Laatste nieuws
08.25Weghorst doet onthulling en verovert harten van Ajax-fans: ‘Dit is té perfect’
08.20Pepi brengt Amerikaanse zege op Panama vlak voor tijd in veiligheid
08.15Trainer Ajax Vrouwen doet weer 'onhandige' uitspraak: 'Zat vroeger in De Kuip'
08.10The Athletic linkt Guardiola aan Engeland-job: 'Misschien is hij wel gecharmeerd'
07.38Ronaldo houdt Poolse stewards op afstand voor selfie met veldbestormer
07.35Waarschuwing voor Ajacied in Oranje: 'Denk dat die Duitsers hem op willen vreten'
06.00Na 30 duels op rij ontbreekt Van Dijk, krijgt Van de Ven kans centraal achterin?

Gisteren

23.58De la Fuente dankt fans voor Morata-benadering en wil Yamal beschermen
23.54Steun voor De Ligt bij Manchester United: 'De verwachtingen zijn zó hoog...'
23.36Seuntjens reageert op typerende wijze op prachtgoal: 'Die van Steijn was mooier'
23.25Martens duidelijk bij AZ: 'Als Van Bommel stappen wil blijven zetten...'
23.25Beerensteyn scoort tegen oude club Bayern, Chelsea kent goede generale voor Twente-uit
23.18ADO-spits Bonis maakt debuut voor Noord-Ierland
23.15Voormalig Italiaans international Zola deelt speciale anekdote over Maradona
23.05Cristiano Ronaldo weer belangrijk voor Portugal bij overtuigende zege op Polen
23.00Spanje neemt koppositie met late zege over van Denemarken
23.00Portugal wint mede dankzij Ronaldo van Polen, Spanje moeizaam langs Denemarken
22.57'Ik vind mijn werk bij Ajax zo leuk dat ik het betaald voetbal in wil als trainer'
22.53Portugal mede dankzij Silva en Ronaldo ook foutloos in Polen
22.52Marokko haalt zonder Ziyech en Mazraoui flink uit in zinloos kwalificatieduel
22.52Marokko haalt zonder Ziyech en Mazraoui flink uit in kwalificatieduel
22.52Marokko haalt zonder Ziyech en Mazraoui flink uit in Afrika Cup-kwalificatie
22.45De Graafschap laat kans op gedeelde koppositie liggen
22.45Europees kampioen en titelverdediger Spanje verslaat Denemarken en pakt koppositie in Nations League-groep
22.41Ronaldo scoort weer en wint duel der topspitsen van Lewandowski
22.40Spanje boekt minimale zege door keepersfout, Ronaldo goud waard voor Portugal
22.38Spanje dankt Schmeichel na slippertje, Servië rekent af met Zwitserland
22.20Telstar en De Graafschap haken door gelijkspel niet aan bij de top eerste divisie
22.17De Graafschap laat kans op gedeelde koppositie liggen
22.15Prachtgoal Seuntjens te weinig voor De Graafschap, Telstar dankt Eddahchouri
22.05Eddahchouri toont weer zijn waarde voor Telstar na fraaie goal Seuntjes
21.57Van Halst mist 'geilheid voor goal' bij Oranje-speler: 'Kan hij veel in winnen'
21.45Ajax-huurling maakt het goed: "Ik heb geen geweldig jaar gehad bij Ajax"
21.15Slot noemt twee Nederlanders in beste CL-team ooit: 'Was heel speciaal bij Ajax'
21.10FC Twente verspeelt punten tegen negental van Excelsior
Resultaten x
binnenland

Deze spelers liepen de afgelopen interlandperiode een blessure op

Nu de interlandperiode voorbij is en de laatste lootjes voor het EK in Duitsland volgend jaar zijn vergeven, is niet alleen de lijst van de geplaatste landen langer geworden, zo ook de blessurelijst van een aantal landen en clubs. Om een helder beeld te krijgen welke spelers er deze interlandperiode door een blessure moesten afhaken, zoomt ELF Voetbal in op een aantal van deze spelers. Wie zijn deze spelers?

22-11-2023 12:31 door Anthony van Sligtenhorst

Pablo Gavi 

Sinds zijn debuut twee seizoenen geleden bij FC Barcelona, is het Spaanse supertalent van FC Barcelona niet meer uit de Catalaanse hoofdstad en het Spaanse nationale team weg te denken. De afgelopen interlandreeks was voor veel Barcelona fans daarom eentje om snel te vergeten. Pablo Gavi liep tijdens de wedstrijd tegen Georgië een zware knieblessure op, waarbij hij zijn voorste kruisband afscheurde. Gavi zal vanwege de blessure minstens acht maanden moeten missen. Het negentien jarige talent zal naar alle waarschijnlijkheid het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan. 

