Robbin Ruiter
De doelman van FC Utrecht in 2014 keept nog altijd in de Eredivisie. Robbin Ruiter debuteerde in 2009 in het eerste van FC Volendam en presteerde erg sterk in de Keuken Kampioen Divisie. FC Utrecht zag hem indruk maken en trok hem drie jaar later aan. Het bleek een uitstekend besluit. De doelman presteerde vijf jaar prima en maakte een mooie transfer naar Sunderland. In 2019 keerde hij terug in Nederland als reservekeeper van PSV en inmiddels is hij de doelman van Willem II.
Mark van der Maarel
Door met één van de twee spelers die nog altijd bij de Domstedelingen actief is. Mark van der Maarel brak op zijn 20e door in de hoofdmacht van FC Utrecht en pendelt tien jaar later tussen bank en basis. Het past bij de vleugelverdediger die hard voor zijn basisplaats moet knokken, maar hem uiteindelijk toch altijd terugwint. Van der Maarel werd in 2018 beloond door de supporters met de David di Tommaso-trofee.
Gevero Markiet
We vervolgen de basiself van FC Utrecht met de meest onbekende naam uit opstelling, namelijk Gevero Markiet. De centrale verdediger was nog maar 17 jaar toen hij in het eerste debuteerde. Inmiddels speelt hij al jaren bij de amateurs. Markiet speelde in zijn eerste jaren slechts een handvol duels, tot het seizoen 2013/14. Hij presteerde redelijk, maar mocht in 2015 verhuurd worden aan Helmond Sport. Erg veel indruk maken deed hij daar niet, waarna hij lange tijd zonder club zat. Via FC 08 Homburg en een korte terugkeer in Helmond kwam hij bij de amateurs terecht.
Ramon Leeuwin
De partner in het centrum van Markiet was de eveneens snelle Ramon Leeuwin. Hij komt ook uit de jeugd van FC Utrecht en debuteerde in 2007. Uiteindelijk brak hij niet door, maar door zijn goede prestaties bij AGOVV kwam hij alsnog in de Eredivisie terecht. Blessures zaten hem dwars, waardoor hij een stapje teurg moest zetten naar SC Cambuur. In Leeuwarden maakte hij veel druk, waarna hij alsnog zijn kans kreeg bij FC Utrecht. Na een kort uitstapje in Denemarken speelt hij inmiddels in de top van de Eredivisie bij AZ.
Christian Kum
De vierde verdediger bij FC Utrecht is Christian Kum, een erg bekende naam in de Eredivisie. Hij brak door bij ADO Den Haag toen erg grote problemen waren in de hofstad. Desondanks bleef hij ADO trouw, waarna hij in 2012 een mooie transfer naar sc Heerenveen afdwong. Via Friesland kwam hij terecht in het midden van het land. Bij FC Utrecht was hij lang niet altijd basisspeler en uiteindelijk speelt hij nu vooral bij laagvliegers in de Eredivisie, zoals Roda JC en zijn huidig werkgever VVV-Venlo.
Anouar Kali
Bij FC Utrecht werd Anouar Kali jarenlang gezien als een toptalent. De middenvelder hoopte op een toptransfer en weigerde zijn contract te verlengen, maar de top bleef uit en hij belandde bij Roda. Na een jaartje Limburg keerde hij terug in de Domstad, waarna hij naar de zandbak vertrok. Zijn loopbaan holde vervolgens achteruit via Willem II, de beloften van FC Utrecht, NAC Breda en de krochten van Belgische voetbal (Royal Excelsior Virton).
Willem Janssen
We zijn aangekomen bij de huidig aanvoerder van FC Utrecht. Willem Janssen is een geboren Nijmegenaar, maar brak op zijn achtste terecht in de jeugdopleiding van een Limburgse profclub. Hij bleef VVV-Venlo 13 jaar trouw en ging vervolgens naar Roda JC. Daar presteerde hij erg goed, waardoor kampioen FC Twente hem vastlegde. Janssen bleef er twee jaar lang, waarna hij naar FC Utrecht vertrok. Daar is hij sindsdien een belangrijke steunpilaar.
Yassin Ayoub
FC Utrecht liet tegen Feyenoord zien dat het de jeugdopleiding op goed op orde had. Met Yassin Ayoub was er namelijk nog een speler uit de eigen jeugd die het eerste had gehaald. De middenvelder werd bij Ajax weggestuurd en belandde op zijn 14e in Utrecht. Hij werd één van de sterspelers van de club en kwam zo tot een prachtige transfer naar Feyenoord. Hij werd in Rotterdam echter nooit een vaste basisspeler, vertrok in 2019 naar Panathinaikos en speelt daar inmiddels nog altijd.
Issa Kallon
Nadat Vitesse niet wist door te breken, kreeg hij zijn kans bij FC Utrecht en zo kon het gebeuren dat hij op zijn 18e in de basis stond tegen Feyenoord. Kallon zat vaak bij de selectie, maar kwam tot weinig minuten en vertrok uiteindelijk op huurbasis naar FC Emmen. Hij deed het daar prima, maar keerde niet meer terug bij FC Utrecht en tekende bij SC Cambuur. Daar begon hij redelijk, werd steeds belangrijker en in het sensationeel goede vorig seizoen was hij erg goed.
Nacer Barazite
Rob Alflen koos tegen Feyenoord voor een schaduwspits met Nacer Barazite. De creatieveling uit Arnhem verruilde de jeugdopleiding van N.E.C. voor die van Arsenal en werd daar gezien als een groot talent. Arsene Wenger was erg van hem gecharmeerd, maar desondanks brak hij nooit door in Noord-Londen, waarna hij in korte tijd bij Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco speelde. Vervolgens speelde hij drie jaar bij FC Utrecht en vervolgens koos hij voor het avontuur bij Malatyaspor, Al-Jazira Club en Buriram United. Inmiddels is hij al een lange periode clubloos.
Tommy Oar
We sluiten de lijst af met Tommy Oar. Hij gold als een groot talent bji Brisbane Roar en FC Utrecht liet hem samen met landgenoten Michael Zullo en Adam Sarato op proef komen. Het drietal maakte een goede indruk en mocht blijven. Oar werd basisspeler en sterkhouder én bleef de Nederlandse subtopper vijf jaar lang trouw. Vervolgens maakte hij een mooie transfer naar Ipswich Town, inmiddels is hij bijna 29 jaar oud en voetbalt hij weer in zijn thuisland.