Laatste nieuws
00.15Driessen doet voorspelling en heeft nieuws voor Oranje-fans: 'Groot volksfeest'
00.15'Laatste strohalm' Van de Kuit haalt uit: 'Vitesse heeft op een kreupel paard gegokt'
00.15Portugal dankzij penaltyheld Diogo Costa naar kwartfinale EK ondanks pijnlijk moment huilende Cristiano Ronaldo
00.10Vitesse lijkt alsnog gered: Franke en Parry sluiten deal, stukken op tijd bij KNVB
00.05Ronaldo en Portugal hebben strafschoppen nodig, maar schakelen Slovenië uit
00.04Vitesse komt vlak voor middernacht met schitterend nieuws voor alle supporters
00.02EK ook voor Nederlandse politie een snoepreisje: 'Een groot feest'
00.01Oranjelegioen buiten het stadion geweldige sfeer, erbinnen rustig: 'Te veel mooiweer-fans'
00.00Op valreep tóch nog goed nieuws voor Vitesse: club mogelijk gered door akkoord met schuldeiser

Gisteren

23.59Vitesse meldt akkoord tussen Franke en Parry, KNVB heeft documenten binnen
23.55Transfers Eredivisie 2024/25:Pavlidis verlaat de Eredivisie na drie jaar AZ
23.53Vitesse dient documenten in bij KNVB na deadline deal met Franke
23.50Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: Eyongo vertrekt bij Excelsior
23.50Mbappé tegenover zijn idool Ronaldo in de kwartfinales van het EK
23.42Cristiano Ronaldo maakt gemiste penalty in strafschoppenserie goed: Portugal door
23.41Penaltykiller Diogo Costa behoedt Portugal en Ronaldo voor EK-trauma
23.41Portugal kruipt op het EK door oog van de naald na misser Ronaldo
23.40VI Live: Ronaldo scoort wel voor Portugal in strafschoppenreeks
23.35Cristiano Ronaldo barst in tranen uit: superster ontroostbaar na penalty
23.33VI Live: Portugal en Slovenië maken zich op voor interessante penaltyserie
23.30Spartak Moskou: contract van veroordeelde Promes ten einde
23.28VI Live: Costa voorkomt Portugees debacle veroorzaakt door Ronaldo én Pepe
23.25Sky Deutschland onthult transfersom die Manchester United aan Bayern München moet betalen voor Matthijs de Ligt
23.20Op de absolute valreep: Franke en Parry bereiken cruciaal Vitesse-akkoord
23.17Ronaldo in tranen na gemiste pingel op beroerde avond
23.17VI Live: tranen bij Ronaldo na gemiste Portugese strafschop in verlenging
23.13VI Live: Ronaldo mist vanaf de Portugese stip in de verlenging
23.05VI Live: Portugal en Slovenië maken van tweede EK-verlenging een feit
23.04Bijzondere beelden: Reijntjes spreekt hoopgevende woorden, Vitesse-fans in extase
23.04VI Live: Portugal bezig aan achtste verlenging ooit op een EK
23.02Common Group meldt vlak voor Vitesse-deadline deal met Franke
22.59Wielerliefhebber Van der Sar wil na hersenbloeding 'leven zonder haast'
22.50LIVE TRANSFERS: EK-revelatie heeft duidelijke wens, Ajax denkt aan Franse spits
22.48VI Live: Ronaldo mist flinke kans in slotfase van Portugal - Slovenië
22.42Pover Portugal ontsnapt aan EK-exit: Ronaldo maakt misser goed, Slovenië naar huis
Resultaten x
binnenland

De visie van Harry, de Tietenman: "Schandalig dat Joey Veerman wordt geslachtofferd"

Hij had er nog zo voor gewaarschuwd. "Als Koeman gewoon normaal doet en geen ingenieuze dingen verzint, dan maken we een goede kans om Europees kampioen te worden." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, zag dat de bondscoach van Oranje toch enkele wijzigingen doorvoerde. "Joey Veerman wordt geslachtofferd. Schandalig. Daarmee geeft Koeman aan dat zijn plan niet deugt. Al met al ligt de schuld van de nederlaag tegen Oostenrijk bij de technische staf."

28-06-2024 11:00 door Sander Berends

"Ik zag dinsdag maar één schuldige van de nederlaag tegen Oostenrijk. Dat is bondscoach Ronald Koeman. Met zijn ingewikkelde plan wat niet uitvoerbaar bleek. Tegen Frankrijk speelden we vier dagen eerder matig, maar dat was toch goed. Feitelijk wonnen we die wedstrijd met 1-0. Maar tegen Oostenrijk moest het elftal blijkbaar worden gewijzigd. In mijn vorige column zeg ik het nog: als Koeman gewoon normaal doet en geen ingenieuze dingen verzint, dan maken we een goede kans om Europees kampioen te worden."

Lutsharel Geertruida

"Maar wat doet hij? Onze verdediging wordt door sommige analisten nog als beste van het toernooi bestempeld. Maar hij wisselt Denzel Dumfries voor Lutsharel Geertruida. In de speelminuten tegen Frankrijk was al duidelijk dat Geertruida tekort komt op die plek. Geertruida is van origine een middenvelder, maar door de blessure van Gernot Trauner bij Feyenoord in de verdediging gezet. In de Nederlandse competitie kan dat, maar in de Europese wedstrijden van Feyenoord kwam hij duidelijk tekort."

