Laatste nieuws
14.20Farioli bedolven onder de complimenten en vergeleken met Ten Hag: 'Trainer die er tactisch bovenop zit'
14.16Nederland kan koppositie overnemen in München tegen gehavend Duitsland
14.15Nigeria weigert te spelen tegen Libië: spelers 18 uur vastgehouden zonder voedsel
14.15VI Live: kan Oranje net als vijf jaar geleden schitteren op bezoek in Duitsland?
14.15AZ-talent niet weg te slaan uit krachthonk: 'Ben 7 kilo aan spiermassa aangekomen'
14.00VP-voetbalkantine: 'Ajax moet alles op alles zetten om Antony terug te halen'
13.59Nico Williams moest wennen aan faam: 'Ik dacht niet dat mensen me zouden kennen'
13.56'Geloof me dat Weghorst heerlijk achterover Hongarije-Nederland heeft gekeken'
13.40'Ik hou ontzettend van voetbal, maar Oranje was zó verschrikkelijk slecht'
13.35Franse club liet Cech twijfelen over spectaculaire rentree: 'Hij is gek'
13.35Italiaans gerucht: 'Memphis wil weg en wordt aangeboden bij drie clubs'
13.25Voormalig Frans international legt uit waarom hij voor Caen en Mbappé koos
13.15Terminaal zieke Georg Koch (ex-PSV) na emotioneel afscheidsduel: ‘Zo heb ik het voetbal leren kennen’
13.10'Ik denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland'
13.00Oranje Quiz: ken jij alle internationals met een Duitse club?
13.00Chaos in Libië: boze Nigeria-internationals zitten vast op vliegveld
12.58Tchouameni spreekt zich uit over absentie Mbappé: 'Het wordt compleet overtrokken'
12.55LIVE Nations League | Oranje vanavond tegen Duitsland: dit zijn de verwachte opstellingen
12.37FIFA wil 'wereldwijde dialoog over transfersysteem' vanwege zaak-Diarra
12.35Nagelsmann houdt zich op de vlakte na uitgesproken wens van Duitse bond
12.00Nederlands elftal terug in München: zo presteerde Oranje in de Duitse stad
11.58Chaos in Libië: spelers Nigeria zonder eten of drinken op vliegveld
11.44Sensationeel gerucht: 'Ajax in de race voor Antony, die mag vertrekken bij United'
11.43'Genoa twijfelt over Balotelli, Inter wil met Tah de defensie verjongen'
11.16UEFA haalt uit na stakingsdreigement: 'De grootverdieners klagen...'
11.12FIFA grijpt Diarra-uitspraak aan om transfersysteem te hervormen
11.10Oranje met vertrouwen richting gehavend Duitsland: €10 wordt €50 bij één goal!
11.00Jong Oranje kan historie schrijven tegen Zweden en zich in illuster rijtje nestelen
10.45Trauner wint met Oostenrijk ruim van Haaland, City-spits komt met excuses na mijden Noorse media
10.42'Duitse succestrainer wees aanbod van Man United om Ten Hag te vervangen af'
10.40Kramer onder de indruk: 'Negentig procent van onze selectie heeft dat niet'
10.40Van der Vaart en Janssen pleiten voor debutant in Oranje: 'Kan echt wat toevoegen'
10.40Trauner wint met Oostenrijk ruim van Haaland, City-spits komt met excuses na mijden Noorse media
10.37Haaland biedt excuses aan: 'Dat was slecht van mij'
10.25'Ontslagen Anderlecht-trainer in beeld bij Denemarken'
Resultaten x
binnenland

PSV treft AS Monaco; wat kan men verwachten van de Monegasken?

PSV neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen AS Monaco. Het mag dus duidelijk zijn dat het voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij een loodzware klus wordt om het hoofdtoernooi van het miljardenbal te bereiken. Er moet immers afgerekend worden met een tegenstander van formaat.

19-07-2022 10:00 door Bob van Dijk

Geen rol in de titelstrijd

Terwijl PSV in de Eredivisie lange tijd in de nek van Ajax bleef hijgen, slaagde Monaco er niet in om een serieuze rol te spelen in de strijd om het kampioenschap. Tijdens de eerste seizoenshelft vielen de prestaties erg tegen en dat werd trainer Niko Kovac fataal. De oefenmeester uit Kroatië werd vlak voor de jaarwisseling op straat gezet. Zijn opvolger werd niet veel later opgepikt bij Club Brugge. De Belgische coach Philippe Clement liet het Jan Breydel Stadion achter zich voor een avontuur in het Stade Louis II.

Clement kon er echter niet voor zorgen dat men bij Paris Saint-Germain nog begon te zweten. De Parijzenaars pakten met overmacht het kampioenschap in Frankrijk en hadden aan het einde van de rit vijftien punten meer dan Monaco. Toch zal men in het vorstendom blij zijn met de entree van Clement. Tijdens de laatste tien wedstrijden van het seizoen in de Ligue 1 bleef Monaco namelijk ongeslagen. Er werd een keer gelijkgespeeld en liefst negen maal gewonnen. Zo werd het voetbaljaar met een goed gevoel afgesloten door Monaco.

Het moet voor PSV beter dan vorig jaar

In Eindhoven zal men hebben gehoopt op een minder grote tegenstander. De laatste twee ontmoetingen met Monaco liggen namelijk nog vers in het geheugen. Vorig seizoen speelden beide ploegen namelijk in de groepsfase van de Europa League tegen elkaar. Daar heeft men in het Philips Stadion minder goede herinneringen aan overgehouden. Er werd immers tot twee keer toe niet gewonnen op de tegenstander uit Monaco, dat destijds nog wel onder leiding stond van Kovac. Hij zag zijn ploeg in De Lichtstad met drie punten van het veld stappen.

