In het seizoen 2016/17, toen Narsingh halverwege het seizoen overstapte van PSV naar Swansea City, had de aanvaller in Engeland gemiddeld slechts 0,2 doelpogingen per duel. Het half jaar ervoor in Eindhoven deed hij 1,6 pogingen per wedstrijd om de score te verhogen. In het jaar ervoor bereikte Narsingh ook al dat gemiddelde - het leverde hem toen acht goals in dertig duels op.
Rendement
Sinds zijn overstap naar Swansea scoorde de rechtsbuiten één competitiedoelpunt. Hij gaf drie assists. Het rendement van de aanvaller lag laag, mede door het kleine aantal speelminuten. Maar waar het voor een buitenspeler steeds belangrijker wordt om te scoren, liet Narsingh het gewoonweg afweten.
Om zijn avontuur bij Feyenoord te laten slagen, moet zijn rendement omhoog. En dus zal hij vaker in scoringspositie moeten komen. Dat gemiddeld aantal doelpogingen per duel moet weer richting de twee. Net zoals Sam Larsson dat aantal afgelopen seizoen bereikte in het shirt van Feyenoord. De linksbuiten scoorde zes keer en had zeven assists.
Berghuis
Het publiek in Rotterdam is de afgelopen jaren verwend door Steven Berghuis als rechtsbuiten. Afgelopen seizoen scoorde de Oranje-international bijvoorbeeld elf keer, plus hij leverde elf assists af. Berghuis heeft gemiddeld 3,5 doelpoging per wedstrijd, blijkt uit statistieken van WhoScored. De lat ligt wat dat betreft erg hoog voor Narsingh.
Maar mocht Berghuis deze zomer elders onderdak vinden, dan rest het basisteam van Feyenoord maar één ding: ook Narsingh op die positie telkens blijven zoeken. Zodat hij vaak in scoringspositie komt en zijn rendement weer kan opschroeven. Het kán, zo bewees Eljero Elia eerder ook al toen hij naar Nederland terugkeerde. Bij Feyenoord deed hij nooit eerder zoveel doelpogingen per duel - van gemiddeld één bij Werder Bremen naar gemiddeld twee in Rotterdam. Hij schopte het vervolgens tot Oranje. Voor 19-voudig international Narsingh is er voldoende hoop om eenzelfde weg te bewandelen.