Laatste nieuws
18.25'PSV krijgt groen licht uit Zweden en verwelkomt spoedig grote belofte'
18.25Hongarije - Nederland op tv: hoe laat en op welke zender is de wedstrijd te zien?
18.25LIVE Nations League | Nederland droomt van herhaling vorige editie tegen Hongarije, dit zijn de vermoedelijke opstellingen
18.23LIVE Nations League | Nederland droomt van herhaling vorige editie tegen Hongarije, dit zijn de vermoedelijke opstellingen
18.17Cannavaro over Ballon d'Or: 'Mijn vrouw zei dat het een grap was'
18.05PSV wil snel om tafel met geblesseerde Schouten over knie-uitspraken
17.56Dest deelt verwachte rentree bij PSV: 'Daar houd ik rekening mee'
17.40Driessen pleit voor basisdebutant bij Oranje: 'Hij verdient een kans'
17.34Nieuwe doelpuntenmachine op komst? Erling Haaland pakt uit met babynieuws
17.30Nations League-programma: dit is wanneer Oranje tegen Hongarije en Duitsland speelt
17.28Prachtig moment: Dest opent eigen veldje in geboorteplaats Almere
17.25Buitenspel: Lang zet stap in rapcarrière en gaat nummer uitbrengen met Ronnie Flex
17.10VP-voetbalkantine: 'Oranje pakt koppositie in groep door overwinning op Hongarije'
17.00Dit staat er op het spel voor Oranje in de Nations League
17.00LIVE: Nederlands elftal neemt het op tegen Hongarije in de Nations League
16.50'Conflict ligt op de loer: PSV en Schouten moeten snel met elkaar om de tafel'
16.40Dumfries ontwijkt vraag: 'Daar ga ik niet over en heb ik ook geen mening over'
16.40'Toch geen Matip voor Van Wonderen, Makélélé op weg naar Wales'
16.35Tuchtcommissie KNVB behandelt zaak tussen Peter Bosz en Danny Makkelie
16.30Oranje-spitsen moeten twijfelende Koeman overtuigen en toeslaan tegen Hongarije
16.25Vernieuwing voor Circus Premier League: donderspeech van Slot live op tv?
16.25PSV niet blij met uitspraken Schouten: 'Dergelijke zaken in toekomst voorkomen'
16.20Italië heeft wens om arbitrale fouten tegen te gaan met challenges
16.10Willem van Hanegem over goede vriend Johan Neeskens: ‘Hij was degene die het elftal het meest opjaagde’
16.00'Raad van bestuur niet met elkaar eens over toekomst Kuyt, beslissing wel genomen'
16.00Programma Nations League: op deze dagen zijn het persmoment en de wedstrijden van Oranje
15.51Bonje bij Oranje-tegenstander: Nagelsmann haalt uit naar afwezige Leno
15.50'Gehyped talent maakt het 'eindelijk' waar bij Ajax, nieuw contract vraagteken'
15.41'Premier League wil drie baanbrekende veranderingen doorvoeren voor verslaggeving'
15.25'Aanklager maakt voorstel schorsing Bosz bekend, PSV gaat in beroep'
15.20Noah Ohio schrijft liever geschiedenis met Jong Oranje dan dat hij topscorer wordt: ‘Heeft veel meer waarde’
15.18'Ten Hag heeft niets van dat alles, het ziet er gewoon chaotisch uit'
15.10Sneller met hattricks dan Van Nistelrooij, Huntelaar uit de boeken geschoten en dezelfde mijlpaal als Messi: dit zijn de cijfers van Haaland
15.07Italië wil hockey- en tenniswereld achterna met challenges bij arbitrale fouten
15.02Man City vindt opvolger van succesdirecteur in Portugal
Resultaten x
Binnenland

Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

Vandaag om 10:00 door Sander Berends

De teller staat alweer op tien. Vijf goals in de Bundesliga, vier na één duel in de Champions League en een treffer in de DFB-Pokal. Waar zijn enorme productie Harry Kane afgelopen seizoen de ESM Gouden Schoen opleverde, is de start van de huidige jaargang voor de Engelsman ook uitstekend verlopen. Zijn transfer naar Bayern is de beste beslissing die hij in zijn carrière heeft genomen, legt hij uit in ELF Voetbal nummer 10 die deze week is verschenen en via deze link handig online is te bestellen. "Deze club is op alle gebieden de absolute top."

In vorm

"Het was een grote stap. Voor mij, voor mijn vrouw, voor mijn kinderen. In het begin kenden we moeilijke momenten. We zijn sinds onze komst uitstekend geholpen en op het veld vond ik meteen mijn draai." Critici die dachten dat de doelpuntenmachine buiten Engeland zou vastlopen, snoerde hij de mond. "Natuurlijk was het afwachten hoe het in een nieuwe omgeving zou verlopen, maar ik heb nooit eerder zo vaak in clubverband gescoord. Ik ben trots. Als ik mentaal en fysiek naar mezelf kijk, heb ik me in mijn carrière nooit zo in vorm gevoeld als op dit moment."

