22.25Makkelie vindt geen gehoor bij PSV: club lijkt Bosz 'absoluut niet' te berispen
22.25‘Zelfvertrouwen van Brian Brobbey is aangetast door ploeggenoot van Ajax’
22.25PSV en Ajax ontsnappen, Feyenoord klopt Twente: samenvattingen eredivisie
22.25Flets AZ verliest bij Fortuna Sittard, derde nederlaag op rij
22.20Ook AZ ziet koploper PSV al uit zicht verdwijnen na derde nederlaag in een week, Fortuna te sterk
22.03VI Live: drie gemiste strafschoppen bij Fiorentina - AC Milan
21.57VI Live: Milan van Reijnders kijkt tegen achterstand aan in Florence
21.54Fortuna Sittard raakt drie keer de paal, maar krijgt loon naar werken en klopt AZ
21.53Fortuna bezorgt AZ derde verliespartij in een week tijd
21.50Geplaagde Ten Hag boekt met United verdienstelijk gelijkspel bij Aston Villa
21.45Miedema, Roord en Casparij voorlopig koploper met Manchester City na zege op West Ham
21.40Gravenberch heeft twee verklaringen voor supervorm: 'Hetzelfde als bij Ajax'
21.37VI Live: Guth kopt Fortuna Sittard op voorsprong tegen AZ
21.35Hattrick Lewandowski helpt Barça aan zege, tien minuten voor aanvoerder De Jong
21.34VI Live: AZ jaagt op volle buit in Sittard, Fiorentina en Milan missen strafschoppen
21.20Weghorst voelde heldenrol al aankomen: 'Berghuis kwam ook naar me toe'
21.20Weghorst onthult 'klik' met Ajax-aangever: 'Hoe hij is als persoon'
21.15Weghorst niet verrast door heldenrol bij Ajax: 'Voelde weer dat ik ging scoren'
21.10Van Hanegem wordt niet blij van Feyenoord-trio: 'Het is een mysterie'
21.10Feyenoord-opponent Benfica vliegt voor niks 970 kilometer: wedstrijd al na 9 minuten gestaakt
21.05Mindset zit wel goed bij Feyenoord-spelers, maar hoe wordt het een dominante voetbalmachine?
21.03VI Live: AZ ontsnapt in Sittard, Atlético scoort binnen minuut tegen Sociedad
21.00Column Willem van Hanegem | Feyenoord zag ik als een kip zonder kop FC Twente onder druk zetten
20.50Invaller Weghorst helpt Ajax in blessuretijd aan zege met goal en assist
20.49VI Live: Halilovic verzuimt strafschop te benutten tegen AZ
20.48Nieuwe tegenvaller voor Van Bronckhorst: 'Besiktas veranderde in soep'
20.45Ajax boekt benauwde zege op AZ, Feyenoord schudt ADO van zich af
20.41Opmerkelijke afgelasting in Portugal: duel van Benfica gaat de mist in
20.40LIVE buitenlands voetbal | Lewandowski belangrijk voor Barça met hattrick, Minteh scoort voor Brighton tegen Spurs
20.30Farioli dolblij met Ajax-transfer: "Hierom hebben we hem gehaald"
20.30Van Bronckhorst en Besiktas lopen averij op in Turkse titelstrijd
20.26Groningen teleurgesteld, maar niet terneergeslagen na laat verlies bij Ajax
20.24VI Live: brilstand bij Fortuna - AZ, banneling Dembélé weer in PSG-basis
20.23Nieuwe domper Bayern na late tegengoal in Frankfurt: 3-3 gelijkspel
20.14Vink: één speler van Ajax 'zit met een klotegevoel in de kleedkamer'
Resultaten x
binnenland

Feyenoord maakt indruk in Spanje: 'Het Metropolitano was aan het bidden voor het einde van de wedstrijd'

Feyenoord maakte een goede indruk in de tweede wedstrijd van de groepsfase van de Champions League, maar bleef uiteindelijk wel achter met lege handen in Madrid. In Spanje spraken ze echter lovend over de ploeg van Arne Slot. We zetten enkele reacties op een rijtje.

05-10-2023 11:12 door Tim Beck

Te beginnen met Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, die Feyenoord twee keer zag scoren en verschillende kansen zag krijgen op meer. Verrast was hij niet door de tegenstand van de Rotterdammers. "In de eerste helft waren er meer doelpunten dan voetbal. Daarna controleerden we de wedstrijd en in het slotstuk had Oblak enkele goede reddingen tegen een snelle en dynamische tegenstander. Zoals we in de video's hadden gezien", vertelde hij tegen Voetbal International.

Uiteindelijk deed Alvaro Morata Feyenoord de das om met twee doelpunten. De Spanjaard was eveneens onder de indruk van Feyenoord. "Maar ik ben niet verrast", was zijn reactie bij RTL7. "We hebben veel wedstrijden van Feyenoord gezien. We kennen hun spelers en weten hoeveel talent ze hebben. Misschien hebben we wat geluk gehad, maar dat is voetbal. Soms heb je geluk nodig en deze keer hadden wij het geluk aan onze kant."

Media

De media staken ook verschillende veren in de reet van Feyenoord. Zo schreef Marca het volgende: "Het Metropolitano was aan het bidden voor het einde van de wedstrijd. Als de Champions League een achtbaan is, ging Atlético naar beneden. De 2-2 van Griezmann was een oneerlijke weergave van de eerste 45 minuten."

Mundo Deportivo schreef een analyse met dezelfde strekking. "Feyenoord was beter en verdiende om te winnen. Het creëerde tweemaal zoveel kansen en verraste iedereen met hun snelheid. De realiteit is dat deze wedstrijd voor Atlético in het teken stond van overleven. Het team van Slot zal zich afvragen hoe ze deze wedstrijd hebben verloren. Feyenoord speelde gewaagd en zette gezamenlijk druk als een roedel wolven. Feyenoord speelde in de zesde versnelling, terwijl Atlético bleef hangen in de derde."