Na het bekeken stiftje van Robin van Persie in de bekerfinale, was heel voetbalminnend Nederland het over één ding eens: Ook op 34-jarige leeftijd ligt het niveau van RvP nog steeds heel hoog. Op het gebied techniek en spitskwaliteiten wordt hij inmiddels al als een van de betere in de Eredivisie beschouwd. De geboren Rotterdammer behaalt resultaten waar hij drie maanden geleden, toen hij voor het eerst in jaren weer in de Albert Heijn binnentrad, alleen maar van had kunnen dromen.
Vooral het maken van doelpunten is de spits nog lang niet verleerd. Hij wist namelijk, in de schamele 430 minuten die hij tot dusver speelde, maar liefst zeven keer het net te vinden. Daarmee behaald Van Persie een gemiddelde van één goal per 60 minuten, bijna het hoogste gemiddelde van de Eredivisie. Bovendien kan Van Persie voetballend ook uitstekend mee. Hij beschikt zelfs nog steeds over de technische benen waarmee hij ook in zijn gloriejaren menig Arsenal-fan mee verbaasde. Het is dat de pijntjes en de fysieke mankementen hem in de weg zitten, anders hadden we nog veel meer van een RvP die op 100% speelt op de Nederlandse velden kunnen zien.
Die fysieke mankementen zetten de topscorer aller tijden van Oranje aan het denken. Een eventueel pensioen aan het einde van het seizoen behoort tot de opties. Feyenoord-fans houden hun hart daarom nu vast, met zijn goede spel heeft Van Persie namelijk kleur gegeven aan een wankelend Feyenoord. Bovendien heeft hij kleur gegeven aan zijn comeback. Er lijkt zelfs nog heel veel voetbal in het vat van Van Persie te zitten. Ook voetballiefhebbers als Hugo Borst willen geen afscheid nemen van de productieve aanvaller. Hij sprak in een video voor De Betweters een persoonsgerichte videoboodschap in waarin hij Van Persie smeekte om nog een jaar door te gaan. En ook Martin van Geel wil graag door met de spits: "Ook al is hij nog maar op 70%." Toch is de kans op een pensioen groter dan een langer verblijf in de voetballerij.
Der Hunter
Klaas-Jan Huntelaar keerde al een halfjaar eerder terug ten opzichte van zijn collega. Daardoor had Huntelaar langer de tijd om een goede indruk achter te laten op de Nederlandse velden. Een goede indruk achterlaten is hij uiteindelijk in geslaagd. Alhoewel hij voetballend lang niet altijd in het spel betrokken was en hij vaak een wedstrijd lang onzichtbaar was, wist hij hier en daar altijd zijn doelpunten mee te pikken. Dertien keer was hij dit Eredivisieseizoen al trefzeker. Daarmee is hij zowaar gedeeld topscorer binnen de club. Met een aantal belangrijke doelpunten heeft hij Ajax sporadisch bij de hand genomen en kostbare punten veilig weten te stellen.
Bij zijn komst werd er lang getwijfeld aan de komst van Der Hunter. Hij moest bij het tekenen van zijn contract namelijk genoegen nemen met een reserverol achter Kasper Dolberg. Een seizoen vol met korte invalbeurten lag in het vooruitzicht. Toch kreeg Huntelaar, mede door de wisselvallige prestaties van Dolberg en de blessures die de Deen kende, de spitspositie in de schoot geworpen. Het gehele seizoen was hij dan ook verzekerd van een basisplaats in de spitspositie. Uiteindelijk heeft hij zijn kansen verzilverd en gaf hij zijn terugkeer bij de Amsterdammers kleur.
Huntelaar gaan we komend seizoen zeer zeker terug zien in de Eredivisie. "Dan winnen we die schaal volgend jaar wel," liet de spits weten tegenover de NOS voorafgaand aan de verloren topper tegen PSV. De ontbrekende Eredivsieschaal blijft inderdaad altijd een missende trofee in de prijzenkast van de Nederlander die prijzen won met Real Madrid en AC Milan. In zijn tweede Ajax-termijn wil hij dan ook koste wat kost een keer de beste van Nederland zijn.