Spanje, 1982
Dit was de eerste keer dat Kameroen zich plaatste voor het eindtoernooi. Veel internationaal bekende spelers zaten er niet in het team, de meeste kwamen uit de landelijke voetbalcompetitie. Hoewel de Afrikanen er in de groepsfase al uit gingen, wisten ze het hele toernooi ongeslagen te blijven. Na twee doelpuntloze gelijke spelen tegen Polen en Peru volgde een wedstrijd tegen de latere kampioen Italië. Francesco Graziani maakte in de tweede helft de openingstreffer, maar een minuut later maakte Grégoire M'Bida, een middenvelder van SC Bastia de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar Kameroen was toch uitgeschakeld.
Italië, 1990
Na het vorige WK gemist te hebben, mocht Kameroen in 1990 opnieuw meedoen. Het land beleefde een vliegende start door in hun eerste wedstrijd Argentinië met 1-0 te verslaan. Met 2 doelpunten van de toen al 38-jarige Roger Milla werd Roemenië daarna verslagen. Een verlies tegen de Sovjet-Unie betekende dat Kameroen als groepshoofd naar de achtste finale mocht. In de volgende wedstrijd tegen Colombia wonnen de Afrikanen in blessuretijd door opnieuw twee doelpunten van Roger Milla, om vervolgens in de kwartfinale (opnieuw na blessuretijd) tegen Engeland door een penalty van Gary Lineker uitgeschakeld te worden.
Zuid-Korea en Japan, 2002
Met onder andere Arsenal-speler Lauren in de selectie miste Kameroen in 2002 op een haar na de achtste finale. De Ontembare Leeuwen werden in een poule met Duitsland, Ierland en Saoedi-Arabië geloot. Kameroen speelde hun eerste wedstrijd gelijk tegen Ierland en wonnen van Saoedi-Arabië. Omdat Ierland in hun wedstrijd door een laat doelpunt van Robbie Keane wist gelijk te spelen en alleen nog langs Saoedi-Arabië moesten, kon Kameroen niet verliezen tegen Duitsland. De Afrikanen verloren helaas met 2-0 en Ierland won hun laatste wedstrijd, waardoor The Boys in Green door mochten naar de volgende ronde.
Brazilië, 2014
Het absolute dieptepunt van Kameroen was afgelopen WK. Ondanks de aanwezigheid van spelers zoals Alex Song (destijds bij FC Barcelona) en Samuel Eto’o (destijds bij Chelsea) gingen de Afrikanen niet alleen met nul punten naar huis, maar werden op doelsaldo het slechtst presterende land op het eindtoernooi. Toegegeven, ze zaten in een moeilijke poule met Brazilië, Kroatië en Mexico. Kameroen wist maar een doelpunt op het eindtoernooi te maken, in een 4-1 verlies tegen Brazilië. Doelpuntenmaker was Joel Matip, die nu voor Liverpool speelt. De andere wedstrijden tegen Mexico en Kroatië gingen met respectievelijk 1-0 en 4-0 verloren.