Dat is te lezen in ELF Voetbal nummer 5, die deze week is verschenen. De editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Onze medewerker Tim Beck speelt de quiz De Slimste Mens met Sander van de Streek. Daarin komen weer ontzettend veel onderwerpen aan bod. Voetbalgerelateerd, maar absoluut ook niet-voetbalgerelateerd. Pas op zijn achttiende sloot de Barnevelder aan bij een betaald voetbalclub. Bij Vitesse. Van de Streek had toen net een klein amateurcontract bij SDV Barneveld op zak, zat op het CIOS en werkte bij de Albert Heijn.
Gezin
"Ik kom uit een gezin met twee broertjes. De ene is tweeënhalf jaar jonger, de ander vijf jaar. Dat zijn op jonge leeftijd flinke verschillen. Van een concurrentiestrijd tussen elkaar was dan ook geen sprake. Ik voetbalde vooral met vrienden. Niet met mijn broertjes. Toen ik naar de middelbare school ging, zat de jongste in groep vier. Op dat moment zijn jongere broertjes niet zo héél interessant, haha. Door de jaren heen hebben we een steeds hechtere band gekregen en tegenwoordig spreken we elkaar zo'n beetje dagelijks."
De familie Van de Streek woonde in een doodnormale woonwijk. Zodoende kreeg hij niet veel mee van het boerenleven waar Barneveld om bekendstaat. Tegenwoordig is dat meer het geval, want zijn vrouw is als dochter van een melkveeboer opgegroeid op een boerderij. Het stikstof- en boerendebat volgt Van de Streek in hoofdlijnen, maar het houdt hem niet iedere dag bezig. "Ik hoop natuurlijk dat het bedrijf van mijn schoonouders goed loopt, maar ik maak mijn eigen politieke keuzes. Nee, ik heb niet op de BBB gestemd. Ik vind natuurbehoud óók belangrijk."
Gelovig
"Naast de veesector staat Barneveld uiteraard om nog iets bekend: de geloofsgemeenschap. Ik ben ook gelovig opgevoed en ging iedere zondag naar de kerk. Op den duur mochten we kiezen van mijn ouders. Ze wilden dat mijn broertjes en ik onze eigen weg zochten en zouden uitvinden of het geloof écht bij ons zou passen."
Dat past het nog steeds. Van de Streek gelooft in een God en vindt het belangrijk om de normen en waarden van het geloof mee te geven aan zijn kinderen. "Dat doe ik op eenzelfde manier als mijn ouders. Uiteindelijk zijn ze vrij om zelf te bepalen wat ze ermee doen. Ik ben protestants, maar ga niet naar de gereformeerde stroming waar veel Barnevelders naartoe gaan. Ik ben ook totaal niet opdringend. Als iemand het interessant vindt om over het geloof te praten, vind ik het leuk om erover te vertellen."
Normen en waarden
"Alleen zet ik me af tegen het pusherige van streng gereformeerden. Die willen alles strikt volgens de regels doen. Ik vind dat dat niet de kern van het geloof is. Je hoeft niet per se iedere zondag naar de kerk te gaan. Die manier van geloven stoot mensen af, terwijl geloof juist iets moois is. Iets waaruit je kracht en liefde haalt, of iets dat je normen en waarden meegeeft over hoe je met je medemens moet omgaan. Soms voer ik er gesprekken over bij FC Utrecht, maar echt de diepte gaan we niet in, hoor."
Ook vertelt Van de Streek over zijn vrijgezellenweekend, het tv-programma Whipeout, zijn periode in Estland waar hij de clubkleuren van FC Flora Tallinn verdedigde en waar hij merkte dat de mensen door de tijd in de Sovjet-Unie bang zijn voor Rusland. Maar natuurlijk komen ook de nodige leuke anekdotes aan bod rond de meest uiteenlopende vragen in het spel De Slimste Mens dat Van de Streek speelt en waar uiteindelijk een winnaar uit voortrolt.
In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, gingen we een ronde wandelen met Vitesse-speler Melle Meulensteen en zijn hond Bruno en spraken we uitgebreid met Zian Flemming over zijn avontuur bij Millwall in het Engelse Championship. En nog veel meer!
ELF Voetbal nummer 5 is bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!