Daarin wordt gesproken over het zogenaamde Financial Fair Play, dat volgend jaar Europees wordt ingevoerd. De verliezen van een club over een periode van drie jaar moeten daarin beperkt blijven tot 121 miljoen euro (105 miljoen pond). Richard Scudamore, baas van de Premier League, zag al twee eerdere voorstellen voor FFP doorgeschoven worden.
Maar het laatste voorstel, een salariscap en een gezamenlijk financieel compromis tussen alle clubs, lijkt het wel te halen. Volgens verwachting zullen vier van de twintig clubs tegen het voorstel stemmen. Daarbij juist big spender Manchester City. De andere drie tegenstemmers zijn Fulham, West Bromwich Albion en Aston Villa.
Manchester United, Tottenham Hotspur en Arsenal zijn juist grote voorstanders van de nieuwe maatregelen. Veertien clubs zullen in totaal moeten voorstemmen om de nieuwe regels van kracht te laten horen. Dat lijkt geen probleem op te leveren. De genoemde salariscap lijkt overigens mooier dan hij daadwerkelijk is. De regel heeft pas invloed voor clubs, die op jaarbasis meer dan 60 miljoen euro (52 miljoen pond) aan salarissen uitkeren. Daarnaast is er geen restrictie ingebouwd voor individuele sponsordeals.
De drie grootste voorstanders vinden het niet langer geoorloofd dat rijke clubeigenaren alle verliezen van hun club voor eigen rekening nemen. En sowieso mag het niet langer zo zijn dat rijke zakenlieden clubs kopen in de Premier League. Volgens hen gaat dit ten koste van de competitieve waarde van de Premier League en haar aantrekkingskracht richting de tv-kijkers in de hele wereld. De huidige onderhandelingen over een nieuw tv-contract ter waarde van 6,5 miljard euro zitten in de beslissende fase, waardoor de bijeenkomst van vandaag (donderdag) iedereen op één lijn moet krijgen.