Witte wissel
De internationale spelregelcommissie (IFAB) heeft bepaald dat de zogeheten witte wissel structureel mag worden toegepast. De witte wissel is een extra wisselmoment wat mag worden ingezet wanneer (er vermoed wordt dat) een speler hersenletsel heeft opgelopen.
Er werd de afgelopen seizoenen in de betaald voetbal competities van Nederland al geëxperimenteerd met deze regel, maar vanaf volgend seizoen zal hij permanent worden ingevoerd. Het grootste verschil is dat wanneer een ploeg tijdens de wedstrijd gebruik maakt van de witte wissel, de tegenstander direct ook een extra wissel én een extra wisselmoment. Echter mogen beide ploegen maar één extra wissel per wedstrijd inzetten. De regel wordt van toepassing op alle betaald voetbalcompetities (mannen en vrouwen), met uitzondering van de Onder 21- en Onder 18-competities.
Stadionklokken
Vanaf komend seizoen zullen alle stadionklokken doorlopen in de extra tijd. Dat wil zeggen dat de klok bij drie minuten extra tijd ook echt tot de 48ste of 93ste minuut doorloopt, voorheen werden de klokken altijd stilgezet na 45 minuten en na 90 minuten. Aan het begin van de tweede helft wordt de klok wel altijd weer teruggezet op minuut 45, ongeacht hoeveel blessuretijd er in de eerste helft is bijgetrokken.
Met deze wijziging hoopt de KNVB de supporters in het stadion beter te kunnen informeren over de nog te spelen blessuretijd. Wel blijft het zo dat de aangegeven blessuretijd altijd een minimale blessuretijd is. Daardoor blijft het mogelijk dat de blessuretijd uiteindelijk langer duurt dan aangegeven door bijvoorbeeld wissels of blessurebehandelingen.
De doorlopende stadionklokken werden vanaf het seizoen 2023/2024 al ingevoerd in de Premier League. Overigens geldt deze nieuwe regel niet alleen voor betaald voetbal clubs. Ook op amateurniveau wordt clubs die beschikken over digitale klokken verzocht hun klokken aan te passen.
On-field announcements
De zogeheten on-field announcements zijn korte uitlegmomenten waarbij de scheidsrechter op het veld duidelijkheid kan geven over de totstandkoming van VAR-beslissingen. Deze uitleg zal live te horen zijn in het stadion en op TV. Het doel hiervan is het duidelijker communiceren van het pad dat de VAR aflegde om tot een beslissing te komen. Het testen van de on-field announcements vindt plaats vanaf de achtste finale van de TOTO KNVB beker. Na afloop van het seizoen zal een evaluatie plaatsvinden alvorens er een besluit wordt genomen over eventuele definitieve invoering.
De FIFA testte de on-field announcements vorig jaar op het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland en het WK voor clubteams in Saoedi-Arabië. In de Major League Soccer zijn on-field announcements vanaf afgelopen seizoen ingevoerd en verschillende andere topcompetities, waaronder de Premier League, geven aan vanaf komend seizoen de announcements te willen invoeren.