Laatste nieuws
18.20Speler met al 109 duels voor Feyenoord blijft verbazen: 'Wat heeft hij daarvoor gedaan?'
18.14Arteta looft Slot en Liverpool voorafgaand aan topper in Noord-Londen
18.03Slot ziet Liverpool afscheid nemen: 'Het was een voorrecht, ik ben dankbaar'
17.52Feyenoord mist Lotomba zondag tegen FC Utrecht
17.45PSV getipt voor wintertransfer: 'Die wil je nu toch gewoon naar Eindhoven halen?'
17.35Bosz legt uit waarom Nagalo bij Jong PSV speelt
17.31Priske staat mogelijk voor puzzel bij Feyenoord: 'Niet inzetbaar tegen Utrecht'
17.25Reijntjes rekent af met 'onwaarheid' over Vitesse-revelatie: 'Ik hoor veel...'
17.20Den Bosch kan koppositie pakken tegen laagvlieger, Volendam moet reeks volhouden
17.17Vitesse spreekt berichtgeving over Jonathans tegen
17.10Flick roept clubkanaal Real Madrid tot de orde: 'Dat is niet oké'
17.07Waarom het Nederlands elftal de teruggekeerde Noa Lang goed kan gebruiken
17.05Bosz ziet PSV'er met twee gezichten: 'Is ook zijn kwaliteit in het veld'
16.59Historische balans PSV tegen PEC Zwolle
16.33LIVE Leeuwinnen | Oranje Leeuwinnen beginnen voorbereiding op EK met oefenwedstrijd tegen Indonesië
16.32Ancelotti mildert Clásico-stress met Van Basten-anekdote
16.30Volgende Man City-speler laat zich uit over druk schema: 'Ik was opgebrand'
16.12Duel AC Milan verplaatst, gevolgen voor schorsing Reijnders
16.10Bosz deelt goed nieuws vanuit de ziekenboeg: 'Hij kan gewoon spelen'
16.09Bosz verdedigt de medische staf van PSV: 'Is onwetendheid van de mensen'
16.00Ten Hag baalt van blessureplaag: 'Werpt ons terug op de ranglijst'
15.55Van Hanegem hekelt meningen over Feyenoorder: 'Welk niveau hebben ze gespeeld dan'
15.55Voorselectie Jong Oranje: één debutant, Milambo en Flamingo ook geselecteerd
15.30Vijf tv-tips: zo kijk je naar El Clásico en Arteta versus Slot
15.25Jans voelt zich niet gepasseerd met Utrecht: 'Laat ons maar in de luwte'
15.25Reiziger maakt voorselectie Jong Oranje bekend: nieuweling uit KKD bij de groep
15.22Foden openhartig over moeizame seizoenstart: 'Ik was opgebrand'
15.15Ronald Koeman over voorselectie Oranje: ‘Alleen spelers die volledig fit en inzetbaar zijn’
15.10Bosz reageert vlijmscherp na vraag over PEC: 'Dit is amateurdenken, doen wij niet'
15.05Ten Hag baalt van blessureleed bij United: 'Dat remt ons af'
15.05'Ajax dreigt nu al te laat te zijn voor het grootste talent van het land'
15.05Bosz schijnt licht op voorselectie Oranje: 'Heb daarover met Koeman contact gehad'
14.58Noa Lang strikt Ronnie Flex voor tweede rapnummer 'Damage'
14.53Tillman verraste Bosz na de wedstrijd: 'Dat had hij me wel eerder mogen vertellen'
14.50Willem van Hanegem lyrisch over Feyenoord: ‘Het belangrijkste is gewoon dat je het vertrouwen hebt’
Resultaten x
Binnenland

Carel Eiting, avontuurlijke FC Twente-middenvelder: "In India vond ik de Taj Mahal heel mooi"

Carel Eiting is nog maar 26, maar leerde al meer culturen kennen dan de meesten in hun hele leven doen. Die kennismakingen met andere wereldbeelden verrijken de middenvelder van FC Twente op persoonlijk vlak. Voorbij aan toeristische attracties verschijnen levenslessen die hij voor altijd met zich zal meenemen. "Een bucketlist heb ik niet, want reizen is voor mij never ending..."

Vandaag om 12:00 door Sander Berends

De passie voor reizen en het onderdompelen in andere culturen krijgt Eiting van jongs af aan mee. Vanuit thuis wordt het gestimuleerd. Zijn eerste verre reis die hij zich van begin tot eind kan herinneren, ging naar India. Samen met zijn moeder bezocht hij op zijn achtste een trouwerij in het land dat China recentelijk passeerde als ’s werelds grootste land qua inwoners. "Ik vond het als kind meteen bijzonder. Daar is die passie voor het leren kennen van andere culturen ontstaan. Ik zoek het onbekende ook echt op", vertelt Eiting tegenover onze medewerker Tim Beck in ELF Voetbal nummer 10, die via deze link handig online is te bestellen.

