Alexis Sánchez (Chili, Manchester United)
Doodongelukkig in Engeland, als een kind zo blij in Zuid-Amerika. Wanneer Alexis Sánchez het shirt van Chili aantrekt, vergeet hij even alle ellende waarin hij verkeert bij Manchester United. Sinds zijn transfer van Arsenal naar Old Trafford hebben we de trucgrage goalgetter niet meer gezien. Tot de huidige editie van de Copa América. Zowel tegen Japan als tegen Ecuador was de linksbuiten trefzeker, waarmee hij zijn land alvast naar de koppositie in Groep C schoot. Eindelijk zien we weer een glimp van de Alexis Sánchez die bij Barcelona en Arsenal zijn directe tegenstander meermaals nachtmerries bezorgde.
Wuilker Faríñez (Venezuela, Millionarios)
Heeft nog een onbekende naam, maar Wuilker Faríñez wordt wel degelijk gezien als één van de grootste keeperstalenten ter wereld. De pas 21-jarige doelman heeft al negentien interlands voor Venezuela op zijn naam staan en maakt een geweldige indruk op de Copa América. Met zijn 1,78 meter is hij niet de grootste keeper van het toernooi en dus moet hij dat compenseren met katachtige reflexen. De jonge Venezolaan is momenteel nog actief bij Millionarios in de Colombiaanse competitie, maar wordt deze transferperiode al begeerd door meerdere clubs uit Europa. Zo heeft Barcelona naar verluidt interesse om hem als tweede keeper klaar te stomen voor het echte werk.
Duván Zapata (Colombia, Atalanta)
Niet Cristiano Ronaldo, maar Duván Zapata groeide het afgelopen seizoen uit tot de revelatie van de Serie A. De Colombiaanse spits beleefde tot dusver een geruisloze carrière, maar sinds zijn overstap naar Atalanta schoot hij werkelijk alles tegen de touwen. Zapata maakte liefst 27 doelpunten in de Serie A en trekt zijn uitstekende vorm door naar het landentoernooi in Brazilië. De Colombiaanse aanvaller begon deze Copa twee keer in de basis en wist beide optredens te bekronen met een treffer. Ook Zapata zal na uitschakeling direct geconfronteerd worden met interessante contracten en miljoenenbedragen.
Everton (Brazilië, Grêmio)
David Neres kreeg van bondscoach Tite in het eerste groepsduel de voorkeur aan de linkerflank. De Ajacied was echter ongelukkig in zijn acties en werd tien minuten voor tijd vervangen door Everton, wie vier minuten later al trefzeker was. Toch kreeg Neres tegen Venezuela weer het voordeel van de twijfel, maar was het opnieuw ondermaats. In de laatste groepswedstrijd tegen Peru mocht Everton het van de aftrap proberen. Het bleek een gouden greep van de bondscoach. De aanvaller van Grêmio was een plaag voor de Peruviaanse verdediging en zorgde voor het derde doelpunt van de wedstrijd. Door de opleving van Everton lijkt Neres ook in de knock-outfase veroordeeld tot de bank.