Laatste nieuws
23.30‘Feyenoord en Atlético akkoord over transfersom Hancko, overstap laat op zich wachten’
23.19'Manchester United verhoogt bod op ex-PSV'er: mogelijk gevolgen voor De Ligt'
23.11Dit enorme bedrag verdiende de KNVB al dankzij de prestaties van het Nederlands elftal op het EK 2024
23.05Keane koestert weinig hoop voor Nederland: 'We hebben ze tegen Turkije gezien...'
22.55Saliba beste verdediger ter wereld? 'Wisten niet of Ronaldo op het veld stond'
22.55Saliba beste verdediger ter wereld? 'Vroegen ons af of Ronaldo op het veld stond'
22.55'Beste verdediger ter wereld' Saliba verrast op het EK
22.55LIVE: goed nieuws voor én van Koeman, niet iedereen positief over Oranje
22.50LIVE TRANSFERS: staf Ajax weer op orde, PSV krijgt domper te verwerken
22.45Spaanse bondscoach De La Fuente pleit voor afschaffen verlenging: 'Tot halve finales'
22.45‘UEFA heroverwoog Oranje-scheidsrechter Zwayer vanwege incident met Bellingham’
22.40Ajax haalt bekende van Farioli als opvolger van Ten Rouwelaar
22.35Ook Ronald Koeman vindt dat Oranje mazzel heeft gehad: 'Maar we moeten ook niet té makkelijk doen over plek bij laatste vier’
22.30Het Nederlandse geheime penaltywapen van Engeland
22.30Buitenspel: Lang kleineert jongen op Instagram na gevoelige opmerking
22.28'Schouten is klaar voor de absolute top, één van de beste spelers van Nederland'
22.25Ronald Koeman houdt ondanks kritiek vast aan Memphis Depay
22.24Slot ziet goalie niet terug bij Liverpool na transfervideo in Rocky-stijl
22.24Ajax strikt nieuwe keeperstrainer na razendsnel vertrek Jelle ten Rouwelaar
22.20Van Hooijdonk pleit voor opvallende wissel bij Oranje: 'Saka is razendsnel...'
22.05Ajax strikt opvolger Ten Rouwelaar
21.55Driessen: 'Met twee Engelse boomstammen heb je weinig aan Weghorst'
21.55Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema door Snollebollekes in gedachten terug op EK 2017: ‘Trendsetters zijn we’
21.50Van amateurs naar Champions League: fraaie transfer jeugdinternational Asante
21.50De la Fuente op zijn hoede voor 'saai' Frankrijk: 'Potentie is exceptioneel'
21.36Noa Lang reageert razendsnel op ‘haatreactie’: ‘Hoe is het in de Albert Heijn?’
21.35Franse voormalig Eredivisionist Duplan: 'Ben geen grote fan van Deschamps'
21.35LIVE Oranje | ‘UEFA heroverwoog aanstelling omstreden arbiter’, tickets voor woekerprijzen aangeboden
21.25Op bezoek in het Engelse kamp, waar spelers darten tegen journalisten en de bondscoach steun krijgt: ‘Wij houden van hem’
21.19Deschamps heeft maling aan kritiek: 'Dan ga je maar iets anders kijken'
21.15Spanje alert: 'Mbappé op 50 procent is zoals ieder ander op 100 procent'
21.13'Slecht nieuws voor PSV: Slot dwarsboomt transfer van beoogde nieuwe versterking'
21.10Bijval voor Memphis: 'Die haarband laat me koud, al loopt hij in zijn blote reet'
21.05Bijzondere confrontatie met Ten Hag: 'Toen heb ik hem zo hard uitgescholden'
20.58PSV-fan Eric "Provie" Provaas overleden
Resultaten x
binnenland

Tijjani Reijnders werd met WVF een keer kampioen: "We hadden dat jaar echt een goed team"

Debuteren in Oranje, een transfer naar AC Milan en uitgroeien tot basisspeler in de Serie A. Voor Tijjani Reijnders was 2023 een topjaar. Als zesjarige pupil legde hij de basis op de voetbalschool van vader Martin en bij amateurvereniging WVF in Zwolle, met het kampioenschap in de E1 als hoogtepunt. Met vader Martin Reijnders en vriend Bas van Wijnen nemen we de carrière van de 25-jarige middenvelder onder de loep. "Ti groeide steeds meer uit tot de grote man."

01-02-2024 10:00 door Sander Berends

"Bij CSV '28 is Tijjani op zijn vijfde begonnen met voetbal. We woonden in Stadshagen, Zwolle. CSV '28 was de club van de wijk. Een jaar later ging Tijjani naar WVF, waar zijn vriendjes voetbalden. Vanuit ons huis was het even ver", vertelt vader Martin Reijnders in de Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal, de extra dikke editie over de amateurclubs van onze Oranje-internationals. Een nummer dat via deze link handig is te bestellen. Voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verstuurd.