Op donderdag 21 oktober bleek Monaco met 1-2 te sterk voor PSV. Na twintig minuten spelen kon ex-AZ'er Myron Boadu de score openen na zwak verdedigen van Armando Obispo. De gastheer knokte zich echter terug en kwam via Cody Gakpo op gelijke hoogte. Vlak voor tijd dompelde Sofiane Diop PSV in rouw. Twee weken later pakte PSV wel een puntje (0-0) in het Stade Louis II, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om te overwinteren. Monaco en Real Sociedad bleven in de Europa League, PSV werd veroordeeld tot de knock-out fase van de Conference League.

Monaco heeft twee oude bekenden

Het zou zomaar kunnen dat Monaco binnenkort met twee Nederlanders aan gaat treden tegen PSV. In de selectie van Clement zijn namelijk twee van onze landgenoten aanwezig. Boadu scoorde vorig seizoen dus tegen PSV en staat tot de zomer van 2016 onder contract in Monaco. Zijn huidige werkgever betaalde een jaar geleden liefst zeventien miljoen euro betaalde aan AZ. Boadu was tijdens zijn debuutseizoen voornamelijk invaller. De eenmalig international van Oranje kwam uiteindelijk toch 42 keer in actie. Hij bleef steken op zes doelpunten.

Naast Boadu zal ook Anthony Musaba hopen op een serieuze kan in de hoofdmacht van Monaco. De aanvaller brak in Nederland door bij NEC Nijmegen en maakte bij die club ook zijn debuut in het betaald voetbal. Musaba verdiende een transfer naar Monaco, dat ruim twee miljoen euro overmaakte aan NEC. Bij zijn nieuwe club kwam hij tot nu toe nog niet echt in de plannen voor. Musaba werd verhuurd aan Cercle Brugge en sc Heerenveen. Hij was in de eerste oefenwedstrijd van Monaco, tegen zijn ex-club Cercle, goed voor de enige treffer van het duel.

Doelpuntenmachines beginnen weer op 0

Het zal voor Van Nistelrooij duidelijk zijn dat zijn spelers vooral moeten waken voor het aanvallende gevaar van Monaco. Clement beschikt namelijk over twee zeer ervaren spitsen, die vorig seizoen vaak het net wisten te vinden. De 31-jarige Wissam Ben Yedder was in totaal goed voor 32 doelpunten. De spits maakte er liefst 25 in de competitie en eindigde op de topscorerslijst op de tweede plaata achter Kylian Mbappé, die 28 keer het net wist te vinden. Ook aanvaller Kevin Volland was belangrijk, al was zijn aandeel minder dan dat van Ben-Yedder.

De 29-jarige Duitser liet het net in totaal vijftien keer bollen. Het is dan ook lastig voor Boadu en Musaba om er tussen te komen. De twee Nederlanders kregen ook nog eens slecht nieuws vanuit Engeland. De Japanse aanvaller Takumi Minamino komt namelijk over vijftien miljoen euro over van Liverpool. Daar kwam hij door de grote concurrentie niet meer in de plannen voor. In het Stade Louis II zal hij gaan voor een nieuwe kans. Daarnaast werd er ook gewinkeld in de Bundesliga. Breel Embolo werd weggeplukt bij Borussia Mönchengladbach.

PSV hoeft in ieder geval geen rekening te houden met Aurélien Tchouameni. De talentvolle middenvelder maakte vorig seizoen furore in het shirt van Monaco en dat leverde hem een fraaie transfer op. Tchouameni maakte voor tachtig miljoen euro de stap naar Real Madrid, dat hem tot medio 2028 heeft vastgelegd. Het geld dat de ex-speler van Girondins de Bordeaux opleverde, is dus meteen gebruikt om Minamino en Embolo naar de dwergstaat te halen. Daarnaast vertrok ook routinier Cesc Fàbregas bij de club. Hij is momenteel transfervrij en zoekt een nieuw avontuur.

Topscorer Wissam Ben-Yedder is van grote waarde voor Monaco.

Voorbereiding

Net als PSV is Monaco druk bezig om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Monegasken openden de voorbereiding met een 1-0 overwinning op Cercle. Daarna reisde de ploeg af naar Portugal, waar er drie oefenwedstrijden op het programma stonden. Tegen het Zwitserse FC St. Gallen bleef Monaco steken op een 1-1 gelijkspel en tegen Austria Wien uit Oostenrijk werd gelijkgespeld (2-2). Het Portugese Portimonense SC werd daarna met 0-2 verslagen en Internazionale werd op 2-2 gehouden. Woensdag wacht nog een oefenduel met Southampton.

Vervolgens worden de pijlen gericht op PSV. De eerste wedstrijd wordt op dinsdag 2 augustus of woensdag 3 augustus afgewerkt in het Stade Louis II. Dan staat voor Monaco de eerste competitiewedstrijd op het programma in de Ligue 1. Het seizoen wordt geopend met een ontmoeting met RC Strasbourg. Een paar dagen later reizen de manschappen af naar Nederland. De tweede wedstrijd tussen PSV en Monaco wordt namelijk op dinsdag 9 augustus afgewerkt. Op die datum is het Philips Stadion in Eindhoven het strijdtoneel in de jacht op een CL-ticket.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met.. Manfred Ugalde?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.