Feyenoord - Vitesse 1-1 (4-2 na strafschoppen)
De Super Cup is Nederland draagt zoals bekend de naam van de grootste Nederlandse speler aller tijden. De strijd om de Johan Cruijff Schaal werd doorgaans gehouden in de Amsterdam ArenA. Om de prijs meer allure te geven, besloot de KNVB voortaan te spelen in het stadion van de landskampioen. Dat leverde dit seizoen een leuke ontmoeting op tussen Feyenoord en Vitesse. Uiteindelijk trok de regerend landskampioen na het nemen van strafschoppen aan het langste eind. Toch lijkt men in ons land niet bepaald warm te lopen voor deze finale. Daarbij kwam dit seizoen ook nog eens het feit dat supporters van Vitesse enkel het uitvak mochten bezetten. Dat resulteerde in een boycot van de Arnhemse fans en protest van alle andere Nederlandse clubs.
Arsenal - Chelsea 1-1 (4-1 na strafschoppen)
In Engeland weten ze op de een of andere manier van iedere wedstrijd een spektakel te maken. De strijd om de Community Shield tussen de Londense clubs Arsenal en Chelsea werd door ruim 83.000 mensen bekeken op Wembley. Bekerwinnaar Arsenal trok in Londen na het nemen van strafschoppen aan het langste eind en mocht een prijs toevoegen aan het palmares. In tegenstelling tot de wedstrijd in Nederland heeft het duel om de Community Shield een flinke historie. Al sinds 1908 wordt de prijs uitgereikt. De onderlinge strijd tussen de Engelse topclubs om wie de schaal het vaakst heeft gewonnen levert ieder jaar een fel duel op. Manchester United is de recordhouder met 25 overwinngen.
Juventus - SS Lazio 2-3
Ook in Italië levert de wedstrijd om de Supercoppa vaak een aantrekkelijk duel op. Afgelopen zondag rekende SS Lazio af met landskampioen Juventus (2-3) en mocht Stefan de Vrij de cup omhoog houden. De geschiedenis van de Supercoppa gaat terug tot 1988 toen de eerste editie werd gewonnen door AC Milan. In de jaren die volgden besloot de Italiaanse voetbalbond steeds vaker het buitenland op te zoeken als toneel voor de finale. Zo trokken finalisten al naar de Verenigde Staten, Libië, China en Qatar. Dit seizoen werd er overigens gewoon op Italiaanse bodem gespeeld voor 52.000 supporters. Zij zagen dat Ciro Immobile Lazio op een 0-2 voorsprong zetten, maar ook dat Paulo Dybala de stand weer gelijk trok. In blessuretijd werd Alessandro Murgia matchwinner namens Biancocelesti.
Borussia Dortmund - Bayern München 2-2 (4-5 na strafschoppen)
Een jaar eerder dan in Italië begon ook de Duitse voetbalbond met de DFL-Supercup. Welke wedstrijd dat oplevert, staat bijna altijd voor aanvang van het seizoen al vast. Van de laatste zes finales gingen er vijf tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Dit keer stond de wedstrijd gepland in het Signal Iduna Park en een ontmoeting tussen de twee Duitse grootmachten levert altijd goed voetbal op. Dat is de reden dat de Duitse Super Cup toch een grote prijs is. Dortmund probeert al jaren de hegemonie van hun rivaal uit Beieren te doorbreken, terwijl Bayern in het vuistje zal lachen als dat opnieuw niet lukt. Zo ook deze keer in Dortmund, waar Bayern München pas na penalty's wist te zegevieren. Toch zal Dortmund blijven vechten voor die ene overwinning op de rivaal.
FC Barcelona - Real Madrid (eerste duel: 1-3, tweede duel: 16/08)
De strijd om de Spaanse Super Cup gaat al sinds jaar en dag over twee wedstrijden en is dus nog niet beslist. Sinds de start in 1982 levert deze finale verschillende finalisten op. Dit seizoen strijden de eeuwige rivalen FC Barcelona en Real Madrid om de prijs en dat levert automatisch een knallende wedstrijd op. Of de twee kemphanen nou in de Champions League, Primera División of Supercopa tegen elkaar spelen, de eer die op het spel staat zorgt voor mooie duels. Zondag won Real Madrid met 1-3 in Camp Nou. Vooral de treffers van Cristiano Ronaldo en Marco Asensio waren van grote schoonheid. Dat geldt niet voor sommige overtredingen. Er vielen negen gele kaarten waarvan twee voor Ronaldo. Woensdag is de return in Estadio Santiago Bernabéu.
AS Monaco - Paris Saint-Germain 1-2
In Frankrijk wordt de strijd om de Trophée des Champions voor veel meer gebruikt dan alleen een potje voetbal. De Franse bond grijpt de wedstrijd aan om het Franse voetbal international meer op de kaart te zetten. Daar werd mee begonnen in 2009 toen in het Canadese Montreal werd gespeeld. Daarvoor trok men in 1987 naar Guadeloupe. De laatste jaren trok de Franse karavaan al door Marokko, de Verenigde Staten, Gabon, China en Canada. Dit jaar werd opnieuw gespeeld in het Marokkaanse Tanger en versloeg bekerwinnaar Paris Saint-Germain de regerend landskampioen AS Monaco met 1-2. Waar de landskampioen en bekerwinnaar van komend seizoen naartoe zullen trekken, is nog niet bekend.