Laatste nieuws
03.10Ronald Koeman maakt Oranje-opstelling bekend: speler maakt basisdebuut tegen Bosnië en Herzegovina
02.20Stemming is goed bij Oranje na winst op Bosnië: 'Veel frisheid en good vibes'
02.20Deels vernieuwd Oranje begint Nations League met ruime winst op Bosnië
00.15Bosnische en Duitse media onder de indruk: 'Oranje vol frivoliteit en vreugde'
00.08Koeman reageert op uitspraken Reijnders: 'Heb niks bijzonders gedaan'
00.04Koeman looft Oranje-duo: 'Absoluut veel chemie tussen elkaar'

Gisteren

23.56Schouten antwoordt scherp op Driessen na vraag over ruim winnend Duitsland
23.53Koeman zwijgt na zege over Depay: 'Ga mijn vingers er nu niet aan branden'
23.48Koeman na vraag naar Braziliaanse competitie: 'Bijt nu maar even op mijn tong'
23.44Media zagen dat Oranje een straaltje hoop overliet voor Bosnië-Herzegovina
23.41Koeman zwijgt over transfer Memphis: 'Dan krijg ik het hele land over me heen'
23.39Koeman kritisch op De Ligt na tegengoals: 'Hij staat verkeerd, dit mag niet'
23.35Plezier straalt er vanaf bij Oranje na zege op Bosnië: ‘Zegt veel over hoe we deze week beleefd hebben’
23.35Oranje boekt dankzij late treffers toch klinkende zege op Bosnië en beleeft vliegende start in Nations League
23.35Lees alles over de Oranje-zege en de bijzondere Timber-avond
23.30Van der Vaart kritisch op Koeman: 'Waarom wisselen, wat wint hij daar nou mee?'
23.25Vijf conclusies: nieuw elan bij Oranje, connectie Zirkzee met Reijnders
23.25LIVE: Oranje wint overtuigend van Bosnië met 5-2 (gesloten)
23.18Koeman geniet van 'fris en snel' Oranje en beschermt De Ligt
23.15Reijnders over speciale connectie: 'Dat gevoel heb je op de training al'
23.15Oranje op rapport | Topcijfers voor uitblinkers Joshua Zirkzee en Tijjani Reijnders, één onvoldoen­de
23.13'Zonde dat Koeman al gezegd heeft dat Brobbey gaat spelen'
23.07Tweelingbroers Timber in de voetsporen van Koemannetjes, De Boertjes en Van de Kerkhofjes
23.05Duitsland met vertrouwen naar Amsterdam na ruime zege op Hongarije
23.00Reijnders stelt tevreden vast dat dit zijn beste interland tot dusver was
23.00Vernieuwd en fris Oranje loopt pas laat uit tegen Bosnië en Herzegovina
22.46Oranje op rapport: twee absolute uitblinkers, toch één onvoldoende
22.44Oranje op Rapport: drie duidelijke uitblinkers bij doelpuntenfeest
22.40Opgefrist Oranje start met spektakelstuk aan Nations League-seizoen
22.35VI Live: Oranje boekt overtuigende zege op Bosnië
22.35VI Live: Xavi Simons bekroont goede wedstrijd met goal en maakt er 5-2 van
22.33Duitsland geeft tegen Hongarije signaal af aan groepsgenoot Oranje
22.31Gebroeders Timber de boeken in als derde tweeling in Oranje
22.20VI Live: Bosnië dringt aan en houdt de wedstrijd spannend
22.20VI Live: Dzeko maakt aansluitingstreffer na fout De Ligt
Resultaten x
binnenland

Mats Deijl, Go Ahead Eagles-back: "De Dani Alves uit zijn FC Barcelona-periode is mijn voorbeeld"

Go Ahead Eagles is de verrassing van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Mats Deijl is met aanvoerder Bas Kuipers de enige veldspeler die elke minuut van de partij was bij de Adelaars. Begin november tekende de 26-jarige rechtervleugelverdediger bij tot medio 2027. "We waren er snel uit. Ik heb het hier goed naar mijn zin en vanuit de club was het een mooi signaal om mijn aflopende contract open te breken."

22-12-2023 10:00 door Sander Berends

In de zomer van 2021 werd Deijl door Go Ahead Eagles transfervrij overgenomen van FC Den Bosch. Deventer is Deijls vijfde woonplaats. Hij is geboren in Vlaardingen, groeide op in Maasland en verhuisde toen zijn ouders uit elkaar gingen met zijn moeder en broertje op zijn negende naar Waalwijk. Daarna volgde nog een verhuizing naar Empel, grenzend aan Den Bosch. "Mijn vader woont in Waddinxveen. Ik heb al veel van Nederland gezien. Waar ik me thuis voel? Eigenlijk overal", vertelt hij in ELF Voetbal nummer 12, die afgelopen maand is verschenen en via deze link handig online is te bestellen. Voor 15.00 uur gedaan, betekent nog diezelfde dag verstuurd.

Nieuwe vriendjes

"De stap van Zuid-Holland naar Noord-Brabant als kind ervoer ik niet als vervelend", vervolgt Deijl over zijn jeugd. "Ik kreeg snel nieuwe vriendjes op school en bij de E’tjes van WSC. Vanaf mijn dertiende staat mijn leven al grotendeels in het teken van voetbal." Op die leeftijd plukte RKC Waalwijk hem weg bij de overburen van WSC. "Het eerste jaar speelden we in Waalwijk. Een jaar later kwam ik in een team met jongens van Willem II, dat in die tijd een jeugdopleiding deelde met RKC. Speelde ik samen met Frenkie de Jong, Sam Lammers, Bilal Ould-Chikh en Anass Najah."

"De trainingen vonden afwisselend plaats in Waalwijk en Tilburg. Ik zat destijds op school in Tilburg, volgde de havo op het Koning Willem II College. Elke dag werd je met een busje opgehaald. Ik heb de opleiding afgerond en ging daarna Bedrijfskunde studeren op de Avans Hogeschool in Den Bosch, maar dat was niet meer te combineren met het voetbal."

Wiljan Vloet

Net voor zijn zeventiende verjaardag was Deijl overgestapt naar FC Den Bosch. Daar maakte hij op zijn negentiende zijn debuut in het eerste elftal. "Ik was eerst middenvelder, daarna centrale verdediger. Trainer Wiljan Vloet zag een rechtsback in me. Hij vertelde me eerlijk dat op die positie voor mij de beste kansen lagen om te slagen als betaald voetballer."

"Bij Jong FC Den Bosch mocht ik wennen. Ik debuteerde uit bij Fortuna Sittard in het eerste elftal als rechtsback en ben daar nooit meer weggegaan. Ik houd van die positie. Lekker verdedigen, meegaan in de aanval. Die wisselwerking zie ik als een mooie uitdaging. Ook conditioneel. Door extra loop- en krachttraining te volgen, kan ik het probleemloos volhouden."

Shirts ruilen

Hij noemt Dani Alves als voorbeeld. "In zijn FC Barcelona-periode. Ik hoopte ooit zo goed als hij te worden. Nu heb ik geen voorbeelden meer. Ik had nooit posters op mijn slaapkamer hangen. Ik ben niet zo van het verzamelen. Aan shirts ruilen doe ik zelden. Alleen met voetbalvrienden." Hij speelt padel als ontspanning en tegelijk om zijn conditie top te houden. "Go Ahead Eagles heeft een samenwerking met een padelcentrum in de stad. We mogen gratis van hun banen gebruikmaken. Mijn vriendin vindt het ook een leuke sport."

Begin november tekende Deijl bij tot medio 2027. "We waren er snel uit. Ik heb het hier goed naar mijn zin en vanuit de club was het een mooi signaal om mijn aflopende contract open te breken. Dat zorgt voor vertrouwen. Ik kan me hier verder ontwikkelen. En iedereen kent de voetbalwereld. Bij het tekenen van een contract is nooit bekend of je het contract ook daadwerkelijk zult uitdienen." Waar zijn lat ligt, durft Deijl niet aan te geven. "Elke voetballer heeft dromen. Engeland is bijvoorbeeld een geweldige competitie. De Adelaarshorst is het meest Engelse stadion van Nederland. Dat bevalt me uitstekend. Maar daar denk ik nu nog niet aan. Ik focus me nu enkel op Go Ahead Eagles."

Hond Ivy

In het artikel vertelt Deijl ook uitgebreid over de thuissterkte van Go Ahead Eagles, de reacties die hij ontvangt in de stad en wat de aanleiding voor hem was om samen te gaan wonen. De rechtsback staat in ELF Voetbal nummer 12 echter centraal in de rubriek Viervoeters, de voetballer en zijn hond. Deijl heeft een dwergpoedel, genaamd Ivy. Waar ze is gekocht, hoe ze is opgevoed, haar karakter en haar houding tegenover katten. Dat is te lezen in het artikel. Maar ook welke ploeggenoten van Go Ahead Eagles honden hebben en meer.

Het volledige interview met Mats Deijl is te lezen in ELF Voetbal nummer 12. Daarin ook interviews met PSV-middenvelder Jerdy Schouten, met AZ-aanvaller Myron van Brederode en met oud-Ajax- en Willem II-speler Hans Werdekker die later American Footballer en makelaar werd. Ook twee artikelen over een trip naar Armenië. We spraken af met de vier Nederlandse spelers van FC Noah en zaten om de tafel met oud-Ajacied Aras Özbiliz die aan het einde van het seizoen stopt. We hadden een ontmoeting met de broers en tevens topsporters Calvin en Darryl Verdonk op hun sportschool. Daarnaast de rubriek Eredivisiekopstukken over Luis Suárez, een mooi portret van Jude Bellingham en Finn van Breemen van FC Basel als talent. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 12 is bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, (kantoor)boekhandels en op reislocaties als de NS-stations en vliegvelden als Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online is de editie gemakkelijk via deze link te bestellen. Voor 15.00 uur gedaan, wordt hij nog diezelfde dag verstuurd. Een abonnement nemen is helemaal handig. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via een handomdraai via deze link gebeurd. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ansu Fati?
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.