Laatste nieuws
15.05Mulder in de bres voor 'moderne' Farioli: 'Misschien is Brobbey daar nog niet klaar voor'
15.00UEFA steekt Champions League-anthem in een nieuw jasje
14.54Voormalig bondscoach Oranje keert niet terug als trainer: 'Het is mooi geweest'
14.50TransferTalk | Bayern-coach Kompany baalt van vertrek De Ligt, Barça wil aanvaller oppikken bij Ten Hag
14.45'Ten Hag heeft nieuwe aanwinst bijna binnen: deal met PSG op een haar na rond'
14.25Megaproject: Marokko wil voor WK 2030 grootste stadion ter wereld bouwen
14.20VP-voetbalkantine: 'Farioli moet vasthouden aan één Ajax-opstelling'
14.05'Trippier wil Newcastle United verlaten voor andere Premier League-club'
14.00LIVE Europa League | Ajax wil op bezoek bij Jagiellonia Bialystok eerste stap zetten in play-offs
13.58'Ajax-keeper Gorter wil niet naar Heerenveen: ruildeal met Noppert hoogst onzeker'
13.53Ruildeal staat op klappen: Noppert wil naar Ajax, maar Gorter zegt af
13.46'De Ligt was 'nummer één-verdediger' voor Kompany, bestuur drong aan op verkoop'
13.44'Lookman keert terug na mislukte poging transfer te forceren'
13.44'Lookman hervat training bij Atalanta na afketsen PSG-transfer'
13.30Opvallend nieuws uit Portugal: 'Ajax strijdt met Benfica om rechtsback van Genk'
13.30'Overbodige City-back kan Europese top verlaten voor Al Hilal van Neymar'
13.30Farioli legt zijn keuzes uit: 'Ik word een beetje moe van mezelf herhalen'
13.25Kritiek op Kroes: 'Ik vraag me af wat dat met je onderhandelingspositie doet'
13.25Ajax krijgt advies richting belangrijke clash: 'Ajax moet ze daar pijn doen'
13.20Update: Romano meldt 'here we go', Roberto kiest definitief niet voor Ajax
13.00VI Live: toeleven naar play-offs-duel tussen Jagiellonia en Ajax
12.29Gedurfde speelstijl en een piepjonge trainer: dit moet je weten van Ajax-tegenstander Jagiellonia Bialystok
12.12Opvallend: López al ingeschreven voor Conference League door FC Kopenhagen
12.10Niet Marokko of Colombia, maar Ter Apel: hoe KNVB vluchtelingen wil klaarstomen voor trainersvak
12.00Waarom Ajax zich defensief kan herpakken tegen Jagiellonia onder leiding van Hato
11.52Vermoedelijke opstelling: Farioli grijpt terug op 'Europa League-opstelling'
11.40LIVE TRANSFERS: Hummels kan naar Spanje, Liverpool heeft bijna beet bij Valencia
11.37PSV op bezoek bij puntloos Almere City: pak 50x je inleg bij Eindhovense zege!
11.28FC Utrecht haalt bekende terug: 'Niet geëindigd zoals ik had gewild'
11.16'Premier League nog altijd optie voor Gimenez: volgende club toont interesse'
11.09'Voetbalromantiek pur sang: Arsenal-talent kiest voor tweede niveau Spanje'
11.05FC Utrecht bevestigt terugkeer Deense middenvelder
10.52Van der Gijp looft 'topgozer': 'Ajax gaat hem écht aan het hart'
10.45Ajax is blut: hoe de club met Wout Weghorst en Andries Noppert miljoenen wil binnenharken
10.33'Moderne' Farioli in bescherming genomen: 'Brobbey misschien niet klaar voor'
Resultaten x
binnenland

Populaire spellen onder voetballers

Voetballers staan vooral bekend om hun prestaties op het veld. Toch zijn er genoeg andere dingen die de sporters doen naast voetballen. Hobby’s zijn voor iedere atleet anders: sommigen gaan een potje golfen en anderen maken hun eigen muziek, maar spelletjes doen is één van de meest voorkomende. Er zijn ontzettend veel soorten games en in dit artikel nemen we de meest populaire spellen onder de voetballers met je door.

11-07-2024 16:23 door Mike Bogaard

30 Seconds

30 Seconds is al jaren een van de meest populaire spellen, zo ook onder voetballers. Het spel werkt als volgt: de groep wordt verdeeld over teams van evenveel personen. De teams mogen om de beurt één teamlid een kaartje laten pakken. Hier staan vijf woorden op die hij aan zijn team moet gaan uitleggen, zonder het betreffende woord te benoemen, binnen dertig seconden. Het team dat als eerste het laatste vakje op het spelbord heeft gehaald, wint het spel.

