Laatste nieuws
14.20René van der Gijp weet niet wat hij hoort en reageert stellig: 'Lineker, die snuift al jaren'
14.13'Weghorst zal bij Oranje denken: wat is dit nou weer? Mij wordt onrecht aangedaan'
14.10Voormalig Chelsea-spits legt uit waarom Ronaldo nog niet wil stoppen
14.10Oranje stuit op Engeland: risicoaversie, Oranje-drietal gewaarschuwd
14.10VP-voetbalkantine: 'Ajax moet akkoord gaan met huurdeal Mannsverk'
14.10Ruud van Nistelrooij en René Hake zijn aangekomen bij Manchester United, maar mogen nog niet naar de training
13.56Justitie eist maandenlange celstraffen tegen relschoppers FC Twente - Hammarby
13.55Leuk en aardig, al die verrassingen, maar Nederland staat gewoon weer met de toplanden in de halve finale
13.55Cody Gakpo niet verrast door Engeland: ‘Ze staan niet voor niets in de halve finale’
13.50LIVE: Van Dijk speecht op verjaardag, Gelbe Wand kleurt oranje tegen Engeland
13.50LIVE Oranje | Treintickets naar Dortmund bijna uitverkocht, Duitser leidt Nederland - Engeland
13.40Zó moet Oranje aantreden tegen Engeland: stel nu jouw beste XI samen
13.40Ibrahimovic ziet af van Zirkzee: 'Dat is verleden tijd voor ons'
13.38Laporta claimt dat Barça genoeg geld heeft voor EK-smaakmaker Spanje
13.25VZ Kort: Feyenoord verliest gewaardeerde kracht na negen jaar aan KNVB
13.20Van Meenen verlaat Feyenoord voor functie bij KNVB
13.13Van de Ven en Gakpo krijgen geschiedenisles, perszaal lacht: 'Ahaaa'
13.05FC Groningen bevestigt interesse en klopt aan bij AZ: 'We zijn met hem bezig'
13.00Van Dijk viert verjaardag met Oranje: 'Nu gaan we onze droom waarmaken'
13.00Van de Ven wordt geconfronteerd met Engelse kritiek: 'Dat zegt wel genoeg'
12.58In de wandelgangen: Ajax en FC Twente krijgen fikse concurrentie in strijd om Wout Weghorst
12.55Britse media zien voordeel voor Nederland: 'Die Gelbe Wand kleurt oranje'
12.55Vertrokken Ajax-assistent Valkanis vindt nieuw onderdak en wordt hoofdtrainer
12.45'Karsdorp krijgt harde boodschap te horen en mag niet meer meetrainen met groep'
12.40Relletje rondom Franse ploeg, Griezmann bijt van zich af: 'Bah, bedankt!'
12.35Op welke dag speelt Nederland tegen Engeland en hoe laat is de aftrap?
12.35Oranje is gewaarschuwd: Engelse doelman heeft complete lijst met penaltyvoorkeuren op bidon
12.29'Ajax krijgt concurrentie voor Weghorst, Duitse interesse voor Mannsverk'
12.25Van de Ven kan lach niet bedwingen na vlijmscherp antwoord op vraag over Saka
12.20'Ajax kan Mannsverk na één seizoen alweer van de hand doen door Duitse interesse'
12.20Van Nistelrooij en Hake komen aan bij United en gaan starten aan voorbereiding
12.15Van Dijk viert verjaardag in Wolfsburg: 'Hij is blij het met ons te vieren'
12.05Van de Ven scherp op persconferentie: 'Kijk naar de data en je hebt je antwoord'
12.05Antoine Griezmann boos op Franse zender die strafschoppen van Les Bleus toont: ‘Bah’
12.05TransferTalk | FC Utrecht hengelt Jong Oranje-talent Ohio binnen, Kenzo Goudmijn naar Derby County
Resultaten x
binnenland

Maurice Steijn en zijn liefde voor The Rolling Stones: "Had ze nog nooit in het buitenland gezien"

Negentien, misschien wel twintig keer. Zo vaak heeft Maurice Steijn de band live gezien. De vijftigjarige trainer is een enorme fan van The Rolling Stones. De Hagenaar is ermee opgegroeid en trachtte ook zijn eigen kinderen groot te brengen met de Engelse rockband. "Na wedstrijden vind ik het vaak heerlijk om te ontladen met The Stones."

05-07-2024 14:00 door Sander Berends

Muziek en met name rockmuziek. Maurice Steijn groeide ermee op in Den Haag. In Moerwijk om precies te zijn. Zijn ouders draaiden de bewuste muziek vaak thuis. "Bands als Roxy Music en natuurlijk Golden Earring. Maar vooral The Rolling Stones. Daarmee ben ik grootgebracht. Ik weet niet beter", vertelt de momenteel clubloze oefenmeester in ELF Voetbal nummer 7, de nieuwe editie die handig via deze link online is te bestellen. Voor 15.00 uur gedaan, betekent nog diezelfde dag verstuurd.

