Met medewerking van vv Hooglanderveen organiseert de stichting Keep On Fighting NAH de vierde editie van het 7 tegen 7-toernooi. Elk deelnemend team moet minstens uit acht personen bestaan van minimaal zestien jaar oud. Niveau is niet belangrijk. Voor elke deelnemer stelt de organisatie een lunchpakket en een consumptie beschikbaar na inschrijving. Een gezellige dag, sportieve wedstrijden, saamhorigheid, plezier maken en het steunen van een goed doel vormen de hoofdpunten van het toernooi. Opgeven kan via een mail naar: benefietjoeysnijders@gmail.com. De kosten bedragen honderd euro per team.
Coma
Al ruim zeven jaar leeft Joey Snijders met niet aangeboren hersenletsel. Achter het stuur ter hoogte van Achterveld raakt hij op zondagavond 15 februari 2015 onwel, slaat over de kop en geraakt in een coma. De eerste 72 uur zijn vanwege mogelijke hersenzwelling cruciaal. Na twee dagen ondergaat hij een zware operatie, na zes weken ontwaakt hij. Sindsdien gaat vader Rob met moeder Sylvia en oudste zoon Dave als mantelzorger door het leven voor Joey, die bij Vitesse ruikt aan de Eredivisie, voor Almere City debuteert in de Eerste Divisie, bij AGOVV Apeldoorn de meeste speelminuten in het betaald voetbal opdoet en daarna bij GVVV en IJsselmeervogels op het hoogste amateurniveau speelt. Communiceren gaat lastig. Erg lastig.
?SAVE THE DATE 9-7-22??
— Eddy Schoeman (@EddySchoeman) March 29, 2022
En schrijf, na 3jr, weer in of kom langs bij het 7-7 benefiettoernooi voor Joey Snijders @Fen0men0s11 @VVIJV @GVVV @SanderBerends1 @elfvoetbal @voshans @topamateurvoetb @Voetbal247nl @2edivisie @keesduijst @Donny_beek6 @RegiosportVdaal @RTVUtrechtSport pic.twitter.com/fA79aBtp6g
In ELF Voetbal nummer 1 van 2022 is het trieste en aangrijpende verhaal van Joey, woonachtig in Amersfoort, te lezen. "Het eerste jaar na het ongeluk trok in een waas voorbij", vertelt Sylvia. "We hebben 3500 kaarten, bloemen en voetbalshirts ontvangen. Ik weet niet van wie allemaal. Nu? Niets meer. Er komt bijna niemand meer." Rob: "Hij moet op zaterdagavond in de kroeg zitten met zijn vrienden. Maar vrienden? Die zijn er bijna niet meer. Voor het ongeluk kon hij om elke vinger een vrouwtje krijgen. Die toekomst valt ook in duigen. Nu heeft hij ons gezin nog en een handjevol anderen die langskomen. Onze grootste vrees is dan ook de toekomst."
Verenigde Staten
In het kader van zijn revalidatie bezocht Snijders onder andere de Verenigde Staten. De kosten werden mede vanuit de Stichting Keep On Fighting NAH gefinancierd. In Atlanta werd vooruitgang geboekt. "We kregen hoop. We zagen Joey weer lachen, maar na bijna twee maanden was het geld op en moesten we terug. Achteraf hebben we al dat geld in een put gegooid. In Nederland werd geen vervolg gegeven. Van al zijn verbeteringen is bijna niets meer over", vertelt vader Rob in het artikel. "Terug naar de Verenigde Staten? Als ik een half miljoen win met een loterij zitten we morgen in het vliegtuig. Via de Stichting lukt dat niet meer. Na 3,5 jaar had ik er genoeg van om telkens mijn handje op te moeten houden. Te moeten schooien voor geld."
Via een 7 tegen 7-toernooi, dat vanwege corona twee jaar niet kon worden gehouden, wordt weer geld ingezameld. Met de opbrengst kan Joey een betere toekomst worden aangeboden via het aanschaffen van hulpmiddelen en eventuele therapie die niet vergoed wordt. vv Hooglanderveen ondersteunt op haar manier en stelt haar complex beschikbaar. De Stichting Keep On Fighting NAH hoopt op zoveel mogelijk deelnemers. Doneren kan het hele jaar door ook rechtstreeks op NL23INGB0007272472 t.n.v. Stichting Keep On Fighting N.A.H. te Amersfoort. Meer informatie is te vinden op de website: http://www.keeponfightingnah.nl.