Laatste nieuws
00.40Oosting baalt van soap rondom Twente-speler: ‘Hij is een absolute teamplayer’
00.38Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
00.25'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri snel weer op het veld'
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
Resultaten x
Binnenland

Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

26-05-2023 14:00 door Sander Berends

Ruim vijf jaar is Meulensteen alweer actief in Nederland na zijn volledige jeugdopleiding in Engeland te hebben doorlopen. "Ik heb er onlangs met pap (René Meulensteen, red.) over gesproken. Ik wil ooit terug naar Engeland. In de Premier League of het Championship spelen. Al is dat meer iets voor aan het einde van mijn carrière", vertelt de 23-jarige middenvelder van Vitesse in ELF Voetbal nummer 5, een editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Daarin komt Meulensteen aan bod in de rubriek Viervoeters en maken we een ronde door Heumensoord met vriendin Ester en hond Bruno.

Type spel

"Mijn type spel past bij het vasteland van Europa. Ideaal voor de Eredivisie. Hier kan ik het beste uit mezelf halen. Ik ben geen beuker, niet iemand die voortdurend luchtduels aangaat of slidings maakt. Ik ben tactisch sterk en kan dat hier het best laten zien. RKC Waalwijk was een goede leerschool. Daar heb ik de kans gekregen om me op jonge leeftijd te tonen. Nu wil ik stappen blijven maken."

Met als gevolg dat hij voorlopig gescheiden van zijn familie leeft. "Toen ik naar RKC Waalwijk kwam, woonde ik eerst bij mijn opa en oma in Noordoost-Brabant. In Beugen, het dorp waar ik ben geboren. Mijn ouders wonen in Wilmslow, net buiten Manchester. Via FaceTime heb ik elke dag contact met ze. Thuis praten we altijd Nederlands, maar omdat ik de jongste ben en eigenlijk nooit in Nederland heb gewoond, sprak ik de taal het slechtst. Eenmaal in Nederland leerde ik snel. Het duurde maar een week of twee, drie voordat ik ook in het Nederlands dacht. Maar ik switch in mijn hoofd zonder problemen naar het Engels als ik daar ben."

Carnaval

Ester knikt. Haar vriend vervolgt: "Ik tekende in januari 2018 bij RKC Waalwijk. Twee weken later was het carnaval. Pap zei dat ik met hem mee moest naar de feesttent in Boxmeer. Zo kon ik snel integreren en nieuwe mensen leren kennen. Ester was daar ook. Bleek ze ook uit Beugen te komen. Het klikte direct en sindsdien zijn we samen. Van carnaval probeer ik elk jaar een graantje mee te pikken. Ik vind het super."

In Arnhem is Meulensteen teruggekeerd op zijn positie van middenvelder. "Ik heb altijd gezegd dat ik een middenvelder ben, ook al speelde ik de voorgaande vierenhalf jaar centraal achterin. Dat was destijds een beslissing van trainer Fred Grim. Ik kwam als middenvelder naar Nederland. Had in Engeland bij Manchester United, Preston North End en Lancaster City altijd in de middelste linie gespeeld. Een dag voor de wedstrijd sloten we een training bij RKC Waalwijk altijd af met een partijvorm. Elf tegen elf. Ik sloot aan bij de wissels, waar centraal achterin een plekje was vrijgekomen door blessuregevallen. Ook bij Jong RKC Waalwijk werd ik op die positie ingezet. We wonnen weken op rij van de basiself, waarna Grim me uit tegen FC Volendam (5 oktober 2018, red.) een kans bood. Ik ben daar altijd blijven staan. Aan het einde van het seizoen promoveerden we naar de Eredivisie en bleef ik centrale verdediger."

Trainerswissel

Waarna Meulensteen vervolgt voor welke positie Vitesse hem oorspronkelijk aantrok, welke invloed de trainerswissel Thomas Letsch - Phillip Cocu voor zijn positie had en wat voor zijn rol daarin. Ook vertelt Meulensteen over de trainersloopbaan van zijn vader, die van zijn oudere broer Joppe en de mediacarrière van zijn zus Pien. En uiteraard kom je alles te weten over Bruno, de enthousiaste labrador. Waar komt hij vandaan? Waarom een labrador? Waarom de naam Bruno? Waarom was een normale puppycursus niet mogelijk? En de hond van welke oud-ploeggenoot van Meulensteen is zijn beste maatje?

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, verhaalt Zian Flemming uitgebreid over zijn carrière bij Millwall in het Engelse Championship en spelen we De Slimste Mens met Sander van de Streek van FC Utrecht. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is reeds bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <