Na een lange en verdienstelijke carrière als speler bij onder andere Feyenoord, Vitesse en NAC Breda, begon Bosz’ trainerscarrière in Apeldoorn bij de amateurs van AGOVV. In 2002 krijgt hij zijn eerste baan in het professionele voetbal. Zijn enige seizoen bij De Graafschap loopt uit op een fiasco: ze eindigen laatste in de Eredivisie en degraderen.
Heracles en Feyenoord
Pas bij Heracles Almelo gaat het voor het eerst lopen. Promotie naar de Eredivisie werd afgedwongen en hij speelde zich in de kijker bij zijn oude club Feyenoord. In 2006 wordt hij aangesteld als technisch directeur van de club. Van 2006 tot 2009 was Bosz niet bepaald in de rustigste periode van de Rotterdammers de technisch directeur en heel positief wordt op zijn directeurschap dan ook niet teruggekeken.
De Apeldoorner beseft zich dat hij het beter bij het trainen kan houden en keert terug bij Heracles Almelo. Na weer een sterke periode verdient hij in 2013 een transfer naar Vitesse. Hier beleeft hij meerdere succesvolle seizoenen en in zijn eerste seizoen doet Vitesse zelfs mee om de landstitel. Zijn eerste buitenlandse avontuur volgt, nadat Maccabi Tel Aviv zich meldt bij de achtvoudig international.
Europa League-finale
Ook zijn periode in Israël is redelijk succesvol, maar hier loopt hij voor het eerst tegen het trauma aan dat hem nog jarenlang zal achtervolgen: een prijs loopt hij net mis. Toch wekt hij de interesse van Ajax en zo wordt hij in 2016 de baas in Amsterdam. Na een matig begin, begon het na een tijdje toch aardig te draaien en Ajax was zowel in de Eredivisie als in de Europa League succesvol.
In de Europa League werd zelfs de finale gehaald, maar hierin was Manchester United FC met 2-0 een maatje te groot voor de Amsterdammers. In de competitie eindigde het slechts één punt achter Feyenoord. Weer een goed seizoen, maar weer geen prijs voor Bosz. Het volgende seizoen bood echter nieuwe hoop: Bosz trok naar Duitsland.
Buitenlandse teleurstellingen
Bij de Duitse reus Borussia Dortmund hoopte de oefenmeester zijn eerste prijs te kunnen pakken. In de industriestad leverde het avontuur niet op wat beide partijen ervan verwacht hadden. Na een goed begin, kwam de klad er snel in en al gedurende het eerste seizoen eindigt de samenwerking. Een jaar lang zit Bosz vervolgens thuis, voordat hij zijn buitenlandse avontuur voortzet.
Wat volgt zijn periodes bij bayer 04 Leverkusen en Olympique Lyonnais. Ondanks redelijke successen en zelfs een bekerfinale, die weer verloren werd, in Leverkusen, werd ook in deze periodes geen prijs gepakt en zo keerde Bosz zonder enig eremetaal weer terug naar Nederland.
Historisch seizoen
Aan het begin van dit seizoen durft PSV het aan en zo gaat Bosz alweer aan de slag bij zijn derde Nederlandse topclub. In de eerste wedstrijd is het meteen raak: de Johan Cruijff Schaal wordt gewonnen. In interviews na afloop geeft Bosz aan dat hij dit niet als een echte prijs ziet, dus gaat de jacht op een hoofdprijs door.
Met tot dusver slechts één nederlaag en een voorsprong op de concurrentie die enorm is, kan niemand ontkennen dat PSV de terechte kampioen is. Eindelijk heeft Peter Bosz de prijs waar die zo naar smachtte, maar zijn honger zal nog niet gestild zijn. Na zo’n seizoen zal Bosz met zijn PSV nog veel ambitie hebben voor de komende seizoenen. Waar het schip van Bosz strandt is dus nog maar de vraag.