Pierre van Hooijdonk
Het kon als een stunt worden gezien dat Feyenoord zich in 2001 wist te verzekeren van de diensten van Pierre van Hooijdonk. De boomlange spits speelde al jaren in het buitenland bij grote clubs als Celtic, Nottingham Forest en Benfica en had daar veel succes. Zijn zelfverzekerde uitstraling en sterke start zorgden ervoor dat hij na een maand al een publiekslieveling was in Rotterdam-Zuid. Van Hooijdonk bewees een killer voor de goal te zijn, faalde vrijwel nooit vanaf de strafschopstip en had met zijn fenomenale vrije trappen een extra wapen in huis. Daarmee bezorgde hij zijn club veel overwinningen, het leverde Feyenoord zelfs de UEFA Cup op. Met zijn ongelofelijke vrije trappen schoot hij de ploeg naar de finale tegen Borussia Dortmund en daarin scoorde Van Hooijdonk twee keer.
Jon Dahl Tomasson
Door met een andere speler die een groot aandeel had in het Europese succes van Feyenoord. Jon Dahl Tomasson werd op zijn 18e door sc Heerenveen opgehaald uit Denemarken. In Friesland presteerde hij erg goed, waarna hij naar Newcastle United vertrok. Maar daar ging het minder, waarna Feyenoord hem opnieuw naar de Eredivisie haalde. Met Feyenoord werd hij al in zijn eerste seizoen kampioen, hij bleef de club vervolgens vier jaar lang trouw en won in zijn laatste seizoen de UEFA Cup. Tomasson speelde in de jaren die volgden nog voor AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal. Op 32e keerde hij terug bij Feyenoord, waar hij in zijn tweede periode redelijk succesvol was en uiteindelijk zijn loopbaan besloot.
Giovanni van Bronckhorst
Hoewel het hem niet aan te horen is, is Giovanni van Bronckhorst een geboren en getogen Rotterdammer. Op zijn zevende werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord en hij bleef de club 16 jaar trouw. Gio speelde toen nog vooral als middenvelder en haalde op die positie Oranje, ook dwong hij een transfer af naar Glasgow Rangers. In zijn drie Schotse jaren was hij erg populair bij de eigen aanhang en presteerde hij goed, het leverde hem een transfer naar Arsenal af. Uiteindelijk werd Van Bronckhorst vooral een grootheid bij Barcelona, waar hij drie jaar speelde voor hij in 2007 terugkeerde in Rotterdam. Inmiddels was hij al jaren geleden omgeturnd tot linksback en op die positie was hij ook sterkhouder bij het Nederlands Elftal. Bij Feyenoord werd hij aanvoerder, pakte hij de beker en stopte hij in 2010.
Dirk Kuyt
We hebben ook een plekje ingeruimd voor Dirk Kuyt, de man die in twee periodes in Rotterdam erg succesvol was. En dat terwijl de Katwijker nooit in de jeugdopleiding van een profclub was opgenomen, maar tot zijn 18e bij Quick Boys speelde. Daarna haalde FC Utrecht hem naar de profs en daar bleek hij prima mee te kunnen. Bert van Marwijk haalde hem naar Feyenoord en dat bleek een slimme zet. Samen met Salomon Kalou maakte Kuyt grote indruk, werd hij aanvoerder en vertrok hij uiteindelijk voor een miljoenensom naar Liverpool in 2006. In 2015 keerde Kuyt terug en had hij een missie: prijzen winnen met Feyenoord. In zijn eerste periode was dat namelijk niet gelukt. Maar in zijn laatste jaren bezorgde hij de club de KNVB-Beker en de landstitel (voor het eerst sinds 1999).
Robin van Persie
Hoewel Robin van Persie in zijn eerste periode bij Feyenoord door de achterdeur vertrok, verdient hij natuurlijk wel een plaatsje in deze lijst. De technisch verfijnde aanvaller brak op zijn 18e door in De Kuip en dat zorgde al snel voor interesse van de wereldtop. Met zijn fabuleuze techniek maakte hij indruk, maar op andere momenten was hij betrokken bij incidenten en presteerde hij matig. Het zorgde ervoor dat hij vaker naar de beloften werd teruggezet dan hem lief was. Uiteindelijk vertrok hij in 2004 via de achterdeur naar Arsenal. Van Persie werd een wereldspits, die in Londen en later ook Manchester erg veel succes had. Hij keerde in 2018 terug bij Feyenoord en was er nu wel de sterspeler, waarbij hij met zijn club onder andere de beker pakte.