Laatste nieuws
22.20FIFA komt met eerste reactie op uitspraak zaak Diarra, kondigt gesprekken aan
22.20'Ranger' Kasanwirjo: 'Nu minuten maken, wie weet volgend jaar bij Feyenoord'
22.20LIVE Nations League | Oranje slikt dan toch tegentreffer en staat terecht op achterstand in München
22.15LIVE: Oranje komt op achterstand na gigantische pegel debutant Leweling
22.15Jong Oranje sluit EK-kwalificatie af met perfecte score door winst op Zweden
22.15LIVE Nations League | Kolo Muani doet het weer: werk aan de winkel voor België
22.11VI Live: armoedig Oranje op jacht naar gelijkmaker in München
22.11VI Live: Oranje komt dik verdiend op achterstand tegen Duitsland
22.05Scorende Emegha 'woest' op familie: 'Dat gaan ze nog wel even horen...'
22.02VI Live: daar is die dan toch: Oranje komt dik verdiend op achterstand tegen Duitsland
22.02VI Live: Oranje begint sterker te worden in de jacht naar drie punten
22.02Duitsland zwaait 451 interlands uit, maar Toni Kroos niet van de partij in München
22.00Van der Vaart maakt Oranje met grond gelijk: 'Ik schaam me, klopt van geen kant'
22.00LIVE Nations League | Hongarije op rozen in Bosnië na goals van Dominik Szoboszlai
21.52Furieuze Van der Vaart: 'Ik schaam me voor dit Nederlands elftal'
21.49Waardeloze eerste helft Oranje: voor het eerst sinds 2019 geen schot op doel
21.48VI Live: pover Oranje met verse krachten op jacht naar drie punten
21.40X gaat los op Koeman en twee Oranje-verdedigers: 'Die hype kan de ijskast in'
21.38Emanuel Emegha boos op familie omdat ze zijn goal bij Jong Oranje missen: ‘Afrikaanse tijd is anders’
21.34VI Live: pover Oranje komt goed weg en gaat rusten met gelijkspel
21.31Reiziger trots op 'unieke prestatie' van Jong Oranje
21.25VI Live: pover Oranje moet overleven in München
21.22Te Kloese noemt twee Feyenoord-pijlers: 'Dit gaat steeds belangrijker worden'
21.12Koeman kijkt uit naar duels met 'beest' van Duitsland: 'Heel interessant'
21.09VI Live: Oranje ontsnapt aan vroege tegengoal tegen dominant Duitsland
21.05Te Kloese krijgt hulp van trio bij Feyenoord: 'Ik kon geen geschikte 'td' vinden'
21.02Slecht nieuws voor PSV: Eindhovense fans niet welkom bij kraker tegen Paris Saint-Germain
21.00Jong Oranje voltooit perfecte serie, al biedt dat nog geen enkele garanties voor het EK
20.58Forse tik voor PSV: geen uitfans welkom bij PSG na 'onverwacht' besluit
20.56PSV zonder supporters naar Parijs, Van Hecke nadert rentree
20.55Oranje wordt gered door de VAR na foutje van basisdebutant Hato
20.50Koeman had opstelling zondag al rond: 'Heb hem toen verteld dat hij zou spelen'
20.50Feyenoord kiest voor nieuwe aanpak, maar Dennis te Kloese blijft de grote man: ‘Kon geen technisch directeur vinden’
20.48VI Live: Oranje ontsnapt: VAR keurt de razendsnelle 1-0 af
20.48VI Live: wat een domper: Oranje na twee minuten al op achterstand
Resultaten x
binnenland

De laatste keer dat Ajax op bezoek ging bij Liverpool

Dinsdagavond is het weer tijd voor een heerlijke Champions League-avond. Er staan heerlijke affiches op het programma, maar voor de Nederlandse voetballiefhebbers springt Liverpool - Ajax er natuurlijk uit. Twee jaar geleden stonden de twee clubs ook tegenover elkaar in het miljoenenbal. Wie stonden er toen in het veld? 

13-09-2022 12:34 door Krist Stoelwinder

André Onana

In 2020 vond iedereen het nog logisch dat André Onana onder lat stond bij Ajax. Hij had het in zijn eerst vier jaar geweldig gedaan en was erg geliefd bij de supporters. In de herfst van 2020 gebeurde er echter veel in het leven van de Kameroener. Zo was hij betrapt op het gebruik van doping, maar daar wist de buitenwereld nog niet vanaf. Onana zelf wist het al wel en keepte met die wetenschap tegen Liverpool. Hij ging in dat duel ook nog eens enorm in de fout. Hij schatte een voorzet van Neco Williams volledig verkeerd in en daardoor kon Curtis Jones voor de openingstreffer zorgen.

Noussair Mazraoui

Door met de rechtsachterpositite waarin Noussair Mazraoui eens te meer bewees zich te kunnen meten met de absolute wereldtop. Hij wist Sadio Mané goed in bedwang te houden en toonde aanvallend meermaals zijn waarde. Zo wist hij na een heerlijke individuele actie bijna te scoren. Inmiddels heeft hij zijn transfer naar de wereldtop gekregen, want de Marokkaans international vertrok deze zomer transfervrij naar Bayern München. Daar begon hij moeizaam, maar hij lijkt zijn basisplek veroverd te hebben. 