Warren Zaïre-Emery 

Na Gavi moest het volgende grote talent de afgelopen interlandperiode vanwege een blessure staken. De zeventien jarige getalenteerde middenvelder van PSG Warren Zaïre-Emery, moest in de 14-0 overwinning tegen Gibraltar vanwege een enkelblessure naar de kant. Na het maken van zijn doelpunt werd hij op zijn enkel geraakt. De Franse middenvelder kan na alle waarschijnlijkheid pas begin volgend jaar weer in actie komen, voor de Franse grootmacht. Een grote domper voor PSG. 

Marcus Rashford en André Onana

De afgelopen interlandreeks zal voor Erik ten Hag voor nog meer kopzorgen hebben gezorgd. Marcus Rashford en André Onana moesten allebei vanwege een blessure het veld verlaten. Gelukkig voor Ten Hag zat Rashford zonder al te veel problemen weer bij de selectie van Engeland tegen Noord-Macedonië. Voor Onana is het nog wel even afwachten of hij de wedstrijd van dit weekend gaat halen. Onana moest in de 3-0 overwinning op Mauritius, met nog tien minuten te spelen, vanwege een blessure aan het schaambeen van het veld. De selectie van Ten Hag kampt de laatste tijd met veel blessureleed. De Nederlandse trainer kon vanwege blessures al niet beschikken over: Tyrell Malacia, Casemiro, Rasmus Hojlund, Christian Eriksen, Luke Shaw, Jonny Evans, Lisandro Martinez en Amad Diallo. Het is nog onbekend of Onana fit genoeg zal zijn om komend weekend voor Manchester United onder de lat te kunnen staan.

Eduardo Camavinga en Vinícius Júnior

Niet alleen bij Manchester United zijn er kopzorgen vanwege de vele blessures, ook Real Madrid verloor tijdens de interland periode twee van hun sterkhouders. Eduardo Camavinga scheurde tijdens de training van Frankrijk zijn knieband en Vinícius Júnior raakte vrijdag geblesseerd in de nederlaag van Brazilië tegen Colombia. Volgens verschillende media ligt de Braziliaanse dribbelaar er ruim twee maanden uit door een scheur in de biceps in zijn linkerbeen. Naast dit duo, moest Real Madrid al eerder Aurelien Tchouameni en Eder Militao door blessures missen. Ook kan de Los Blancos geen beroep doen op hun topscorer Jude Bellingham. Hij is momenteel afwezig met een schouderblessure. Doelmannen Kepa Arrizabalaga en Thibout Courtois zijn vanwege een blessure ook niet inzetbaar.

Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong 

Bondscoach van Oranje zijn, is niet altijd even makkelijk. Vooral als je te maken hebt met een enorme blessuregolf. Ronald Koeman kon na het afhaken van Sven Botman, Mathijs de Ligt, Micky van de Ven, Tyrell Malacia, Frenkie de Jong en Memphis Depay, ook al niet beschikken over de verdedigers Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong. Beide spelers moesten net als hun vele teamgenoten op het laatste moment met een blessure afhaken. Koeman anticipeerde snel en haalde voor de wedstrijd tegen Gibraltar vervangers Thijs Dallinga en Jordan Teze. 

Erling Haaland 

Een grote domper voor Noorwegen, eerder deze afgelopen interland periode. De Noorse superspits Erling Haaland moest tijdens de wedstrijd tegen Schotland vanwege een blessure vanaf de zijlijn toekijken. Ook de andere ster van de Noren Martin Ødegaard zat niet bij de selectie. Hoewel Haaland tegen de Faeröer eilanden wel gewoon bij de selectie zat, kwam de kans kwalificatie echter te laat. Noorwegen kende sowieso een ongelukkige kwalificatiereeks. Buiten het missen van hun beide sterspelers konden ze ook de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland op hun buik schrijven. Na derde in de poule te zijn geworden, ziet er het naar uit dat de superspits voor de zoveelste keer een groot eindtoernooi moet gaan missen. 

Son Heung-min

Niet alleen de sterkhouder van Manchester City moest naar de kant, ook de Zuid-Koreaanse superster van Tottenham Hotspur moest vanwege een blessure het veld verlaten. Son Heung-min die in de 5-0 overwinning tegen Singapore in de WK kwalificatie voor 2026, moest vanwege een knieblessure het veld verlaten. De aanvaller liet al snel op zijn socials, aan de Spurs fans weten dat de blessure mee viel. Tot opluchting van de Noord Londenaren. Eerder vielen ook al sterkhouders Micky van der Ven en James Maddison vanwege een blessure uit.  




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Sergio Ramos?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.