In ELF Voetbal nummer 12, die afgelopen maand is verschenen, is een uitgebreid interview met de speler te lezen. "Mijn zwager bezit tien filialen van Biedronka. Hij adviseerde me op deze plek in Rotterdam te beginnen. Er wonen veel Polen in en rond Zuidplein. De meesten werken in de haven en in de bouw. Bijna honderd procent van de bewoners van de naastgelegen flat is Pools", vertelt Mahmoed over de stap die hij drie jaar geleden nam.
"Sinds de opening loopt het uitstekend, een gat in de markt. Met mijn zwager heb ik inmiddels ook twee filialen in Vlaardingen en sinds twee maanden ook een met mijn broer in Aalsmeer. Die laatste vestiging ligt vijfhonderd meter van de bloemenveiling waar veel Polen werken. In Vlaardingen heten de supermarkten Warszawa. Ze liggen in dezelfde straat. Op die manier kon ik voorkomen dat een concurrent zich dichtbij in een leegkomend pand zou vestigen."
PSV
Supermarktdirecteur en mede-eigenaar. Had hem die situatie geschetst toen hij zijn havo-diploma in handen kreeg en hij had hard gelachen. "Ik wilde profvoetballer worden. Dat was mijn droom." Een droom die in 2010 heviger werd toen PSV de middenvelder wegkaapte uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. "De club bracht me onder in een gastgezin in Veldhoven. Pas op je achttiende geeft PSV toestemming om alleen een appartement te betrekken."
"Toen ik die leeftijd bereikte, bleef ik bij mijn gastgezin. Geweldige mensen. Na mij kwam Nicolai Laursen (sinds dit seizoen FC Emmen, red.) en nu hebben ze Rick Jonkers, keeper van PSV Onder 17, in huis genomen. De vrouw komt nog steeds naar mijn wedstrijden kijken. Ik maakte bij PSV deel uit van een ijzersterke lichting met Oussama Tannane, Zakaria Bakkali, Jorrit Hendrix, Joshua Brenet en Rai Vloet. Met de Onder 19 pakten we onder trainer Phillip Cocu de KNVB Beker. Versloegen we Feyenoord in de finale. Cocu's opvolger Pascal Jansen maakte me een jaar later aanvoerder."
Vlucht
Waarom het bij PSV, beter gezegd Jong PSV, daarna misging, is te lezen in ELF Voetbal 12. Ook waarom een herkansing bij NEC al snel doodliep en hoe hij uiteindelijk bij Quick Boys terechtkwam. Daarnaast vertelt hij alles over de vlucht van Iraaks-Koerdistan naar Nederland, over een contract bij Erbil SC en zijn toekomstplannen. Het verhaal van Mohamad Mahmoed is op een artikel over vier pagina's te lezen in ELF Voetbal nummer 12.
Daarin ook interviews met Dusan Tadic, Orlando Smeekes, Collins John en Flemming Povlsen, we tekenden het levensverhaal van Calvin Stengs op, dat van Luis Sinisterra, brachten een bezoek aan Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste bij Mainz 05, aan Aitor Cantalapiedra en Gonzalo García bij FC Twente, aan Adil Auassar en Bryan Smeets bij Sparta en lieten de hond uit met Dario van den Buijs van Heracles Almelo. En nog veel meer! ELF Voetbal nummer 12 ligt in de winkelschappen voor 5,50 euro.