Laatste nieuws
07.20Schouten weerspreekt berichtgeving PSV: 'Daarna werd het alleen maar erger'
07.18Brazilië pakt op de valreep gouden punten in WK-kwalificatie
06.22Oranjespitsen Zirkzee en Brobbey scoren niet en Koeman ziet daarom 'geen nummer één'
03.05Voetbalpodcast | ‘Presentaties jaarcijfers maakt de strijd om Champions League-plekken alleen maar interessanter’
03.00Micky van de Ven stapte bijna uit het profvoetbal, nu staat hij in Oranje: ‘In Volendam vonden ze me niet goed genoeg’
03.00Voetbalpodcast | ‘Presentaties jaarcijfers maakt de strijd om Champions League-plekken alleen maar interessanter’
01.24Argentinië en Venezuela spelen gelijk in mix tussen voetbal en waterpolo
00.55België toont veerkracht na rood Italië, Erling Haaland schiet stokoud record Noorwegen uit de boeken
00.10Emotioneel eerbetoon: Pavlidis draagt goals op aan overleden Baldock bij historische Griekse zege op Wembley

Gisteren

23.55Matchwinner Pavlidis draagt overwinning op aan overleden voetbalvriend
23.51'De Sfeer in de Arena en De Kuip is zeker zo goed als op Anfield en Old Trafford'
23.40Jong Oranje-talent van Feyenoord belt Van Brederode te vaak: 'Vervelende jongen'
23.35Ohio dolt met mede-Eredivisionisten bij Jong Oranje: 'Hoe staan jullie daar!?'
23.31Dekker laat juichen na bij goal in Jong Oranje: 'Daar ben ik niet zo van'
23.20Van der Gijp windt zich op over Oranje: 'Daar zit toch niemand op te wachten?!'
23.09Grieken eren Baldock met winst op Engeland, België komt terug tegen tien Italianen
23.02Grieken verrassen Engeland na eerbetoon voor Baldock
23.00Haaland leidt Noren langs Slovenië en is topscorer aller tijden
23.00Koeman blij met assistent Jonk: 'Afgesproken dat hij sowieso tot 2026 blijft'
22.59Italië blijft koploper na gelijkspel met tien man tegen België
22.56Prachtig moment Pavlidis: ex-AZ-spits maakt in blessuretijd winnende op Wembley
22.55'Nieuwe lichting' Jong Oranje wint in oefenduel van leeftijdsgenoten Mexico
22.45België knokt zich naar punt tegen tiental Italië, Pavlidis krijgt Wembley stil
22.42Pavlidis helpt Griekenland op emotionele avond aan stunt op Wembley
22.40België knokt zich terug tegen tiental Italië, ruime zege voor Frankrijk
22.40België knokt zich terug tegen tiental Italië, nipte zege voor Frankrijk
22.40Praat mee op VP: Venezuela - Argentinië
22.35Nagelsmann heeft opvallende oplossing voor moordend speelschema: 'Al vaker gezegd'
22.20Koeman: 'Alleen extreme talenten nu al volmaakt, Brobbey moet verbeteren'
22.18Imponerende Haaland nu al Noors topscorer aller tijden: 34 goals in 36 interlands
22.09Haaland (24) breekt vooroorlogs record bij debuut als aanvoerder
22.07Unicum: Pavlidis scoort op Wembley tegen Engeland, prachtig eerbetoon aan Baldock
22.03Jong Oranje-debutant Maxim Dekker zorgt voor overwinning in oefenduel met Jong Mexico
21.58Jong Oranje wint nipt van Jong Mexico dankzij doelpunt debutant Dekker
21.57Jong Oranje rekent in oefenduel af met Mexico door één van drie debutanten
Resultaten x
binnenland

Denzel Dumfries bij VV Smitshoek nooit grootste talent: "Hij viel voorover, twee voortanden eruit"

Nu schittert hij wekelijks in het shirt van Internazionale. In het Nederlands elftal is hij tevens een van de meest betrouwbare krachten: Denzel Dumfries. Op vijfjarige leeftijd trapte de rechtsback voor het eerst officieel tegen een bal op de velden van VV Smitshoek. Als een talent stond hij niet bekend. "We dachten altijd dat het eerste elftal hier zijn plafond zou zijn."

26-01-2024 10:00 door Sander Berends

"We hebben bij de club meer spelers opgeleid voor het betaald voetbal", vertelt Marco Roos, die Dumfries in de F2 en F1 onder zijn hoede had, in de Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie die handig via deze link is te bestellen. "Bij iemand als Dylan Vente zag je direct dat hij enorm veel talent bezat. Daar hoefde je geen scout voor te zijn. Hij ging al op zijn zevende naar Feyenoord. Ian Smeulers niet veel later ook. Hij speelt nu voor Excelsior."