Perr Schuurs

Op bezoek bij Liverpool speelde Perr Schuurs op het eerst oog een erg goede wedstrijd. Het zorgde er zelfs voor dat The Reds aan de Limburger werden gelinkt. Toch ging de verdediger ook weer twee keer in de fout in die wedstrijd. Het vat de Ajax-periode van Schuurs perfect samen. Toen hij in 2018 van Fortuna overkwam, liet hij meteen al mooie dingen zien en dat zou hij vier jaar blijven doen. Echter, maakte Schuurs ook in bijna alle wedstrijden wel een fout(je). 

Daley Blind

Hoewel Lisandro Martinez een uitstekend debuutseizoen kende bij Ajax, zat hij een jaar later tegen Liverpool op de bank. Daley Blind had immers vanaf zijn terugkeer enorm veel indruk gemaakt in het hart van de verdediging. Blind was complementair aan Matthijs de Ligt en zij vervulden een cruciale rol in het Ajax dat de halve finale van de Champions League wist te halen. Na de opmars van Martinez is Blind verhuisd naar de linksbackpositie. Daar zal hij dinsdag ook weer staan.

Nico Tagliafico

In zijn eerste jaren bij Ajax was daar nog geen ruimte voor Blind, omdat Nico Tagliafico daar onomstreden was. De Argentijns international kwam in de winterstop van het seizoen 2017/18 naar Amsterdam en begon meteen erg goed. Hij werd een publiekslieveling en was in zijn eerste periode bij Ajax echt één van de sterkhouders. Tagliafico hoopte in de jaren daarna steeds op zijn droomtransfer, maar die bleef lange tijd uit. Deze zomer transfereerde hij alsnog naar Olympique Lyon.

Edson Alvarez

Ondanks de fouten van Onana en Schuurs kreeg Edson Alvarez na Liverpool op de sociale media de meeste kritiek van de Ajax-supporters. De eerste anderhalf jaar van de Mexicaan in Amsterdam waren gewoon niet goed en hij was het pispaaltje geworden bij de fans. Nadat zijn gezin naar Nederland mocht verhuizen, veranderde er veel. De Mexicaan ging steeds beter spelen, werd een basisspeler en is inmiddels erg populair bij de eigen aanhang.  

Ryan Gravenberech

Na de wedstrijd tegen Liverpool waren de Engelse media lovend over Ryan Gravenberch. De op dat moment 18-jarige middenvelder speelde een erg goede wedstrijd en maakte indruk met zijn sierlijkheid. Een half jaar later maakte hij zijn debuut in het Nederlands Elftal en hij mocht uiteindelijk ook mee naar het EK. Afgelopen zomer maakte hij een droomtransfer naar Bayern München en daar krijgt hij wekelijks speeltijd, dat gebeurt echter wel als invaller.

Davy Klaassen

Tussen 2011 en 2017 kende Davy Klaassen een zeer succesvolle periode bij Ajax, waarna hij voor 27 miljoen euro naar Everton vertrok. Daar slaagde hij niet helemaal en uiteindelijk keerde hij via Werder Bremen in 2020 terug naar Ajax. Hij begon goed bij zijn terugkeer en zorgde voor rust op het middenveld. In de Champions League maakte hij echter cruciale missers tegen Liverpool en Atalanta. Daardoor werd Ajax uitgeschakeld en in de seizoenen daarna zat hij vaker op de bank dan hem lief was. Dat zal dinsdag opnieuw gebeuren.

Antony

In zijn debuutseizoen bij Ajax was Antony nog een stuk minder dwingend aanwezig dan bijvoorbeeld vorig seizoen. Toch speelde hij op Anfield een erg goede wedstrijd. Hij was erg dreigend en gaf in de 88e minuut de perfecte voorzet op Klaas-Jan Huntelaar. De spits kreeg de ultieme kans om Ajax op gelijke hoogte te brengen, maar faalde. Een jaar later zou Antony nog belangrijker worden met goals en assists, met als hoogtepunt de wedstrijden tegen Bourrsia Drotmund en Sporting Portugal. Het leverde hem uiteindelijk een transfer voor 100 (!) miljoen euro naar Manchester Untied op. 

Dusan Tadic

In het seizoen 2018/19 haalde Ajax met Dusan Tadic misschien wel de aankoop van de eeuw binnen. Als linksbuiten maakte hij enorm veel indruk, maar Alfred Schreuder kwam in dat jaar ook met de Tadic-variant aanzetten. Zo kwam hij in de spits te spelen en dat gebeurde twee jaar later ook tegen Liverpool. Hij maakte daarin een redelijk goede indruk, maar zal er dinsdagavond niet verschijnen. Dit seizoen lijkt hij namelijk vooral als rechtsbuiten ten tonele te verschijnen. 

David Neres

We sluiten het elftal af met David Neres, een speler die bij Ajax hoge pieken en diepe dalen kende. In het seizoen 2017/18 was mij misschien wel de belangrijkste speler van de ploeg en in het successeizoen erna presteerde hij opnieuw heel goed. Vervolgens zorgde blessureleed ervoor dat hij steeds minder actie kwam en zijn niveau leek ook achteruit gehold. Des te mooier is het dat de sympathieke Brazliaan nu geweldig begonnen is bij Benfica. 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met.. Manfred Ugalde?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.