Laatste nieuws
10.40Luuk de Jong mikpunt van spot na bijzondere uitspraken: 'Die leeft in een sprookjeswereld'
10.35Pijnlijke conclusie voor PSV na zeperd: 'Welkom in de Champions League'
10.35Italiaanse media zien hoe PSV wordt 'gesloopt' door Juventus: ‘Joey Veerman was een ramp’
10.20Record in League Cup: eindeloze penaltyreeks doet Fulham de das om
10.17Kwakman ziet negatief Klaassen-gevolg: 'Voor hem misschien wel pijnlijk'
10.15Clubicoon Daniele De Rossi al na vier speelronden ontslagen bij AS Roma
09.50Roda-duo lang uit de roulatie, Ronaldo krijgt nieuwe coach bij Al-Nassr
09.45Derksen kraakt 'rookie' Van Persie na nieuwe nederlaag: 'Aan één ding geërgerd'
09.38Feestelijke week voor Endrick: 'Hij heeft ballen'
09.35AS Roma zet clubicoon De Rossi op straat na moeizame seizoenstart
09.22Feyenoord-beul AS Roma ontslaat De Rossi na dramatische seizoensstart
09.10Kane grapt naar teamgenoten na elfde Bayern-hattrick en nieuw CL-record
09.08AS Roma zet clubicoon De Rossi op straat na slechte seizoensstart
09.04Slot 'klaart Italiaanse klus' bij Milan, hoge cijfers voor Nederlands trio
09.00Fortuna Sittard eert overleden Ricksen met speciaal tenue
08.56Ten Hag ziet sleutelspeler opstaan na vormdip: 'Hij kan het verschil maken'
08.33Koopmeiners op zijn plek bij Juventus: 'Blij dat ik me weer voetballer mag voelen'
08.31Nederlanders Liverpool schitteren in San Siro: 'Compleet andere speler'
08.18Kuyt onder vuur in België: 'Benieuwd hoe lang hij het zal uitzingen'
08.15Van der Gijp en Derksen vol verbazing: 'Razendknap, dat is heel snel gegaan'
08.05Derksen ziet Oranje-international tekortkomen bij PSV: 'Speler voor de Eredivisie'
08.00Veerman uit kritiek op ploeggenoten: 'Ik werd niet gecoacht, dat is wel een dingetje'
07.57Juve-trainer Motta lovend na zege op 'doorgaans dominant' PSV
07.55Nog wachten op eerste bonus: zoveel heeft PSV verdiend in de CL
07.50Francesco Farioli moet drie spitsen tevreden houden bij Ajax: ‘Ik ben al 15 dagen bezig met denken en reflecteren'
07.43Arne Slot spreekt van heerlijke verjaardag na zege Liverpool op Milan: ‘Dat was na vijf minuten niet zo’
07.40PSV 'Klein Duimpje' in de CL: 'Grappigste oom van het dorpsfeest mocht naar Carré'
07.37Slot steekt loftrompet over Nederlandse uitblinker: 'Speelde ongelooflijk goed'
07.35Teun Koopmeiners verdrijft bij Juventus de pijn van een ‘hele zware zomer’: ‘Mislopen EK knaagt nog steeds’
07.31Is drie spitsen bij Ajax niet te veel van het goede? 'Logica is ver te zoeken'
07.30Voetbal op tv: hier kijk je donderdag naar Bayer Leverkusen tegen Feyenoord
07.25Saibari kritisch op instelling bij PSV na afstraffing: 'Het moet sowieso feller'
07.25Champions League | Het resterende programma van deze week, de stand en alle Nederlandse deelnemers
07.20Koopmeiners blikt terug op 'lastige zomer': 'De voetbalwereld is keihard'
06.50Klinkende zege voor Ten Hag tegen laagvlieger, Antony trefzeker vanaf de stip
Resultaten x
binnenland

Deze vier duels staan Nederlandse clubs te wachten in Europa en Conference League

Deze week staat weer volledig in het teken van Europees bekervoetbal. De tweede speeldag in de groepsfase van de Champions League zit erop en die van de Europa en Conference League staat op het punt van beginnen. PSV, AZ, Vitesse en Feyenoord treden donderdag aan en vertegenwoordigen het Nederlands voetbal.

30-09-2021 10:00 door Amke Streefkerk

Sturm Graz – PSV, Europa League, 18:45 uur

Op de eerste speeldag van de groepsfase wist PSV in eigen huis niet te winnen van Real Sociedad. Nadat de Eindhovenaren de score via Mario Götze opende, viel de ruststand in het voordeel van de Spanjaarden uit: 1-2. Na rust maakte de thuisploeg jacht op meer, maar kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Cody Gakpo zette de gelijkmaker op het bord namens PSV.

In Oostenrijk gaat PSV op zoek naar de eerste overwinning in de groepsfase. De laatste keer dat PSV een wedstrijd in Oostenrijk speelde, resulteerde dat in een 4-1 nederlaag tegen LASK Linz. In totaal speelden de Eindhovenaren twintig wedstrijden tegen clubs uit Oostenrijk, waarvan PSV er twaalf winnend af wist te sluiten, er vijf verloren gingen en drie duels in een gelijkspel eindigden. Het onderlinge resultaat spreekt in het voordeel van de Eindhovenaren, maar Sturm Graz steekt op dit moment in goede vorm. De voorgaande drie duels won Sturm Graz met ruime cijfers en ze voegen PSV graag aan dit rijtje toe. Het is op voorhand lastig te voorspellen wie er gaat winnen, maar dat het een voetbalfeest wordt is zeker.