"Alleen de taal is nog een probleem", vervolgt hij. "Ik volg nu twee dagen in de week Duitse les, maar spreken lukt nog niet. Soms kan ik wel zinnen verstaan. Mijn oudste kinderen gaan hier naar school. Ze spreken beter Duits dan ik. Ik probeer me aan te passen. Ook aan de tradities hier. Ik vind een pretzel bijvoorbeeld erg lekker, al is dat niet goed voor je als topsporter, haha." De Bundesliga bevalt hem goed. "De teams en fans zijn fantastisch. Elke wedstrijd is uitverkocht. Ook het uitvak zit elk duel vol. Natuurlijk zijn de fans in onze uitwedstrijden tegen ons, maar dat weten we vooraf en motiveert ons alleen maar."

Oplossing zoeken

Op voetbalgebied vond hij de omschakeling naar de Bundesliga niet groot. "Als ik een onderscheid moet noemen, is het dat er in de Bundesliga meer man-tegen-man wordt gespeeld. Ik krijg hier vaker een mannetje mee op het veld. Iemand die me overal volgt. In de Premier League word je eerder losgelaten. Teams verdedigen daar vaker in een strak blok, zodat er minder vrije ruimtes ontstaan. Voor mij is het telkens een mooie uitdaging om daarin een oplossing te zoeken."

Dat lukt hem tot dusver probleemloos. "Ik was blij dat ik vorig seizoen ook scoorde uit een directe vrije trap. Daar heb ik de afgelopen periode vaak op getraind. Het is nu een extra wapen. Ook ben ik trots op mijn assists." Twaalf keer bracht hij vorig seizoen een ploeggenoot succesvol in stelling, dit seizoen in Bundesligaverband staat de teller ook alweer op vijf. "Voetbal is een teamsport. We hebben elkaar nodig. Ik ben blij dat cijfers laten zien dat ik ook keihard voor mijn ploeggenoten werk."

Niet gelukt

Hij had zijn debuutseizoen graag opgeluisterd met een teamprijs. Voor het eerst sinds 2012 sloot Bayern München een jaargang af met lege handen. In de Bundesliga eindigde Der Rekordmeister als derde, in de Champions League strandde de ploeg in de halve finale op Real Madrid en in de DFB Pokal bleek het nietige 1. FC Saarbrücken uit de 3. Liga te sterk. Al werd Kane dat bekerduel gespaard. "Ik maakte de stap naar Bayern om prijzen te winnen. Jammer dat het niet is gelukt."

"Dat maakt het team en mijzelf extra hongerig voor dit seizoen. We willen prijzen winnen. Zoveel mogelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken." Dat zal moeten gebeuren onder Vincent Kompany, de Belg die in de zomer is aangetreden als nieuwe trainer. "Hij heeft nieuwe energie binnengebracht. Vanaf het eerste moment dwingt hij respect af. Bij alle spelers."

Hongerig

"Sommige jongens kennen hem niet alleen als trainer, maar ook als tegen- of medespeler. Zij weten daardoor hoe strijdbaar en succesvol hij is en was. Vincent is duidelijk en kan zijn visie goed overbrengen. Ik heb met hem gesproken over de rol die hij voor mij in het team ziet. Datzelfde deed hij met andere jongens. We willen met en zonder bal agressief zijn. Het team is hongerig, de trainer is hongerig, iedereen wil succesvol zijn."

Het volledige interview met Harry Kane is te lezen in ELF Voetbal nummer 10. Daarin vertelt Jan-Christian Dreesen, voorzitter van de Raad van Bestuur, ook uitgebreid over het bijzondere traject dat de club doorliep om Kane vast te leggen. Hoe de transfer aanvankelijk enkele keren afketste, wat Kane speciaal voor de supporters deed nadat hij zijn handtekening had gezet, hoe het komt dat hij zijn gewonnen individuele prijzen nog niet uitgestald heeft, vertelt hij over de relatie met zijn vrouw Katie en zijn vier kinderen en blikt hij terug op het afgelopen EK in Duitsland.

Het volledige interview is te lezen in ELF Voetbal nummer 10. Daarin ook interviews met Gjivai Zechiël van Feyenoord die kennismaakte met het voetbal op de pleintjes in Rotterdam, met PSV-zomeraanwinst Ryan Flamingo die zijn wens om voor PSV te voetballen zag uitkomen en met Peer Koopmeiners van AZ over zijn inspiratiebronnen. Met Carel Eiting van FC Twente namen we zijn opvallende vakanties en reizen door, we vroegen onder meer vader Sutalo naar de ontwikkeling van zoon Josip en vroegen mensen die Joshua Zirkzee van dichtbij meemaakten tijdens zijn reis naar de top. Ook interviews met Shane Kluivert en Jaden de Guzman, inderdaad de zonen van. Lange afstandloper Abdi Nageeye vertelt over zijn voetbalpassie, oud-Ajacied Finidi George over zijn huidige carrière en we gingen op bezoek bij VfL Bochum voor een leuk gesprek met Dani de Wit en Myron Boadu. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 10 is bij de abonnees automatisch op de deurmat gevallen. De editie ligt ook in de winkelschappen van de bekende supermarkten, (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Het nummer is ook gemakkelijk online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Een abonnement nemen, is helemaal handig. Elke editie in de brievenbus. Via deze link zo afgesloten. Kies je eigen welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Sergio Ramos?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.