Raimond van der Gouw
De eerste Nederlander bij Manchester United was Raimond van der Gouw. De huidig keeperstrainer van Vitesse werd in 1996 gehaald als tweede doelman achter Peter Schmeichel, maar hij kwam nog tot 37 wedstrijd waarin hij flink wat prijzen won. In zes seizoen Manchester United won Van der Gouw drie landstitels, een FA Cup en de Champions League.
Jordi Cruijff
In 1996 haalden The Red Devils met Jordi Cruijff nog een Nederlander. De zoon van de legendarische nummer 14 begon als basisspeler, maar verdween al snel op de bank en kwam nooit meer vast in het elftal. In 1998 werd Jordi verhuurd aan Celta de Vigo en twee jaar later vertrok hij definitief uit Engeland.
Jaap Stam
Na de twee Nederlandse bankzitters haalde Manchester United met Jaap Stam een echte ster naar Old Trafford. De sterke verdediger werd overgenomen van PSV en was vanaf zijn komst een onbetwiste basispeler. De fans waren gek op Stam en hij leek lang te blijven, maar door een ruzie met Sir Alex Ferguson vertrok hij al in 2001.
Ruud van Nistelrooy
Kort voor het vertrek van Stam had Macnhester United met Ruud van Nistelrooy al een andere Nederlander aangetrokken. Oook Van The Man werd een succesnummer bij de Engelse topclub met 95 treffers in 150 competitiewedstrijden. Toch vertrok hij ook door de achterdeur door een ruzie met Ferguson. Real Madrid pikte Van Nistelrooy in 2006 op.
Edwin van der Sar
De derde extreemsuccesvolle Nederlander onder Alex Ferguson was Edwin van der Sar. Na een mislukt avontuur bij Juventus belandde de keeper via Fulham in Manchester. Van der Sar werd één van de beste keepers van de wereld in Engeland, bezorgde zijn club de Champions League, werd viermaal landskampioen en beëindigde zijn carrière in 2011 bij Manchester United,
Alexander Büttner
Twee jaar na het vertrek van Van der Sar werden er door United nog eens twee Nederlanders gehaald. Linksback Alexander Büttner was de eerste en de meest verrassende. Hij had aardig gepresteerd bij Vitesse, maar dit leek wel een erg grote stap. Hij begon fantastisch met een goal en een assist en pakte de landstitel. Maar na het vertrek van Ferguson was het klaar met de speeltijd en vertrok hij.
Robin van Persie
De andere Nederlander die Ferguson in 2012 aantrok was Robin van Persie. Een schot in de roos. De spits die van rivaal Arsenal overkwam was dé reden dat zijn trainer afscheid kon nemen met een landstitel. Door blessures ging Van Persie in de jaren die volgden steeds minder spelen, maar zijn moyenne was met 48 doelpunten in 86 wedstrijden uitstekend.
Daley Blind
Louis van Gaal werd na het succesvolle WK in 2014 met het Nederlands Elftal coach van Manchester United. Hij nam met Daley Blind meteen één van zijn sterkhouders mee. De Ajacied werd een nuttige kracht die uiteindelijk als basispeler de FA Cup en de Europa League wist te winnen alvorens hij in de vorige zomer terugkeerde bij Ajax.
Memphis Depay
In 2015 haalde Van Gaal met Memphis Depay nog een Nederlander. Hij begon indrukwekkend met onder andere twee treffers in de voorronde Champions League tegen Club Brugge. Depay ging echter steeds minder spelen en vertrok in 2017 naar Olympique Lyon. In Frankrijk heeft hij zijn vorm hervonden.
Timothy Fosu-Mensah
Manchester United leek er in 2016 met Timothy Fosu-Mensah een supertalent bij te hebben. De Nederlander brak onder Van Gaal door en maakte veel indruk in zijn eerste wedstrijden. Maar de nieuwe trainer Jose Mourinho gaf ervaring de voorkeur en zo belandde de oud-Ajacied op het tweede plan. Inmiddels is Fosu-Mensah verhuurd aan Fulham, waar hij overigens ook op de bank zit.