"We hadden al sinds december interesse in hem, maar hebben hem nu pas gehaald. Hij heeft enorm veel potentie", aldus Arsenal-trainer Arsène Wenger in april 2004 tegen Engelse media. The Gunners waren iedereen te slim af en betaalden naar verluidt ruim vier miljoen euro voor Van Persie, die eerder van Feyenoord naar PSV leek te gaan.
Einde soap
Het werd dus Arsenal, de kampioen van Engeland. Een succesvol team met onder meer sterren als Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Robert Pires. Vader Bob van Persie vond dat zijn zoon, toen nog twintig jaar oud, de juiste keuze maakte met de overstap naar Londen.
"Daar heb ik echt geen enkele twijfel over. Robin speelt vanaf volgend seizoen voor de ploeg van zijn dromen, wat wil je nog meer?", aldus de vader van de jeugdexponent van Feyenoord tegen Voetbal International.
Met de handtekening onder het contract bij Arsenal kwam er een einde aan een lange soap. In Rotterdam-Zuid was men niet gelukkig met de houding van Van Persie. De voetbalkwaliteiten waren bekend, maar de opstandige Van Persie botste geregeld met de technische staf en met medespelers, onder wie Pierre van Hooijdonk.
Aanwinst
Na 61 officiële wedstrijden en veertien doelpunten kwam er na het seizoen 2003/04 een einde aan de tijd van Van Persie in De Kuip. Wenger en Bergkamp ontvingen de linkspoot met open armen op Highbury.
"Robin kan links op het middenveld spelen, maar ook als man achter de spitsen of als diepste man. Hij heeft een enorm spelinzicht en een geweldige techniek. Hij is sterk en ook vrij goed in de lucht, iets wat nieuw voor ons is", aldus de enthousiaste Wenger.
Arsenal troefde met het aantrekken van Van Persie clubs als Schalke 04, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Sevilla af. PSV zag in Van Persie de ideale opvolger van Arjen Robben, die naar Chelsea verkaste. De latere topscorer aller tijden van Oranje zag een deal met PSV wel zitten, maar kon de aanbieding van Arsenal niet weigeren. Het bleek een gouden greep.