Finale Champions League

"Bij Denzel dachten we altijd dat het eerste elftal van VV Smitshoek zijn plafond zou zijn. Dan moest hij er bovendien keihard voor blijven werken. Als je toen had gezegd dat Denzel in 2023 in de finale van de Champions League stond, hadden we je doorverwezen naar een instelling, haha." Dumfries begon bij de oranjehemden op zijn vijfde bij de minipupillen. "Zij trainden op woensdagmiddag en werkten onderling een mini-WK af. Toen speelde hij al Nederland – Argentinië. Halverwege dat seizoen kreeg ik de beste jongens erbij tijdens mijn trainingen. Wat me direct aan Denzel opviel, was zijn drive."

"Hij ging er altijd voor. Hij was elke training aanwezig en gaf niet alleen tijdens wedstrijden honderd procent. Zijn inzet op het trainingsveld was uitzonderlijk. Tijdens een wedstrijdbespreking luisterde hij aandachtig. Hij bleef je altijd aankijken, terwijl andere jongens snel afgeleid waren. We speelden bij de F-jeugd in een 3-3-systeem. Denzel stond centraal achterin of rechtsachter. Hij beschikte toen al over een enorm loopvermogen. Omdat hij altijd met een bal in de weer was, had hij een topconditie. Die twee keer twintig minuten waren voor hem peanuts."

BNNVARA

Vier dagen voor de openingswedstrijd van Oranje op het WK 2022 in Qatar verscheen Roos op televisie. "Ik werd gebeld door BNNVARA of ik wilde aanschuiven bij Khalid & Sophie. Daar vertelde ik twee anekdotes. Ik wilde met een oefening leren hoe ze het best een bal konden aannemen. Denzel stopte de bal, maar ging er daarna bovenop staan. Hij viel voorover en kwam met zijn gezicht op de boarding terecht. Twee voortanden eruit. Hij liep onmiddellijk van het veld af, pakte zijn fiets en reed naar huis. Achteraf hoorde ik dat het al de tweede keer was dat hij zijn voortanden kwijtraakte."

"Iets later meldde hij zich op de club in een Ajax-broekje. Gekregen van zijn oma op Aruba. Rood-wit is een verboden kleurencombinatie hier op het sportpark, omdat de buren (BVV Barendrecht, red.) daarin spelen. Als ludieke straf moest je de spullen opruimen. Bij de F'jes ging dat om slechts drie plastic hoedjes. Denzel vond dat zo’n onzin dat hij boos de training verliet. Ik zie hem nog wegfietsen. Een andere jongen kwam elke training in een Ajax-tenue. Die kende de gevolgen en ruimde na elke training de hoedjes op. Toen liet ik die regel maar vervallen."

Slaapkamer

In het artikel over de jaren van Denzel Dumfries bij VV Smitshoek komen nog veel meer anekdotes voorbij. Over zijn appcontact mét en de speciale uitnodiging vóór Peter van der Pennen, zijn trainer in de D-jeugd van VV Smitshoek. De reden waarom Dumfries in mei 2021 bij hem voor de voordeur stond. Ook is te lezen waarom de twee seizoenen in de D-jeugd voor hem bijzonder en tegelijk tegenstrijdig verliepen, de reden waarom hij VV Smitshoek in de C-jeugd verliet en na een jaar weer terugkeerde. Eigenlijk zelfs na een halfjaar. Wat Dumfries op de muren van zijn slaapkamer schreef, wat VV Smitshoek heeft gedaan met de opbrengst van de opleidingsvergoeding toen Dumfries bij PSV tekende. En over een stiekeme training op het sportpark van VV Smitshoek waar niemand iets vanaf mocht weten. En meer.

Het artikel over de jeugdperiode van Denzel Dumfries, met daarin een belangrijke rol voor VV Smitshoek, is te lezen in de nieuwe Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal. Een dikke editie over de amateurclubs van onze Oranje-internationals. Daarin aandacht voor de vruchtbare grond van veertien spe(e)l(st)ers die belangrijk zijn (geweest) voor ons grootste voetbalgeluk: DOS Kampen (Jaap Stam), ASV Arkel (Frenkie de Jong), VV Helpman (Erwin en Ronald Koeman), VVGZ (Quilindschy Hartman), VV Bedum (Arjen Robben), SV Heinenoord (Esmee Brugts), WVF (Tijjani Reijnders), VV Margriet (Ruud van Nistelrooij), HC'03 (Klaas-Jan Huntelaar), Stefan de Vrij (VV Spirit), Jackie Groenen (GSBW en VV Riel) en Joey Veerman (RKAV Volendam). Ook brachten we alle amateurclubs in kaart en bekeken we waar de meeste Oranje-internationals speelden.

De dikke Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. Uiteraard is het eerste nummer van 2024 ook in de winkelschappen te vinden van de bekende supermarkten, vliegvelden als Schiphol en Eindhoven Airport en ligt de editie op de NS-Stations. Het nummer is ook handig online te bestellen. Via deze link voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verzonden. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Sergio Ramos?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.