'This T-shirt is made of all the shirts I played in for the Dutch national team in the last 15 years!!', schreef Wesley Sneijder bij een post op zijn Instagram-account. Vijf dagen na zijn laatste interland voor het Nederlands elftal (tegen Peru) poseerde de recordinternational in een door Wesseling ontworpen shirt. Die was samengesteld uit alle Oranje-shirts waarin Sneijder speelde sinds zijn interlanddebuut in 2003. 'Great present', voegde de Utrechter nog toe als bijschrift onder de foto.
En Sneijder is niet de enige die zich gelukkig toonde met een creatie van Wesseling, in het verleden werkzaam bij Nike als ontwerper van voetbaltenues. Deze maand verscheen ook oud-Ajacied Jari Litmanen in een shirt van Blood in Blood out. De Fin poseerde met een tenue bestaande uit delen van shirts van Ajax, FC Barcelona en Liverpool. Op het Instagram-account Blood In Blood Out zien we ook foto's van onder andere Samuel Eto'o, Shane Kluivert, Hans Breukelen, Edgar Davids, Ronaldinho en Ronald de Boer in gepersonaliseerde shirts.
In opdracht van ELF Voetbal ontwierp Wesseling eerder dit jaar een aantal bijzondere voetbalshirts. Zo verschenen in aanloop naar het WK in Rusland in ons magazine artikelen met Renato Tapia, Lasse Schöne & Kasper Dolberg, Alireza Jahanbakhsh, William Troost-Ekong & Tyronne Ebuehi en Craig Goodwin. Zij poseerden in creaties voor Blood in Blood out.
In 2014 was een aantal werken van Wesseling te zien in de tentoonstelling Voetbal Halleluja. Daar waren shirts te zien die bestonden uit tenues van rivaliserende clubs: zoals van Ajax en Feyenoord. Dat shirt leidde tot de nodige ophef op social media. In 2010 verscheen er ook een ruim tweehonderd pagina tellend boek onder de titel Blood in Blood out. Daarin zijn bijna honderd verschillende samengestelde shirts te zien, vastgelegd door fotograaf Marques Malacia.
Laatste nieuws
Resultaten
x

Hoe Blood in Blood out kunstwerken van voetbalshirts maakt
Grafisch ontwerper Floor Wesseling kreeg ooit na zijn afstuderen van zijn opa een handleiding heraldiek uit 1894. Het boekwerk over emblemen en symbolische voorstellingen op wapenuitrusitingen van ridders bracht de Wesseling op het idee om voetbalshirts te combineren. En met succes: steeds meer (oud-)voetballers poseren in kunstwerken van Studio Wesseling en het project Blood in Blood out.