Laatste nieuws
20.10Commercieel directeur PSV legt uit waarom Van den Berg en Itakura niet naar Eindhoven zijn gekomen
20.05Opvallend gerucht: 'Naast Ajax aast ook Feyenoord op transfervrije buitenkans'
20.00'Je denkt toch niet dat Frenkie dan nooit meer in beeld zou komen voor Oranje?'
19.58Tonali mist net geen jaar bij Italië na gokschorsing
19.45Praat mee op VP: Frankrijk - Italië
19.45Praat mee op VP: België - Israël
19.45PSV-topscorer Hirving Lozano voorlopig uit de roulatie
19.31PSV ziet topscorer Lozano wegvallen
19.20'Depay tekent voor twee jaar bij Braziliaanse Corinthians'
19.02Koeman laat zich lovend uit: 'Dat is goed voor zijn ontwikkeling'
19.00‘Oranje-international Memphis Depay bereikt persoonlijk akkoord met club uit Brazilië’
19.00Praat mee op VP: De Graafschap - FC Eindhoven
18.48'Memphis staat voor eerste avontuur buiten Europa'
18.40'Groot nieuws: Memphis moet alleen nog medische keuring ondergaan in Brazilië'
18.15'Ik was me niet bewust van interesse van PSV, ik blijf mijn eigen ding doen'
18.00Fledderus na pijnlijk vertrek bij FC Groningen adviseur bij het Como van Fàbregas: ‘Wat een ramp leek, blijkt nu een zegen’
18.00Welke formatie wil Koeman gaan spelen richting het WK van 2026?
18.00Zirkzee vertelt op welk moment de knop bij hem omging
17.55De Bruyne voorspelt wanneer het misgaat met volle speelkalender
17.34Opmerkelijke Ajax-onthulling: 'Vorig seizoen trainden we niet op verdedigen'
17.25Voetbal op tv: op deze zender kijk je zaterdag naar Oranje
17.25VP-voetbalkantine: 'Hilgers' keuze voor Indonesië is een verstandige'
17.21Ook FC Twente-verdediger Mees Hilgers gaat voor Indonesië spelen: ‘Grote ervaring’
17.18Broertje Reijnders kiest voor ander land en maakt interlandswitch
17.15Harde woorden Steven Bergwijn laten Ronald Koeman koud: ‘Was pas ongeloofwaardig geweest als ik dit sportieve stap had genoemd’
17.10Twente-verdediger Hilgers wacht niet op Oranje en maakt interlandswitch
16.47Kluivert dolt met Ronaldo: 'Ik heb met hem gelachen...'
16.45Hilgers en Eliano Reijnders kiezen voor Indonesië
16.45FC Twente-verdediger Hilgers kiest voor Indonesië
16.35Steven Bergwijn slaat terug naar Ronald Koeman: 'Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid’
16.32Van Hanegem verdedigt Bergwijn: 'Ik word daar een beetje moe van'
16.25Van Hanegem zeer enthousiast: 'Dat is een goede aankoop van Feyenoord, serieus'
16.20LIVE TRANSFERS: Antwerp legt Dennis Praet vast, André Gomes naar Lille
16.15Ajax heeft links voorin plots een probleem: één centrumspits kan oplossing vormen
16.13LIVE TRANSFERS: Antwerp legt Dennis Praet vast, André Gomes naar Lille
Resultaten x
binnenland

10 vergeten Nederlandse profvoetballers

In de loop der tijd heeft Nederland veel spelers grootgebracht in de voetbalwereld. Terwijl het Nederlands elftal zich weer goed op de kaart zette tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland, zijn er genoeg Nederlandse spelers waar je tegenwoordig weinig meer van hoort. Door hun transfers naar het buitenland zijn we ze uit het oog verloren. Daarom gaan we eens kijken hoe het met ze gaat. Dit zijn 10 Nederlandse profvoetballers die je vergeten bent.

18-07-2024 10:13 door Mike Bogaard

1.      Leroy Fer

De meeste mensen kennen Leroy Fer van zijn periode bij Feyenoord en FC Twente. Tien jaar geleden werd de middenvelder ook nog opgeroepen voor het Nederlands elftal, waarin hij elf wedstrijden speelde. Maar in 2021 maakte de oud Oranje-international de overstap naar Turkije. Fer kwam terecht bij Alanyaspor. Na twee seizoenen verruilt hij nu Turkije voor het Midden-Oosten. De middenvelder moet een nieuwe versterking voor Al Nasr SC zijn, met Alfred Schreuder als trainer.

2.      Tonny Vilhena

Tonny Vilhena zat in de Rotterdamse selectie die Feyenoord in 2017 de landstitel bezorgde, wat volgens hem het mooiste moment uit zijn carrière was. Na dat seizoen kreeg de middenvelder aanbiedingen van Sampdoria en FC Porto. Vilhena had ook de interesse van Espanyol en Internazionale gewekt, maar bleef vanwege de ziekte van zijn inmiddels overleden moeder in Nederland. In 2018 maakte Vilhena alsnog de overstap, maar dat die naar het Russische Krasnodar zou zijn, daar had niemand vooraf een bet op afgesloten. Inmiddels komt de middenvelder uit voor het Griekse Panathinaikos.

