Laatste nieuws
00.05Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’
00.02Groot feest: Turkse supporters zetten Schilderswijk op zijn kop na overwinning
00.00Bevrijde Simons is opeens assistkoning van EK: 'Absoluut de allerbeste'

Gisteren

23.59'De dingen die ik over Ajax las waren vaak negatief en verdraaid'
23.56Dumfries lovend over teamgenoot na Roemenië - Nederland: ‘Hij was geweldig!’
23.55Valentijn Driessen richt zich tot Veerman: "Ik ben heel blij Joey..."
23.55Advocaat trekt vergelijking tussen Veerman en Kroos: 'Als je Kroos ziet spelen...'
23.55Transfers Eredivisie 2024/25: Jeredy Hilterman gaat voor Duits avontuur
23.55Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: De Graafschap haalt spits uit Leipzig
23.55Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: De Graafschap haalt spits uit Leipzig
23.50Dubbel gevoel bij geschorste Kökcü: 'Ben het ondertussen gewend'
23.50Kökçü mist kwartfinale tegen Oranje: 'Zuur, had héél graag tegen Nederland gespeeld'
23.50Dumfries en nog twee andere spelers op scherp bij Oranje in kwartfinale, Turkije mist geschorste Kökcü
23.50Turkije na zinderende clash met Oostenrijk naar kwartfinale EK, Orkun Kökçü ontbreekt tegen Oranje
23.45Transfers Eredivisie 2024/25: Jeredy Hilterman gaat voor Duits avontuur
23.40VI Live: Oranje wint vertrouwen met glansrijke zege op Roemenië
23.40Kökcü niet tegen Oranje: 'Het is zuur, ik had heel graag willen spelen'
23.35Heroïsch optreden Günok: 'Weet niet zo goed wat ik moet zeggen'
23.35Driessen kijkt in de camera en heeft speciale boodschap voor Joey Veerman
23.25Cody Gakpo en Donyell Malen gidsen Oranje langs Roemenië, Turkije wacht in kwartfinale EK
23.25Derksen ziet kansen op EK-winst groeien: 'Ik sluit het plotseling niet meer uit'
23.20Symbolische wissel Oranje: 'Veerman is best hard aangepakt, doet wat met je'
23.15Turkije zaterdag tegenstander Oranje in kwartfinale EK, zonder geschorste Kökçü
23.10Xavi Simons breekt tegen Roemenië eindelijk de ban en is plots het scharnierpunt in de Oranje-aanval
23.10'Geweldige Gakpo' helpt Oranje alweer op EK: 'Door mijn goal valt spanning weg'
23.06'Fantastisch' Oranje maakt indruk in Engeland: 'Sta op en let op, iedereen'
23.05Turkije mist geschorste Kökcü en Yüksek tegen Oranje
23.05Koeman verrast Bergwijn: 'Toen hoorde ik het, dan moet je gewoon klaar zijn'
23.00Bekijk het volledige schema voor de kwartfinales
23.00Uitblinker Gakpo en invaller Malen schieten Oranje naar kwartfinales EK
23.00Speelschema en uitslagen EK voetbal 2024 | Oranje zaterdagavond in Berlijn tegen Turkije
22.55Drie jaar na de 6-1: Memphis heeft goede herinneringen aan Turkije
22.55Koeman lovend: 'We kunnen hem eindelijk roemen voor wat hij in zijn mars heeft'
22.55Liefst vier spelers van Nederlands elftal missen bij gele kaart halve finale EK
22.53Orkun Kökçü en andere Turkije-speler missen treffen met Nederlands elftal in kwartfinale EK
Resultaten x
Binnenland

Oud-Feyenoord speler Ruud Heus weer opgekrabbeld: "Was een jaar in behandeling bij een psycholoog"

Door een zwaar scooterongeluk van een van zijn dochters stelde het leven Ruud Heus (62) de laatste jaren op de proef, maar langzaamaan krabbelde de voormalige linksback van Feyenoord weer op. Hij blikt terug op zowel de moeilijkste periode van zijn leven als de tijd van zijn leven bij het succesvolle Feyenoord uit de jaren negentig. "Net voor Feyenoord - Ajax verstopten we de schoenen van Ed de Goey."

12-02-2024 10:00 door Sander Berends

Begin 2021 stond het leven van de ex-prof van Feyenoord en AZ in één klap op z’n kop na een ernstig verkeersongeluk van zijn dochter, die in levensgevaar werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat het inmiddels de goede kant op met haar en is de innerlijke wond grotendeels geheeld, maar het litteken zal nooit verdwijnen. "Het is inmiddels drie jaar geleden en het heeft een plaatsje gekregen, maar het blijft voor altijd een zwakke plek", vertelt Heus over het ongeluk en de nasleep ervan tegenover onze medewerker Tim Beck in ELF Voetbal nummer 2, die afgelopen week is verschenen en via deze link ook handig online is te bestellen.

