"We hebben er al op ingespeeld door de juiste geluidsmix te zoeken tussen het achtergrondgeluid en de commentator", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Maar als omroep kun je er verder weinig aan doen. Dit hoort de hele wereld."
Een optie die overblijft voor de tv-kijker, is switchen naar het Belgische net. Doordat de VRT een speciale microfoon gebruikt, is het geluid van de Vuvuzela een stuk minder hoorbaar.
UPDATE (1): Het zit de voetballiefhebbers inmiddels zo hoog, dat sommige tegenstanders van de herrietoeter een website hebben opgericht. Op www.antivuvuzela.org kunnen mensen een petitie tekenen om hun ongenoegen te uiten. "Helaas is het niet mogelijk om een wedstrijd te bekijken zonder de geluiden van de Vuvuzela", stellen de initiatiefnemers. "Het lijkt alsof er duizenden bijen in je tv zitten." De handtekeningen worden verzameld en afgeleverd bij wereldvoetbalbond FIFA.
UPDATE (2): De vuvuzela's worden mogelijk uit de WK-stadions geband. Dit zei Danny Jordaan, de voorzitter van het toernooi in Zuid-Afrika, tegen de BBC. "We hebben gezegd dat als landen kwaad worden, wij meteen actie ondernemen. We proberen het onder controle te krijgen." De toeters schallen ook dwars door de volksliederen heen. "We hebben gevraagd of ze de vuvuzela's tijdens volksliederen en mededelingen terzijde willen leggen. Het is moeilijk maar we doen ons best."
UPDATE (3): De NOS gaat toch iets doen om de herrie van de vuvuzela's zo veel mogelijk uit de Nederlandse huiskamers te verbannen. De omroep laat weten het stadiongeluid zachter te gaan zetten, zodat het gebrom van de vele toeters minder overlast geeft tijdens het tv kijken.