3.      Ola John

Ola John was een belofte, maar loste zijn potentie nooit volledig in. Na zijn doorbraak bij FC Twente droeg hij het shirt van onder andere Benfica en Wolverhampton. In zijn periode in Portugal werd John opgeroepen voor Oranje. Op 6 februari 2013 startte de aanvaller in een oefenwedstrijd tegen Italië, zijn eerste en enige optreden voor Nederland. In 2020 kwam hij weer op de radar toen hij tekende voor RKC Waalwijk, de club die in dat seizoen op doelsaldo de play-offs voor degradatie vermeed. Een seizoen later maakte John een transfer naar het Saoedische Al-Arabi.

4.      Luciano Narsingh

Negentien interlands speelde Luciano Narsingh, maar de laatste dateert uit 2016. Zijn mooiste moment met Oranje is naar eigen zeggen het duel in de ArenA tegen Turkije, waarin hij in blessuretijd de bal met een stift binnenwerkte. De aanvaller kende twee periodes in Nederland. Hij kwam eerst uit voor Heerenveen en PSV, vertrok toen naar Swansea City en kwam vervolgens uit voor Feyenoord, dat hem ook nog verhuurde aan FC Twente. De afgelopen jaren verdween Narsingh van de radar. Via Sydney FC en het Poolse Miedz Legnica kwam hij terecht op Cyprus. Daar is Narsingh op dit moment werkzaam voor Nea Salamina Famagusta, waar hij goed was voor acht goals en elf assists in nog geen veertig wedstrijden.

5.      Kevin Diks

De in de jeugd van Vitesse groot geworden Kevin Diks kwam al uit voor een aantal prima clubs. Via Fiorentina kwam Diks op huurbasis uit voor Feyenoord, FC Empoli en Aarhus GF. De Nederlander vond nergens echt zijn draai, tot hij drie seizoenen geleden een transfer maakte naar FC Kopenhagen. Hij speelde daar tot dusver 126 duels, het hoogste aantal dat hij ooit voor een club uitkwam.

6.      Ryan Babel

Ryan Babel heeft veel clubs op zijn cv staan, waaronder Ajax, Liverpool en Galatasaray. In 2020 keerde Babel voor een seizoen terug naar Amsterdam, maar verhuisde daarna opnieuw naar Turkije, waar hij bij tweede divisionist Eyüpspor speelde. Opmerkelijk is dat Babel zelf zijn contract liet ontbinden en sindsdien clubloos is. Toch heeft hij zijn kicksen niet definitief aan de wilgen gehangen: “Ik weet niet of ik gestopt ben, dat ben ik nog aan het uitzoeken”, aldus de aanvaller tegenover De Telegraaf. Een terugkeer naar Nederland ziet Babel wel zitten.

7.      Wesley Hoedt

In Nederland is hij zo goed als van de radar verdwenen, maar Wesley Hoedt presteert toch echt prima in het buitenland. De boomlange verdediger was lang werkzaam voor Southampton, maar werd daar verhuurd aan clubs als Antwerp FC en Lazio Roma. Twee jaar geleden maakte hij de officiële overstap naar Watford, een club uit de Engelse Championship. Tegen Hull City maakte de Nederlander er een waanzinnig doelpunt: vanaf de middenlijn scoorde Hoedt de winnende goal.

8.      Marvin Zeegelaar

Marvin Zeegelaar begon als linksbuiten bij Ajax en groeide uit tot een stabiele linksback bij Sporting Portugal. Hij werd geselecteerd voor het Nederlands elftal van Danny Blind in 2016, maar kwam nooit in actie. Zeegelaar speelde voor teams als Espanyol, Elazigspor en Udinese, waarbij hij voor die laatstgenoemde de meeste duels speelde: 73.

9.      Vincent Vermeij

Vincent Vermeij kon nooit echt zijn stempel drukken in de Eredivisie. In 79 competitiewedstrijden kwam de spits tot negentien goals voor De Graafschap en Heracles Almelo. Vermeij verkaste daarom naar Duitsland en zocht zijn geluk op het derde niveau bij MSV Duisburg. Hier wist de Nederlander meer te imponeren. Hij komt momenteel uit voor Fortuna Düsseldorf, dat dankzij twaalf doelpunten van de spits derde werd op het tweede niveau in 2023/2024.

10. Erik Pieters

Erik Pieters begon zijn profcarrière bij FC Utrecht en PSV. Ondanks zijn prestaties voor de clubs en vijftien interlands voor het Nederlands elftal, zullen velen hem vooral herinneren van de rode kaart die hij ontving tegen PEC Zwolle. Pieters werd na een te harde tackle van het veld gestuurd en sloeg uit boosheid een ruit aan diggelen in de catacomben van het Philips Stadion. Tegenwoordig doet Pieters het wat rustiger aan en speelt hij op zijn oude dag in Engeland, maar zijn contract bij West Bromwich Albion is afgelopen. Mogelijk keert Pieters terug naar Nederland.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met… Presnel Kimpembe?
transfergeruchten Laatste: Jordan Teze lijkt op weg naar de uitgang bij PSV
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.