Feyenoord scoort hoog vanwege de gebruikte techniek om de grasmat van een uitstekend formaat te houden. Net als Real Madrid en Arsenal, de nummers 1 en 2 van de lijst, wordt een nieuwe 'gloeilampentechniek' gebruikt. De zogenaamde assimilatieverlichting zorgt ervoor dat gras blijft groeien onder welke weeromstandigheden dan ook. Feyenoord hanteert als grasmat overigens het Desso Grassmaster system.
Terreinmeester Remy de Milde steekt veertig uur per week in het veld van De Kuip. Volgens het AD is hij op de hoogte van elk groeiend grassprietje en de nieuwste zaaitechnieken. De Milde legt ook uit hoe het onderhoud tijdens de match cruciaal is. "Tijdens de rust gaan we met drie man het veld op om de schade die is aangericht zoveel mogelijk dicht te drukken met gereedschap."
De Kuip, dat destijds als voorbeeld gold voor diverse andere stadions zoals Nou Camp, heeft slechts vijf keer een nieuwe grasmat gekregen. Uitzonderlijk weinig meldt het juryrapport, als daarbij de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld wordt meegenomen. Wembley kreeg bijvoorbeeld in dezelfdeperiode zes keer een nieuwe mat. De prijs voor beste terreinknecht van de wereld kwam overigens terecht bij Paul Burgess. De Engelsman liep al sinds zijn 18de rond bij Arsenal en werd al drie keer uitgeroepen tot Premier League Groundsman of the Year. In 2008 werd hij bovendien uitgeroepen tot IOG Turf Profssional of the Year. Daarna stapte de Engelsman over van Arsenal naar Real Madrid.
De top 10:
- Paul Burgess, Real Madrid
- Paul Ashcroft, Arsenal
- Remy de Milde, Feyenoord
- Sander Xavier, Barcelona
- Terry Forsyth, Liverpool
- Vincent Vlaminck, RSC Anderlecht
- Alan Duffy, Swansea City
- Darren Baldwin, Tottenham Hotspur
- Hermann Schulz, Hamburger SV
- Alan Ferguson, Ipswich Town
Het volledige overzicht met commentaar uit het juryrapport is terug te vinden op blog.sport.co.uk.