"Een foute keuze van Koeman. En nog erger. Hij greep daar niet in. Van onze rechterkant kwamen alle drie tegendoelpunten doordat de tegenstander te veel ruimte werd gegeven in plaats van daar bovenop de man te zitten. Aan het einde van de wedstrijd speelde Geertruida op het middenveld en daar deed hij goede dingen. Een betere wissel na een halfuur was geweest: Dumfries voor Joey Veerman en Geertruida naar het middenveld. Daarmee sla je twee vliegen in één klap."

Ontregelen

"Nu wisselde Koeman dus Veerman. Voor mijn gevoel na negentien minuten, maar het blijkt in de 35e minuut te zijn. Maar aan die kant vielen geen gaten! Oké, hij leed veel balverlies, maar Veerman kreeg direct twee man op hem af. Oostenrijk analiseert natuurlijk ook zijn tegenstander. Heeft Koeman daar niet aan gedacht? Dat Oostenrijk misschien met vier andere spelers zou aantreden om het spel van Nederland te ontregelen? Dat ze Veerman zouden aanpakken om hem niet te laten passen? Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders hadden veel ruimte, maar konden die niet benutten."

"Als de tegenstander druk zet, is opbouwen geen optie. Dan moet de lange bal worden gespeeld. Zoals nu had moeten gebeuren. Doelman Bart Verbruggen had heel vaak de lange bal moeten geven. Niet voor niets stond Donyell Malen daarom in de basisopstelling. Maar er is bijna geen lange bal gespeeld die bruikbaar was. De eerste keer wel, maar de tweede bal was voor Reijnders. Hij bediende Malen in de ruimte. Dat had een doelpunt moeten zijn. De spaarzame lange ballen werden slordig gegeven."

Wout Weghorst

"Er had ook iemand moeten staan om die lange bal op te vangen, af te schermen en kwijt te kunnen aan medespelers. Wout Weghorst bijvoorbeeld of Brian Brobbey. Memphis Depay is daar niet geschikt voor. Al met al ligt de schuld bij de technische staf. En wordt Joey Veerman geslachtofferd. Schandalig! Koeman geeft daarmee aan dat zijn plan niet deugde. Hij had eerst moeten proberen om Veerman van positie te ruilen met bijvoorbeeld Tijjani Reijnders. Of hem vanaf rechts te laten spelen, want daar kwamen wij een man tekort en daar lag de ruimte."

"NOS-presentator Jeroen Stekelenburg noemde het na de wedstrijd een wanprestatie. Na even sputteren gaf Koeman dat ook toe. Donderdagochtend hoorde ik in de auto nog het interview met Koeman vóór de wedstrijd. Stekelenburg benoemt de eventuele pijnpunten in de opstelling en precies op die punten, die ik ook al had bedacht, ging het mis. Een slecht plan dus en dat had je vooraf kunnen weten. Ik heb al eens eerder gezegd. Formeer een denktank met topcoaches, oud-topcoaches onder wie ex-bondscoach. Aangevuld met frisse nieuwe gezichten. Die denktank ondersteunt de bondscoach en kan hem sparren om tot de juiste opstelling en speelwijze te komen. Maak gebruik van de wijsheid binnen het vak. Hij mag ook mij bellen, haha."

Vaste spelers

"Maar blijf op de eerste plaats gewoon doen! Blijf je eigen spel spelen met vaste spelers en wissel hoogstens af en toe een poppetje. We speelden twee oefenwedstrijden. Daarin had de basis gelegd moeten worden. Daarin hadden we automatismen en vertrouwen moeten opdoen. Waarom speelden in de eerste oefenwedstrijd de reserves? Gelukkig in de tweede interland wel de goede opstelling en een briljante Veerman. In dat systeem. Maar ja, daarna wordt de opstelling aangepast aan de tegenstander. Hou op zeg! Dat doe je hooguit om eventueel de sleutelspeler uit te schakelen als de tegenstander de bal heeft, maar vaker niet. Als Nederland moeten we uitgaan van onze eigen kracht, van ons eigen spel en daarnaast een plan B."

"Hopelijk stelt Koeman dinsdag tegen Roemenië dezelfde elf spelers op die tegen IJsland zo goed speelden en tegen Polen wonnen. Dus gewoon weer met Veerman, want Roemenië is geen Oostenrijk. En Veerman verdient dit na het door Koeman ingewikkelde bedenksel tegen Oostenrijk. Lukt dat niet, dan Geertruida op het middenveld."

Finale

"We zitten aan de mooie kant van het schema. Evengoed moeten we iedere wedstrijd knokken. Net als Georgië en Albanië passie en veel intensiteit voor het vaderland tonen. Maar doe dat gewoon met de juiste spelers. We kunnen evengoed nog de finale halen en deze winnen. Want het toernooi begint nu pas echt. Ik blijf positief vooruit kijken. Hopelijk de rest van Nederland ook."




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met… Paul Pogba?
transfergeruchten Laatste: Feyenoord en Ajax in de markt voor Jamaicaan Omari Hutchinson
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.