Ontdekken

"Het liefst ontdek ik nieuwe plekken, maar als het ergens fijn was, zou ik er zo terugkeren. Eerder was ik meer van: ik wil dit, dit en dit doen of zien. Dat moest gewoon gebeuren, maar het is geen wedstrijd om zoveel mogelijk van de wereld te zien." Eiting heeft al flink wat landen in Azië en Afrika gezien. Hij somt op: in Azië trok hij door India, Sri Lanka, de Filipijnen, Vietnam, Thailand, Maleisië en Indonesië, terwijl hij in Afrika op reis ging door Botswana, Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Marokko en Egypte.

"Alles is leuk op een eigen manier." Gevraagd naar zijn favoriete reis twijfelt Eiting even om te antwoorden, want er is eigenlijk geen rangorde voor ‘m. "Ik zou nog honderd keer naar die landen kunnen gaan zonder me een seconde te vervelen, maar als ik iets zou moeten noemen dan ga ik voor een rondreis door Marokko. Dat was heel gaaf en een absolute aanrader. Egypte vond ik ook geweldig. Mede omdat mijn opa daar gewoond heeft, waardoor het extra speciaal was om terug te keren naar bepaalde plekken. Mijn opa werkte voor het KIT-museum (Koninklijk Instituut voor de Tropen, tegenwoordig Het Wereldmuseum, red.) en ging regelmatig drie maanden naar Egypte of een ander land om de cultuur te ontdekken. Daarvan maakte hij vervolgens een tentoonstelling die je in Nederland kon bezoeken."

Natuur

De interesses van Eiting zijn heel wisselend. "In Egypte vind ik het waanzinnig om de geschiedenis van het land te ontdekken, terwijl in Namibië de natuur adembenemend is. In Jordanië was een bezoek aan (de historische stad, red.) Petra geweldig en in India vond ik de Taj Mahal heel mooi. Op de Filipijnen of bij Ha Longbaai in Vietnam is de oceaan prachtig, terwijl ik ook onwijs kan genieten van het leven op straat in Azië. Er zijn zoveel gave dingen op de wereld."

"Een pre voor mij is dat je het land daadwerkelijk leert kennen. Sommige toeristische dingen zijn natuurlijk niet voor niets toeristisch en die zijn ook gewoon heel leuk om te bezoeken, maar ik vind het persoonlijk tof om juist de niet-toeristische dingen van een land op te zoeken. Soms heel makkelijk, soms moeilijker, maar uiteindelijk lukt dat over het algemeen wel."

In het artikel vertelt Eiting ook hoe hij zijn eigen buitenlandse voetbalavonturen in België en Engeland heeft ervaren, hoe hij op een basisschool op de Filipijnen les gaf, welk verschil hij ervaart bij lessen aan kinderen op de Filipijnen en Tanzania, een bezoek bij de Minister van Sociale Ontwikkeling van Thailand, 's nachts hardlopen in Namibië, flexibeler worden, hoe zijn ploeggenoten reageren op zijn verhalen, waarom hij andere mensen nooit tracht over te halen voor dezelfde vakanties te kiezen en het ontbreken van een bucketlist.

Het volledige interview met Carel Eiting is te lezen in ELF Voetbal nummer 10. Daarin ook interviews met Gjivai Zechiël van Feyenoord die kennismaakte met het voetbal op de pleintjes in Rotterdam, met PSV-zomeraanwinst Ryan Flamingo die zijn wens om voor PSV te voetballen zag uitkomen en met Peer Koopmeiners van AZ over zijn inspiratiebronnen. We gingen op bezoek bij VfL Bochum voor een leuk gesprek met Dani de Wit en Myron Boadu, vroegen onder meer vader Sutalo naar de ontwikkeling van zoon Josip en vroegen mensen die Joshua Zirkzee van dichtbij meemaakten tijdens zijn reis naar de top. Ook interviews met Shane Kluivert en Jaden de Guzman, inderdaad de zonen van. Lange afstandloper Abdi Nageeye vertelt over zijn voetbalpassie, oud-Ajacied Finidi George over zijn huidige carrière en we spraken uitgebreid met Bayern München-topscorer Harry Kane die alles vertelt over zijn periode in Duitsland. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 10 is bij de abonnees automatisch op de deurmat gevallen. De editie ligt ook in de winkelschappen van de bekende supermarkten, (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Het nummer is ook gemakkelijk online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Een abonnement nemen, is helemaal handig. Elke editie in de brievenbus. Via deze link zo afgesloten. Kies je eigen welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met…Tom Beugelsdijk?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.