Depay ondertekend donderdagmiddag een meerjarig contract in Manchester. Dat betekent voor de 15-voudig international een weerzien met manager Louis van Gaal en collega-internationals Robin van Persie en Daley Blind.
Onder Van Gaal debuteerde Depay in het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller was een van de opvallendste Oranje-spelers op het WK in Brazilië. Depay scoorde twee keer in de groepsfase: in de groepsduels met Australië en Chili. De Moordrechter werd sindsdien al gelinkt aan Manchester United.
The Red Devils hebben een goede band opgebouwd met Nederlandse voetballers. Negen spelers uit Nederland gingen Depay voor in het Theatre of Dreams. Een overzicht van de voorgangers van de nieuwste topaankoop van Manchester United.
Arnold Mühren (1982-1985)
De eerste Nederlander die voor Manchester United uitkwam. Speelde zeventig wedstrijden voor de Engelse club, scoorde dertien keer en won twee keer de FA Cup. Kwam over van Ipswich Town en verliet United in 1985 voor een terugkeer naar Ajax.
Jordi Cruijff (1996-2000)
De zoon van Johan Cruijff stond vier jaar onder contract op Old Trafford. Werd na het EK in 1996 door Manchester United opgepikt bij FC Barcelona. Zijn periode in Engeland kenmerkte zich door blessures en tegenslagen. Speelde uiteindelijk 38 wedstrijden voor United en scoorde acht keer.
Raimond van der Gouw (1996-2002)
Maakte de glorietijd van United mee na zijn overstap van Vitesse. Hoogtepunt was het seizoen waarin The Mancunians de treble wonnen, onder meer dankzij een sensationele ontknoping van de Champions League-finale tegen Bayern München in 1999. Was de stand-in van eerste keus Peter Schmeichel. Kwam uiteindelijk 37 keer in actie.
Jaap Stam (1998-2001)
Ging na een ijzersterk WK in Frankrijk van PSV naar Manchester United. Groeide daar uit tot een vaste waarde in de verdediging en veroverde in seizoen 1998/99 de treble met The Red Devils. PSV ontving 35 miljoen gulden voor Stam, die in 2001 na onenigheid met Sir Alex Ferguson naar Lazio verkaste.
Ruud van Nistelrooy (2001-2006)
De transfer van PSV naar Manchester United ketste eerder nog af door een knieblessure, maar in de zomer van 2001 verhuisde de spits uit Geffen alsnog naar Old Trafford. Manchester United kreeg geen spijt van de transfersom van 67 miljoen gulden (30,7 miljoen euro). Van Nistelrooy scoorde aan de lopende band: 150 goals in 219 wedstrijden. Hij werd een keer landskampioen.
Edwin van der Sar (2005-2011)
Werd al jaren gelinkt aan Manchester United en na een paar jaar bij Fulham durfde Ferguson het aan. De Schot kreeg spijt dat hij Van der Sar niet eerder had gehaald. De recordinternational was in de bloei van zijn leven en won met United vier landstitels en een Champions League-titel. In de finale tegen Chelsea stopte Van der Sar de beslissende strafschop van Nicolas Anelka.
Robin van Persie (2012-nu)
Maakte in de zomer van 2012 de veelbesproken overstap van Arsenal naar Manchester United. In het shirt van The Mancunians verwachtte Van Persie meer kans te maken op prijzen. Daarin kreeg hij gelijk. De Rotterdammer leidde United in zijn eerste seizoen met 26 competitiegoals naar de landstitel. In de afgelopen twee seizoen kreeg hij regelmatig te maken met blessures.
Alexander Büttner (2012-2014)
Hoopte de opvolger van Patrice Evra te worden en kende een droomdebuut met een doelpunt. Maar de Doetinchemmer bleef vooral op de bank in Manchester. Na dertien wedstrijden in het eerste elftal besloot Büttner te verkassen naar Dinamo Moskou.
Daley Blind (2014-nu)
Kwam op voorspraak van Van Gaal vorig jaar zomer naar Manchester United. Maakte een goede indruk op het WK en Ajax ontving 17,5 miljoen euro voor de controlerende middenvelder. Is een vaste waarde in de ploeg van Van Gaal. Speelde dit seizoen tot nu toe 22 competitiewedstrijden.