Zo zou Rekik naar Manchester City overstappen en hebben Juventus en Internazionale de 16-jarige verdediger ook op de korrel. Eén club meldde zich reeds officieel. Welke, wil een woordvoerder van de Rotterdamse club tegenover AD Sportwereld niet prijsgeven. Rekik zou na Jefffey Bruma (Chelsea), Rajiv van la Parra (Caen), Kyle Ebecilio (Arsenal) en Nathan Aké (Chelsea) de vijfde Feyenoorder worden die, voordat hij kon worden vastgelegd, verkast naar het buitenland. De club krijgt dan slechts een opleidingsvergoeding.
Ook de andere drie toptalenten uit de B1 hebben nog niet getekend in De Kuip, maar algemeen directeur Eric Gudde heeft goede hoop dat ze vastgelegd kunnen worden. Jean Paul Boëtius, eveneens jeugdinternational uit de B1, tekende deze week wél zijn eerste contract in de Kuip, voor drie jaar.
Gudde baalt van alle belangstelling uit het buitenland. "Het is jammer dat een enkeling van onze talenten soms vertrekt nog voordat hij in De Kuip te zien is geweest. In de meeste gevallen blijkt het achteraf vooral betreurenswaardig voor de speler zelf. Kijk de statistieken er maar op na: in het overgrote deel van de gevallen lopen die vroege buitenlandse avonturen uit op een enorme teleurstelling. Dan haalt zo'n jongen nooit het eerste elftal, wordt verhuurd en keert later gefrustreerd terug naar Nederland," zegt hij in AD Sportwereld.
"In gesprekken met de ouders wijzen we er altijd op dat dergelijke clubs jaarlijks één of wel twee handen vol ontluikende talenten halen, hopen dat een van hen doorbreekt en de anderen laat vallen. De meeste spelers en hun ouders realiseren zich dat ook. Zij beseffen dat, als hun zoon echt zo goed is, hij via een gestage doorgroei in De Kuip ook een paar jaar later nog naar het buitenland kan en dan met aanzienlijk meer kans van slagen."