30 Seconds is vooral geliefd bij het Nederlands elftal. In 2018 doken al verschillende filmpjes van de spelers op waarin ze met de grootste lol de woorden aan het uitleggen en raden waren. Volgens Georginio Wijnaldum was Stefan de Vrij toen de beste. Ook tijdens het EK 2024 in Duitsland zagen we de internationals achter de schermen ontspannen tijdens een potje. Of De Vrij ook nu weer de beste was, is nog niet duidelijk.

Rummikub

Een ander populair spel onder onze Oranjeleeuwen is Rummikub. Tijdens het Europees kampioenschap gaan de mannen los en is vooral aanvoerder Virgil van Dijk erg fanatiek. Volgens hem is het niet alleen goed ter ontspanning en afleiding, maar zorgt een spelletje ook voor saamhorigheid binnen de selectie. “Ook buiten de wedstrijden en trainingen moet de sfeer binnen de groep goed zijn. Hoe we dat kunnen bereiken? Bij Oranje spelen we vaak spelletjes. Mijn favoriet? De laatste tijd vind ik Rummikub leuk. Ik speel het vaak met mijn vrouw. Zij is echt heel goed. Bij Oranje zijn zulke activiteiten belangrijk. Daardoor ontstaat een band en dat hebben we nodig.”

Bord- en kaartspellen

Bordspellen blijven altijd populair. Zo zagen we de Rode Duivels plezier maken tijdens een potje Catan, maar ook Keezen doet het goed. Dit is eigenlijk een soort variant op Mens Erger Je Niet, een van de meest populaire dice games ook hier in Nederland. Bij Keezen zijn de dobbelstenen echter vervangen door kaarten. Sowieso leggen voetballers van over de hele wereld ook wel eens een kaartje. Kaartspellen zijn ontzettend eenvoudig en met één stok kun je tal van spellen spelen. Denk bijvoorbeeld aan pesten, jokeren, hartenjagen en toepen. Ook Uno is wereldwijd een geliefde game, die regelmatig achter de schermen bij de voetbalteams is terug te vinden.

Video games

Naast bord- en kaartspellen zijn veel voetballers online actief. Een spel dat door velen wordt gespeeld is EA FC 2024, de opvolger van het bekende FIFA-spel. De game behoort wereldwijd tot de populairste video games voor Playstation, Xbox en PC. Er zijn regelmatig video’s van topclubs waarin enkele spelers het tegen elkaar opnemen in een potje digitaal voetbal. Veel topsporters spelen Ultimate Team, waarin ze zelf hun team kunnen samenstellen. In veel gevallen staat één iemand er altijd in: de speler in kwestie zelf!

Andere populaire games zijn Call of Duty, Fortnite en NBA. Er zijn zelfs een aantal voetballers die hun games streamen op bijvoorbeeld Twitch. Achraf Hakimi, Sergio Agüero en Neymar Jr. laten regelmatig zien hoe ze hun favoriete game spelen.

Poker

Poker is van alle tijden, maar steeds meer bekende voetballers worden aangetrokken tot het spelletje. Grote namen als Neymar, Cristiano Ronaldo en Gerard Piqué hebben we leens hun gezicht laten zien op toernooien. Die laatstgenoemde vergeleek poker in 2016 nog met voetbal. “Je weet hoe je moet spelen, maar je weet nooit hoe de kaarten zullen zijn, dus je moet je aanpassen aan de situatie.”

Andere sporten ook populair

Om even helemaal tot rust te komen zoeken veel voetballers een andere sport op. Zo is golf ontzettend populair. Denk maar aan Gareth Bale, die tegenwoordig tussen de profs op een toernooi staat. De vijfvoudig winnaar van de Champions League stond tijdens zijn voetbalcarrière regelmatig op de baan, om alle stress van zich af te slaan. Nu, na zijn afscheid van het voetbal, is Bale nog steeds actief op de golfbaan.

Ook padel is helemaal in. Recentelijk kwam er nog een foto naar buiten waarop Lionel Messi met Luis Suárez een balletje aan het slaan was. Ook onder oud-voetballers is dit spelletje ontzettend populair: Andrës Iniesta, Carlos Puyol, Iker Cassilas en Gerard Piqué staan regelmatig op de baan. Onze Nederlandse helden Robin van Persie, Arjen Robben, Ronald de Boer en Rafael van der Vaart delen tevens een passie voor deze sport. Zij stonden op de World Padel Tour Amsterdam Open. Vorig jaar wonnen Van Persie en Robben de zogenaamde Legends Game nog van De Boer en oud-tennisser Raemon Sluiter. De oud-topvoetballers wonnen met 6-4 op het centercourt van het AFAS Live.




Aanmelden
transfergeruchten Laatste: Jordan Teze lijkt op weg naar de uitgang bij PSV
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met… James Rodríguez?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.