De 15-jarige middenvelder (rechts op de foto) had deze week een evaluatiegesprek bij The Gunners. Daar zou het product van David en Victoria Beckham te horen krijgen of hij ook de komende twee jaar een plekje in de Arsenal Academy zou mogen behouden. Maar Beckham junior kwam van een koude kermis thuis.
Volgens Engelse media besloten zijn trainers dat er op zijn positie, rechts op het middenveld, betere en verder ontwikkelde talenten zijn.
Het is nog onduidelijk of Brooklyn, vernoemd naar zijn 'verwekplaats', volgend seizoen doorgaat met zijn voetbalopleiding. Hij zal sowieso op zoek moeten gaan naar een nieuwe club. Zijn broertjes Romeo en Cruz blijven voorlopig wel bij de Academy van Arsenal, waarbij de tienjarige Cruz als het grootste talent van de drie wordt gezien.
Succesvolle vaders en hun voetballende zoons. De ene keer een succes, de andere keer niet.
Succes
1.
Daley Blind
Vader Danny Blind kwam tot 42 interlands. Jarenlang was hij een rots in de branding van de Oranje-defensie. Op 6 februari 2013 maakte ook Daley Blind zijn opwachting in Oranje. In een oefeninterland tegen Italië mocht de toenmalige Ajacied zelfs in de basis starten. Met op de bank assistent-bondscoach... Danny Blind. Blind speelt inmiddels voor Manchester United en kende een uitstekend WK, waarin hij scoorde tegen Brazilië en verantwoordelijk voor de wereldpass op Robin van Persie tegen Spanje.
2.
Ronald en Erwin Koeman
Oké, vader Martin Koeman speelde slechts één interland. Maar de Groninger was een profvoetballer van het zuiverste soort. Hij werkte hard en klaagde nooit. Zoon Ronald (78 caps) en Erwin (31) kunnen allebei terugkijken op een uitstekende carrière. Meer dan dat zelfs. Met de veroverde Europese titel in 1988 als hoogtepunt binnen Oranje. Maar ook Champions League, Europa Cup II en vele landskampioenschappen en KNVB bekers prijken er achter hun naam.
3.
Nigel de Jong
Vader Jerry de Jong was voorstopper van PSV in de succesjaren. Maar hij moest altijd flink de strijd aangaan voor een basisplaats. Nigel heeft zich ontwikkeld als een ouderwetse breker op het middenveld. 'Killen' luidt zijn aanpak. Bij Ajax, Hamburger SV, Manchester City en nu al twee jaar bij AC Milan.
4.
Paolo Maldini
De linksback van AC Milan werd een clubicoon. Hij is nog steeds de jongste international ooit op een EK, toen hij in 1988 zijn opwachting in Italië. Vader Cesare won als speler voor AC Milan in 1963 de Europa Cup I. Veertig jaar na zijn vader verloor Paolo met AC Milan de Europa Cup I-finale. Een jaar later wist hij de beker wel te winnen.
5.
Youri Mulder
Vader Jan Mulder maakte vooral furore in België en schuift nu nog wekelijks bij een willekeurige tv-tafel aan voor een analyse of een mening. Zoon Youri was spits en werkte zich een slag in de rondte in het shirt van FC Twente en Schalke 04. Maakte nog een ontzettend belangrijke treffer in het shirt van Oranje tegen Wit-Rusland.
Dan hebben we Joe van der Sar, Justin Kluivert, Enzo Zidane en Thiago Messi nog in de wachtkamer zitten.
Geen succes
1.
Robbin Kieft
Kwam in 1987 ter wereld in Turijn. Kwam als spits van FC Groningen tot drie wedstrijden in de Eredivisie. Daar werd zijn contract niet verlengd. Na een succesloze stage bij ADO Den Haag ging hij verder in het amateurvoetbal. Stopte tijdens zijn eerste seizoen bij toenmalig hoofdklasser AFC.
2.
Arne Nilis
In navolging van vader Luc Nilis leek PSV in 2008 opnieuw over een groeiparel te beschikken. Toen werd Arne weggeplukt bij KRC Genk. Na drie jaar moest hij weg. Drie jaar speelde hij voor KSK Hasselt, maar na een rode kaart plus gooien van een bekertje water naar de scheidsrechter werd hij daar ook persona non grata. Speelt nu voor Bocholter VV.
3.
Stephan Beckenbauer
Franz Beckenbauer leek een nazaat te hebben geproduceerd die ook voorbestemd leek te worden uit te groeien tot een grote speler. Maar Stephan kwam bij FC Bayern München niet tot een officieel debuut. Via 1860 München en Kickers Offenbach zou hij via FC Grenchen en 1.FC Saarbrücken in 1994 uiteindelijk toch debuteren voor FC Bayern München. Maar dat was wel voor de amateurtak...