Want naar dat Aziatische energiedrankje is de beker sinds dit seizoen vernoemd. Het begon al lekker toen tijdens de loting voor een eerdere ronde Charlton Athletic twee keer in het speelschema verscheen. Hoe dan ook, er lopen niet veel mensen warm voor de potjes die op de rol staan. Manchester United laat nooit een gelegenheid onbenut om te benadrukken hoe geliefd de club wereldwijd is – de club besloot op een kwade dag te publiceren dat ze wereldwijd 659 miljoen supporters hadden.
Die zullen dan wel allemaal een vlucht bij Ryanair geboekt hebben, want met hun fanbasis die de helft van de Chinese bevolking zou behelzen krijgt de club volgens de actuele beelden hun stadion Old Trafford hooguit halfvol tegen Burton Albion. Het probleem beperkt zich niet tot de zelfverklaarde populairste club ter wereld. De supporters van Arsenal bijvoorbeeld zitten normaliter al ruim in hun stoelen in het Emirates Stadium, tegen Doncaster Rovers kunnen de aanwezigen helemaal met hun benen gestrekt gaan zitten.
In het perspraatje voorafgaand aan Tottenham Hotspur tegen Barnsley waarschuwde Mauricio Pochettino zelfs voor het gevaar van dit ongewenste tussendoortje, dat beslist niet te serieus genomen moet worden. Geen wonder dat Wembley op een spookhuis zal lijken. Bij Leicester City zit het wel haast vol, al heeft het er vast mee te maken dat Liverpool op bezoek komt en de kaartjes aangeboden worden voor prijzen die helaas voor competitiewedstrijden ondenkbaar zijn geworden. Houdt er dan niemand van de League Cup? Jawel: de onderstaande drie clubs hebben het kleinood een centraal plekje in de prijzenkast gegeven.
Swansea City(2013)
Het blijft een waanzinnig verhaal. Swansea City was in 2003 minuten verwijderd van degradatie naar de amateurs. In Zuid-Wales zijn daarna de schouders er stevig onder gezet, hetgeen in 2011 resulteerde in promotie naar de Premier League. Kroon op het werk was het tweede seizoen. Op weg naar Wembley werden zowel Liverpool als Chelsea op vijandig terrein aan de zegekar gebonden, waarna de ploeg in de finale de mazzel had dat zich in Bradford City sensationeel genoeg een ploeg van het vierde niveau had gekwalificeerd. Onder Michael Laudrup speelde de ploeg dat seizoen bij vlagen sensationeel. Ook nu, de ploeg won met 5-0, hun eerste en enige hoofdprijs.
Middlesbrough(2004)
Onder Steve McClaren kende de ploeg, die verder bijna nooit een grote rol speelde op het Engelse toneel, aan hert begin van deze eeuw een opleving. Niet dat de mensen het aanvankelijk doorhadden: de eerste stappen op de weg naar de bekerwinst werden gezet in een akelig leeg Riverside Stadium, waar vaak weinig overtuigend gewonnen werd van matige ploegen. Op strafschoppen wist de ploeg vervolgens zowel Everton als Tottenham Hotspur te kloppen, voldoende voor een halve finale tegen Arsenal. De ploeg van Arsène Wenger zou dat seizoen ongeslagen kampioen worden, maar moest tegen de troepen van McClaren thuis en uit een nederlaag slikken. In de finale werd Bolton Wanderers met 2-1 geklopt, mede door een treffer van Boudewijn Zenden. Twee jaar later speelde de ploeg zelfs de UEFA Cup-finale.
Queens Park Rangers(1967)
De geschiedenis van Queens Park Rangers is zo grillig dat er onevenredig veel over geschreven is. De Londense club heeft echter met 1967 een duidelijk hoogtepunt: de League Cup is de enige hoofdprijs die op Loftus Road te bezichtigen is. De finale werd na een 2-0 achterstand gewonnen van West Bromwich Albion en was bovendien de eerste in dit toernooi die over één wedstrijd en op Wembley werd afgewerkt – voor 98.000 toeschouwers. De winnende goal werd gescoord door Mike Lazarus, ongetwijfeld de matchwinner met de mooiste naam ooit. Het bijzondere was dat QPR op dat moment voetbalde op het derde niveau. Derhalve weigerde de FA om de bekerwinnaars in te schrijven voor de Jaarbeursstedenbeker.