Laatste nieuws
18.15Jong Oranje laat vier grote namen thuis voor EK 2025: 'Een gepasseerd station'
18.15LIVE buitenlands voetbal | Lewandowski belangrijk voor Barça met hattrick, kwartiertje speeltijd voor Frenkie de Jong
18.15LIVE eredivisie | Geschutter van Sutalo leidt gelijkmaker Groningen in, Ajax moet aan de bak in slotfase
18.12VI Live: Schreuders krijgt Arena stil, Verbruggen schuttert
18.09VI Live: Groningen jaagt op gelijkmaker in Arena, Verbruggen schuttert
18.08Lewandowski loodst Barcelona met hattrick langs Alaves, De Jong maakt weer minuten
18.07Probleemloze overwinning Barcelona dankzij hattrickheld Lewandowski
18.05Oosting moet hard lachen om vraag op Twente-persmoment: 'Ja, dat klopt'
18.05Geplaagde Ten Hag boekt met United verdienstelijk gelijkspel bij Aston Villa
18.02Uitblinkende routinier Evans oogst ongeloof en steunt Ten Hag
17.55Steijn droomt over volgende stap in carrière: 'Dat zou mooi zijn ja'
17.55Feyenoord wint in de De Kuip van Twente, dat na een sterk begin wegzakt
17.50Oogst Heerenveen valt Van Persie tegen: 'Ik had op meer punten gerekend'
17.50Heerenveen-PEC begint boeiend, maar eindigt in bloedeloos gelijkspel
17.50Erik ten Hag moet genoegen nemen met gelijkspel bij Aston Villa: ‘Bewezen dat dit een echt team is’
17.47Vink onder de indruk bij Ajax: 'Hij is in de zomer echt twee tot drie klassen beter geworden'
17.47Hartman geeft tips aan Bueno: 'Wat Feyenoord en Rotterdam inhoudt'
17.45PSV-trainer Peter Bosz vindt scheidsrechter Danny Makkelie ‘helemaal niks’ en dit is waarom
17.43Priske wordt verrast op persconferentie: 'Dat is een heel goede vraag'
17.40Opgeleefd Feyenoord wint na Girona ook kraker tegen fel FC Twente
17.34Ten Hag looft ploeg na remise op Villa Park: 'Geloof en vertrouwen getoond'
17.32Oosting na nederlaag in De Kuip: 'We willen een topploeg zijn'
17.30Unnerstall trekt boetekleed aan: 'Lever ik die bal ook nog even in'
17.30Girona-keeper Gazzaniga stopt na penalty van Ueda ook drie strafschoppen van Athletic Bilbao
17.26Geïrriteerde Timber baalt: 'Dat lag vooral aan mezelf...'
17.23Gazzaniga stopt drie penalty's en groeit uit tot held van Girona
17.18Priske blijft koel na succesvolle week: 'Dit verandert niets'
17.05VI Live: wie anders dan Klaassen zet Ajax op voorsprong tegen Groningen
17.03Vizier op scherp: Lewandowski grote man bij Barça met hattrick in één helft
17.00Chelsea bijt tanden stuk op Forest
17.00Chelsea verliest op eigen veld twee dure punten tegen laagvlieger
16.58Ten Hag wint ook niet van Aston Villa en kan twijfels over toekomst niet wegnemen
16.58Ten Hag eindigt cruciale week met nog een gelijkspel
16.58Ten Hag en Man Utd na nieuwe averij al tien punten achter koploper Liverpool
16.54Lewandowski is niet te stoppen: loepzuivere hattrick in half uur tijd
Resultaten x
binnenland

Samenvatting Ajax - Olympique Marseille (3-3), Europa League poulefase

Ajax en Olympique Marseille maakten er donderdagavond in hun openingswedstrijd in poule B van de Europa League een waar spektakelstuk van. In de Johan Cruijff ArenA stond er na negentig minuten een 3-3 eindstand op het scorebord. Ajax verspeelde tot twee keer toe een voorsprong.

22-09-2023 08:30 door Sander Berends

Via een snel doelpunt van Carlos Forbs, die een misser van Olympique-verdediger Chancel Mbemba afstrafte, en een goede uithaal van Steven Berghuis kwamen de Amsterdammers in eigen huis op een 2-0 voorsprong. Voor rust zorgden Jonathan Claess en Pierre-Emerick Aubameyang voor de 2-2 ruststand. Via een mooie aanval tekende Kenneth Taylor na rust voor 3-2, waarna opnieuw Aubameyang toesloeg. In de slotminuut werd invaller Silvano Vos met twee keer geel nog van het veld gestuurd.