AZ – Jablonec, Conference League, 18:45 uur

Het eerste duel van AZ in de groepsfase van de Conference League eindigde in een gelijkspel (2-2) tegen Randers FC. In Denemarken zag trainer Pascal Jansen zijn ploeg twee keer een voorsprong weggeven. Via een afstandsschot van Jordy Clasie kwam AZ op een 0-1 voorsprong, maar nog geen drie minuten later tekende Simon Piesinger voor de gelijkmaker namens de thuisploeg. Toch ging AZ met een voorsprong de rust in: Vangelis Pavlidis scoorde uit de rebound de 1-2. Lange tijd ging het goed voor AZ totdat Simon Graves een vrije trap van Randers in minuut 68 binnenkopte. Ondanks de vele kansen en het betere spel van de Alkmaarders moest de ploeg genoegen nemen met een punt.

Voor de derde keer in de historie treffen AZ en Jablonec elkaar. In de derde voorronde van de kwalificatie voor de Europa League in 2011 won AZ de thuiswedstrijd met 2-0 van de Tsjechen. Deze uitslag bleek uiteindelijk genoeg voor de Alkmaarders, want een week later eindigde de return in een gelijkspel: 1-1.

AZ kende een goede generale repetitie richting het treffen met Jablonec. De voorlaatste wedstrijd wonnen de Alkmaarders met ruime cijfers van Go Ahead Eagles, terwijl Jablonec ten onder ging in de derby tegen Slovan Liberec. De Tsjechen gaan als koploper van groep D het duel in met een voorsprong van twee punten op AZ. Als de thuisploeg de wedstrijd weet te winnen, dan nemen zij de koppositie over. Kortom: er staat genoeg op het spel in groep D.

Vitesse – Stade Rennes, Conference League, 21:00 uur

In een poule met Tottenham Hotspur, Stade Rennes en NS Mura treft Vitesse twee pittige tegenstanders in de groepsfase. Vitesse trapte vorige week het Europese avontuur af tegen de op papier mindere tegenstander NS Mura. Ook op het veld werd duidelijk dat de Sloveense kampioen een maatje te klein is. Dat Vitesse geen grote score op het bord zette was aan de Arnhemmers zelf te danken. De eredivisionist had legio kansen, maar was slordig in de afwerking. Nadat Sondre Tronstad namens Vitesse de score opende in de eerste helft, bleef de verlossende 2-0 uit. Uiteindelijk besliste Danilho Doekhi de wedstrijd met zijn doelpunt en keerde Vitesse met een overwinning in de tas terug naar Nederland.

Dat Vitesse dit keer een moeilijkere wedstrijd te wachten staat is duidelijk. Stade Rennes is de tegenstander van vanavond en staat met een gelijkspel (2-2) tegen Tottenham Hotspur op de gedeelde tweede plek in de poule. Rennes heeft zich deze zomer flink versterkt en gaf maar liefst 79 miljoen euro uit op de transfermarkt, al is dit niet te zien aan de resultaten. In competitieverband werden de eerste drie wedstrijden van het seizoen achtereenvolgens verloren. Na drie nederlagen won Rennes met 6-0 van Clermont, maar in de eerstvolgende wedstrijd tegen Bordeaux moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel. De Franse ploeg kent een wisselvallige aanloop naar het duel met Vitesse. 

De Arnhemmers kunnen vanavond geen beroep doen op creatieve middenvelder Oussama Tannane. Trainer Thomas Letsch zet Tannane uit de selectie voor het Conference League-duel wegens een gebrek aan focus. Hij kan hierdoor zijn rol niet goed vervullen, legt Letsch uit op de persconferentie. De relatie tussen speler en trainer is al langere tijd moeizaam te noemen. Mocht Vitesse vanavond, zonder Tannane, weten te winnen van Stade Rennes, dan verstevigen zij hun koppositie. 

Feyenoord – Slavia Praag, Conference League, 21:00 uur

Feyenoord ontvangt de huidige kampioen van Tsjechië vanavond in de eigen Kuip. Na het gelijkspel tegen Maccabi Haifa zijn de Rotterdammers op zoek naar de eerste overwinning in Europa. Het elftal van Arne Slot zal vanavond vol vertrouwen het veld opstappen gezien het feit dat ze de vorige drie competitiewedstrijden achtereenvolgens wonnen, maar dit geldt ook voor Slavia Praag. Waar de Tsjechen ook vertrouwen uit kunnen putten is het gegeven dat Feyenoord in de geschiedenis nog nooit wist te winnen van een ploeg uit Tsjechië.

Feyenoord speelde in haar historie slechts zes duels tegen clubs uit Tsjechië. Twee keer speelden de Rotterdammers gelijk en vier keer werd er verloren. Deze zes duels speelde Feyenoord tegen FK Teplice en Sparta Praag, waarbij de Rotterdamse club twee keer Sparta Praag trof. Dit was in het Champions League-seizoen 2001/02 en in de voorronde van de Europa League in het seizoen 2012/13. De grootste nederlaag dateert direct van de eerste ontmoeting. Feyenoord verloor uit in Praag met vier tegen nul. Inmiddels zijn de tijden veranderd en de Rotterdammers kunnen vanavond weer rekenen op de steun van het Legioen. Of de twaalfde man van Feyenoord hen naar de eerste overwinning op een Tsjechische club kan stuwen zien we vanavond.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ansu Fati?
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.