Speciale shirts

"In het seizoen 2005/06 werden we kampioen met de E1 van WVF", vertelt Bas van Wijnen, met wie hij vele jaren in de jeugd speelde en nog steeds een van zijn beste vrienden is. "We gingen na afloop in oranje shirts op de foto, die had iemand binnen de club speciaal voor ons laten drukken. Dit kampioenschap is het enige dat ik samen met Tijjani heb behaald. Vaak zat SVI ons dwars. We hadden dat jaar echt een goed team. Veel jongens werden gescout door profclubs."

"Sommigen zijn bij PEC Zwolle beland. Tijjani was als spits altijd de topscorer. Hij groeide uit tot de grote man. Ik speelde achterin, daar was ik belangrijk. Al vond ik het middenveld leuker. Na het kampioenschap vierden we een feestje in de kleedkamer en kregen we een patatje in de kantine. Daarna hingen we de hele dag rond op het voetbalveld. Regelmatig hadden we op zaterdag logeerpartijtjes. Dat zal toen vast ook zijn gebeurd."

Ajax-trui

Door middel van vele foto's uit zijn jeugd komt de loopbaan van Tijjani voorbij. Zo zien we hem ook in een gebreide Ajax-trui. "Van jongs af aan is Ajax zijn club. Je kon hem in die tijd geen groter plezier doen dan met shirtjes en andere kleding van Ajax en FC Barcelona", legt vader Martin uit. "Of deze trui gebreid is door oma? Dat zou zomaar kunnen. Iedereen in de familie wist waarmee je hem blij kon maken. Tijjani en zijn jongere broer Eliano (nu PEC Zwolle, red.) hadden als kinderen veel voetbalshirts. Nog steeds. Ze ruilen vaak met vrienden na afloop van wedstrijden. Soms krijgt hun vader ook een shirt, haha."

Van Wijnen: "Ik kreeg van Tijjani zijn shirt van AC Milan met het rugnummer 14. Net als de andere jongens van onze vriendengroep. In het weekend van 16 december had ik door het voetbal (in het eerste elftal van WVF, red.) pas de kans om voor het eerst naar Milaan te gaan. Met mijn vriendin ben ik drie nachten bij Tijjani blijven slapen. Onze groep bestaat uit zes vrienden. Sinds een jaar of negen hebben we een groepsapp. De naam? Schoonheden. Geen idee wie dat heeft bedacht. Ik in ieder geval niet."

Mislintat

"Ajax polste Tijjani afgelopen jaar", verklaart vader Martin, die tevens als zijn zaakwaarnemer optreedt. "Daarbij bleef het. De interesse werd niet concreet. Er werd gezegd dat ze eerst spelers moesten verkopen. Scouts hebben zijn nummer doorgegeven aan Sven Mislintat, de toenmalige directeur voetbalzaken, maar die heeft nooit gebeld."

In het artikel over Tijjani Reijnders komen veel foto's met uitleg voorbij. Foto's van een familievakantie in Spanje, teamfoto's bij WVF, foto's van het eerste elftal van CSV '28 uit het seizoen 2015/16, foto's van uitjes met zijn vriendengroep evenals mooie afbeeldingen in het shirt van AC Milan en Oranje. Allemaal begeleid van mooie anekdotes. Zo is te lezen waarom Tijjani en jongere broer Eliano de jeugdopleiding van FC Twente verlieten, waarom ze toen voor een jaar teruggingen naar de amateurs, waarom Tijjani regelmatig bij de buurvrouw moest aanbellen, waar zijn vrienden met hem afspraken om gezamenlijk naar school te fietsen, hoe ze hun zaterdagavonden doorkwamen en waarom Tijjani afgelopen zomer niet voor FC Barcelona, maar voor AC Milan koos.

Het artikel over de jeugdperiode van Tijjani Reijnders, met daarin een belangrijke rol voor WVF, is te lezen in de nieuwe Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal. Een dikke editie over de amateurclubs van onze Oranje-internationals. Daarin aandacht voor de vruchtbare grond van veertien spe(e)l(st)ers die belangrijk zijn (geweest) voor ons grootste voetbalgeluk: DOS Kampen (Jaap Stam), ASV Arkel (Frenkie de Jong), VV Helpman (Erwin en Ronald Koeman), VV Smitshoek (Denzel Dumfries), VV Bedum (Arjen Robben), SV Heinenoord (Esmee Brugts), VVGZ (Quilindschy Hartman), VV Margriet (Ruud van Nistelrooij), HC'03 (Klaas-Jan Huntelaar), Stefan de Vrij (VV Spirit), Jackie Groenen (GSBW en VV Riel) en Joey Veerman (RKAV Volendam). Ook brachten we alle amateurclubs in kaart en bekeken we waar de meeste Oranje-internationals speelden.

De dikke Vruchtbare Grond Special van ELF Voetbal valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. Uiteraard is het eerste nummer van 2024 ook in de winkelschappen te vinden van de bekende supermarkten, vliegvelden als Schiphol en Eindhoven Airport en ligt de editie op de NS-Stations. Het nummer is ook handig online te bestellen. Via deze link voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verzonden. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
transfergeruchten Laatste: Sepp van den Berg in beeld als opvolger Ramalho bij PSV
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met… Mesut Özil?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.