Ajax: Anderlecht en Tottenham
Toen het supportershome van Ajax enkele jaren geleden in vlammen opging, hebben de aanhangers van RSC Anderlecht geholpen geld op te halen voor de bouw van een nieuwe stek. Het is het resultaat van een vriendschap die al enkele decennia loopt. Rondom de Europa League-ontmoetingen tussen de beide ploegen in 2009 en 2011 werden de nodige activiteiten georganiseerd. Ajax had ook korte tijd een officieel belang in een andere Belgische club: de Amsterdammers waren grootaandeelhouder van Germinal Beerschot Antwerpen(intussen overgegaan in Beerschot-Wilrijk).
Naast de goede banden in België, is er ook een connectie met de supporters van Tottenham Hotspur en in mindere mate, mede door de afstand, ook die van Maccabi Tel-Aviv. Dat laatste heeft niets te maken met de overstap van Peter Bosz anderhalf jaar geleden. Nee, alle drie de clubs hebben een joodse achtergrond en voelen zich daardoor tot elkaar aangetrokken. Toen Maccabi voor een Europa League-wedstrijd naar AZ ging, zongen de Israëlieten zelfs een bekend spreekkoor uit de ArenA.
PSV: België boven
Hoe het precies komt is niet helemaal duidelijk, wellicht is Eindhoven als stad minder internationaal verbonden dan Amsterdam en Rotterdam. Maar in vergelijking met de andere twee topclubs heeft PSV weinig sterke banden met andere clubs. Bekend is dat supporters van de Brabantse koploper nog wel eens bij Charleroi gaan kijken, hetgeen dit seizoen zeker geen straf is aangezien de ploeg uit Wallonië opvalt met aantrekkelijk voetbal. De man achter deze vriendschap is enkele jaren geleden helaas overleden.
Hoewel PSV zich zeer geliefd weet bij veel supporters in Latijns-Amerika door de hoeveelheid smaakmakers die in de afgelopen 25 jaar uit Mexico en Brazilië naar het Philips Stadion werd geïmporteerd, is het wat betreft vriendschappelijke banden tussen supporters daar wel bij gebleven. Er is een enkele vermelding van goede contacten met Lommel SK, een club net over de grens met België. Die is in 2003 echter failliet gegaan.
Feyenoord: Veel Britse vrienden
Door de haven heeft Rotterdam van oudsher veel contact gekend met Britten, zo geldt hetzelfde voor het voetbal. Er wordt veel gesproken over vriendschappen met Celtic en Liverpool, al is het maar omdat dat ook havensteden zijn met wie het clublied gedeeld wordt. Ook Antwerpen is al geruime tijd een populaire bestemming voor Rotterdammers, maar het contact met Royal Antwerp is al een tijdje bekoeld. De meest levende vriendschap lijkt de Stadionclub met Sunderland te hebben.
De beide clubs bezoeken elkaars thuiswedstrijden doorgaans met een grote groep, ook nu Sunderland verkommert in de Engelse League One. Daarnaast onderhoudt een klein groepje ook warme banden met Ayr United uit de Schotse Championship. Op Somerset Park, het stadion van de club, hangt nu en dan een doek met de logo’s van beide clubs.