Ziekenhuis

"Het gaat zowel geestelijk als fysiek beter met haar. Ze heeft haar leven weer op de rit, woont inmiddels op zichzelf, en zit in haar tweede jaar van de studie geneeskunde. Helaas kan ze nog steeds niet hockeyen." Het ernstige verkeersongeval had een grote impact op vader Ruud Heus. Er is een Heus van voor het ongeluk en eentje van erna. "Zo’n gebeurtenis overstijgt alles. Als je in het ziekenhuis zit en je ziet de deuren open en dicht gaan... Je weet niet wat voor nieuws je gaat ontvangen. Die onzekerheid is zo onwerkelijk en met geen pen te beschrijven. Je weet niet wat je moet."

"Ik ben totaal niet gelovig, maar ik heb zitten bidden in het ziekenhuis in de hoop dat het goed zou komen. Je pakt op zo’n moment alles aan om goed nieuws te krijgen. Zelf heb ik nadien slachtofferhulp gekregen, maar toch merkte ik dat ik vast kwam te zitten. Daarom ben ik een jaar in behandeling geweest bij een psycholoog. In mijn eentje kwam ik er niet meer uit. Na zo’n ongeluk is het moeilijk om vertrouwen te houden in het leven. Ik heb drie andere dochters en als er eentje iets later thuis was, werd ik al ongerust. Het heeft twee jaar gekost voordat ik dat vertrouwen een beetje terugkreeg."

Vrijheid

Drie maanden heeft Heus, die momenteel een assistent-functie combineert bij Jong FC Utrecht en FC Utrecht Onder 18, thuisgezeten. Zonder energie, zonder passie voor voetbal. "Mijn hele basis was weggevallen. FC Utrecht heeft me geweldig geholpen door me alle vrijheid te geven en me waar nodig ondersteuning te bieden. Na drie maanden keerde ik terug op de club, maar in het begin is het nog steeds lastig."

"In het verkeer reed ik heel rustig en dacht ik bij iedereen op een scooter: dat is ook iemands kind. Je gaat ook weer dingen doen waarbij je denkt: waar hebben we het over? Een balletje op de paal, een balletje net over het doel... Daar hecht je dan nog geen enkele waarde aan, maar langzaamaan is dat teruggekeerd. Ik begon het weer mooi te vinden om te winnen, of om spelers beter te maken."

Interesse Ajax

Heus vertelt in het interview ook over zijn huidige ervaringen en de reden waarom na drie of vier wedstrijden stopte in een vriendenteam, maar natuurlijk ook uitgebreid over zijn eigen carrière. Waarom hij van AZ naar Feyenoord ging en niet naar het eveneens geïnteresseerde Feyenoord. Hoe Ajax-fans daarop reageerden, de kracht van de kampioensploeg van 1993 en uiteraard volgen vele anekdotes elkaar op. Wiens fiets helemaal uit elkaar werd gehaald, de onderbroek met kikkers van John Metgod en hoe Mike Obiku zich als King gedroeg. En natuurlijk mooie verhalen over trainer Willem van Hanegem.

Het volledige interview met Ruud Heus is te lezen in ELF Voetbal nummer 2. Daarin ook interviews met PSV-back Sergino Dest, AZ-middenvelder Tiago Dantas en Ajax- en Oranje-spits Brian Brobbey. We gingen in Sevilla op bezoek bij Nemanja Gudelj, in Andalusië uitgegroeid tot grootheid. We zochten oud-Ajacied Edgar Manucharyan op in Armenië, net als spits Sam Hendriks die daar dit seizoen kampioen hoopt te worden met FC Pyunik. We speelden De Slimste Mens met... Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard, maakten een portret van Julián Álvarez en onderzochten of het terecht is dat de Afrika Cup bekendstaat als een spijkerhard toernooi.

ELF Voetbal nummer 2 is bij de abonnees automatisch op de deurmat gevallen. De editie ligt ook in de winkelschap bij de vertrouwde supermarkten, bij de (kantoor)boekhandels en op diverse reislocaties. Denk aan de NS-stations, aan Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Natuurlijk is de editie ook handig online verkrijgbaar. Via deze link in een handomdraai gedaan. Voor 15.00 uur besteld, betekent nog diezelfde dag verstuurd. Een abonnement nemen, is helemaal handig. Via deze link gemakkelijk gedaan. Elke editie automatisch met de post verstuurd. Zoek je welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Eden Hazard?
transfergeruchten Laatste: Feyenoord en Ajax in de markt voor Jamaicaan Omari Hutchinson
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.