Johan Cruijff ArenA

Zijn zoon Sem, aanvallende middenvelder van FC Twente, kan meepraten over opgroeien in een gezin waarvoor muziek een belangrijke afleiding in het leven vormt. "Hij is thuis natuurlijk ook met The Stones grootgebracht. Twee jaar geleden had hij kaartjes voor het concert in de Johan Cruijff ArenA. Ik kon helaas niet, verbleef voor vakantie in Spanje. Op en neer vliegen zou te veel gedoe opleveren. Toen werd het concert afgelast, terwijl de eerste fans al in het stadion aanwezig waren. Mick Jagger had positief getest op corona."

"Vier weken later werd het optreden ingehaald, maar toen zat Sem helaas alweer in de voorbereiding van het seizoen met FC Twente. Ik had juist geluk en kon nog aan Diamond Pit-kaarten komen. Wat duurder, maar achteraf absoluut het geld waard." Een gezamenlijk bezoek ging op de lange baan. Maar inmiddels hebben vader en zoon Steijn samen een concert van The Rolling Stones bezocht. Steijn senior had de datum van 26 mei al langere tijd omcirkeld.

Buitenland

Een concert in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, het gigantische stadion waar uiteindelijk negentigduizend fans The Greatest Rock and Roll band in the World aanschouwden. "Ik heb The Stones negentien, misschien wel twintig keer gezien. Maar nog nooit in het buitenland. Voor mijn vijftigste verjaardag (op 20 november, red.) kreeg ik het concert aangeboden van Sem, Victor en Rodger, die laatste twee zijn goede vrienden van me. Prachtig. Hier had ik nooit van durven dromen."

VIP-tickets, voegt Steijn snel toe. De afstand van de staanplaats tot het podium en de catwalk blijkt minimaal. "Kijk maar", zegt Steijn, terwijl hij op zijn telefoon een video toont waarin zanger Mick Jagger bijna binnen handbereik langsloopt. "We zouden eigenlijk met zijn vieren gaan. Rodger moest op het laatste moment afzeggen." Steijns vrouw Cilla is eveneens muziekliefhebber en vergezelde haar man meerdere malen bij The Rolling Stones. "Nu had ze pech. We hadden afgesproken om er een mannenuitje van te maken", lacht Steijn.

Heartbreaker

Het drietal was vroeg aanwezig in het stadion. "The Stones waren aan het soundchecken. Dat hadden we niet eerder meegemaakt. Voor elk concert van hun Amerikaanse tour mogen de fans uit vier opties een nummer kiezen. We hadden niet gestemd, maar hoopten op Heartbreaker. Toen we binnenkwamen, oefenden ze uitgerekend dat nummer. En het kwam later inderdaad langs. We troffen het. Mick Jagger was goed bij stem, de fans reageerden voortdurend enthousiast en de setlist was geweldig. Sympathy for the Devil, Honky Tonk Women, Gimme Shelter, Paint It Black, Jumpin’ Jack Flash en Satisfaction: ze kwamen allemaal voorbij. En Midnight Rambler, die hadden ze tijdens de tour nog niet eerder gespeeld."

Steijn vervolgt zijn verhaal met welk ander concert van The Rolling Stones het optreden bovenaan zijn persoonlijke favorietenlijst prijkt. Hij onthult wat zijn eerste optreden was. Waarom het concert op het Malieveld zo bijzonder was, welke muzikale voorkeur zijn vrouw en dochter hebben, het openingsnummer op zijn bruiloft, zijn oordeel over The Rolling Stones 2024, via welk medium hij het vaakst naar muziek luistert, welke rol dat in zijn leven heeft, hoe hij zijn clubloze periode tot dusver heeft doorgebracht en wat er nog op zijn bucketlist prijkt. Bovendien koppelde hij zijn dienstverbanden aan nummers van The Rolling Stones.

In ELF Voetbal nummer 7 naast het interview met Maurice Steijn ook interviews met Joris Kramer van Go Ahead Eagles en oud-PSV en Roda JC-aanvaller Arouna Koné. We spraken in het Duitse Frankfurt af met Nando Rafael, met oud-prof Ard van Peppen over diens grootste hobby trailrunning en we gingen golfen met (ex-)sc Heerenveen-spelers Mickey van der Hart, Thom Haye en Joost van Aken. We spraken profwielrenner Bauke Mollema over zijn voetbalpassie en Feyenoord-liefde en maakten een rondje langs de velden om portretten op te tekenen van de kersverse trainers van Feyenoord en Ajax, Brian Priske en Francesco Farioli. Daarnaast blikten met vier krachten terug op het Olympische voetbaltoernooi van 2008, spraken we Leroy Sané en stelden we met Willem Janssen diens Superelf samen.

ELF Voetbal nummer 7 valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. De editie is tegelijk heel gemakkelijk online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Daarnaast ligt ons nieuwe nummer in de schappen van de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan Schiphol, Rotterdam Airport en Rotterdam The Hague Airport. Een abonnement afsluiten, is helemaal handig. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link vind je de mogelijkheden. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
transfergeruchten Laatste: Sepp van den Berg in beeld als opvolger Ramalho bij PSV
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met… Mesut Özil?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.