Laatste nieuws
20.20‘Arsenal krijgt geweldig contractnieuws in aanloop naar derby tegen Tottenham’
20.17Neymar heet Memphis welkom in Brazilië: 'Geniet van mijn land'
20.10Neymar adviseerde Depay bij clubkeuze: 'Brazilië is het Mekka van het voetbal'
19.59Dit zijn de tien beste Eredivisie-spelers in EA Sports FC 25
19.57Ajax-supporters zijn het zat en kondigen protest aan: 'We zijn er klaar mee'
19.55EA Sports FC 25 onthult beste Eredivisie-spelers: PSV steekt er bovenuit
19.50Rodri droomt van Ballon d'Or: 'Hoe kan het dat zij hem nooit hebben gewonnen?'
19.40Memphis Depay: 'De reden dat ik hier ben is veel groter dan alleen voetbal'
19.40Erik ten Hag dient Cristiano Ronaldo van repliek na kritiek: ‘Hij zit in Saoedi-Arabië, ver weg van Manchester’
19.05'Nieuwe wending: PSG weigert ook na uitspraak miljoenen te betalen aan Mbappé'
19.03NAC komt er niet uit met Haye, Heracles legt Bultman langer vast
18.57Memphis legt zijn keuze voor het 'Mekka van het voetbal' uit
18.55PSG moet nog 55 miljoen betalen aan Kylian Mbappé, maar houdt hand op de knip
18.45Vinícius Júnior wees duizelingwekkend Saoedisch bod af
18.45Vinícius Júnior zwichtte niet voor Saoedisch bod van 1 miljard euro
18.45Ten Hag kan United-aanwinst laten debuteren: 'Hij is beschikbaar'
18.31Nog wat minder tijd voor Ajax tussen twee krakers: wedstrijd tegen PSV vervroegd
18.28Vijfenveertigste treffen tussen Feyenoord en FC in Groningen
18.21KNVB stelt Makkelie aan voor FC Groningen-Feyenoord
18.17Ajax waarschuwt supporters: 'Mogelijk wordt de wedstrijd in ander land gespeeld'
18.08Ugarte kan debuteren voor United, concurrent Zirkzee nog niet bij selectie
18.00LIVE TRANSFERS: Barça betaalt transfer van 148 miljoen af, Brenet vindt een club
17.47Ten Hag koeltjes na nieuwe uithaal van Ronaldo: 'Hij is ver weg van hier'
17.46PSV verloor thuis nog nooit van NEC
17.46KNVB stelt Dennis Higler aan voor PSV-NEC
17.45Kritiek van Ronaldo laat Ten Hag koud: 'Hij is ver weg van Manchester'
17.45Ex-FC Twente-speler Brenet tekent voor jaar bij Al Rayyan in Qatar
17.40Spaanse voetballer schuldig bevonden aan aanranding mascotte: ‘Hij betastte mijn borsten’
17.33Feyenoord verbreekt shirtrecord en verdient miljoenen: 'Ons beste jaar ooit'
17.30'Frustratie kwam soms los bij mij op PSV-training, Bosz heeft dat er uit gehaald'
17.15'Mbappé mag rekening van 55 miljoen euro naar PSG sturen'
17.10VP-voetbalkantine: 'Joey Veerman is de Eredivisie absoluut ontgroeid'
17.09Ajax adviseert fans: "Wacht met boeken Riga"
17.00Van der Vaart fan van Oranje-uitblinker: 'Zijn mogelijkheden zijn onbegrensd'
16.50NOS haalt rechten voor XXL-WK's 2026 en 2030 binnen
Resultaten x
binnenland

Aan de vooravond van een spannend nieuw seizoen in de Eredivisie

Het belooft een spannend nieuw seizoen te worden in de Nederlandse Eredivisie voetbal. Ook dit jaar zullen er verschillende ploegen een gooi willen doen naar de titel om het vorig seizoen oppermachtige PSV van de troon te stoten. Maar ook de strijd onderin belooft bloedstollend te worden. Lees hier alles over wat we mogen verwachten.

08-08-2024 06:00 door Mike Bogaard

Wedstrijden live volgen

Wanneer je niets wilt missen van het nieuwe seizoen, zijn er diverse manieren om wedstrijden live te kunnen volgen. Door alles te lezen over weddenschappen bij websites zoals Bof Casino kun je erachter komen dat het bij veel bookmakers mogelijk is om via livestreams wedstrijden te volgen. Nadat je inzet kun je zo van de eerste tot de laatste minuut precies zien wat er op het veld gebeurt.

Veel gokkers hebben bovendien ontdekt hoe spannend het kan zijn om live weddenschappen af te sluiten. Veel wedstrijden in de Eredivisie zijn ontzettend onvoorspelbaar. Dit maakt het niet alleen leuk om naar te kijken, maar zorgt er ook voor dat tijdens live wedden de spanning om te snijden is. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk om de wedstrijden op televisie of via internet te volgen. Dit kan tegenwoordig met de apps van veel bekende televisiezenders ook prima via je smartphone.

Titelkandidaten

Na het sterke vorige seizoen is PSV ook dit jaar de absolute favoriet. De Eindhovenaren hebben tot nog toe de selectie nog aardig bij elkaar weten te houden, al is het maar de vraag of dit begin september nog steeds het geval zal zijn. Dat trainer Peter Bosz zal blijven is echter een zekerheid. Mocht het wel lukken om veel van de belangrijkste spelers binnenboord te houden en eventueel nog wat versterkingen toe te voegen, dan zou een nieuwe titel zeker tot de mogelijkheden moeten behoren. Vooral een aantal verdedigende aankopen zouden daarbij worden toegejuicht door de aanhang.

Zoals altijd zijn er natuurlijk wel een aantal kapers op de kust. De voornaamste uitdager lijkt vooralsnog Feyenoord. Ook de Rotterdammers hebben nog niet veel spelers verkocht en lijken vooralsnog goed mee te kunnen gaan doen, nadat PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zelfs werd verslagen. Daarachter hebben ook Ajax, AZ en FC Twente kansen om het ver te schoppen. Hoe de Amsterdammers ervoor staan is moeilijk te zeggen na de zware seizoenen die zij achter de rug hebben. Met een nieuwe trainer en technisch directeur zou het tij echter ook weer snel de goede kant op kunnen keren. 

Nieuwe gezichten

Naast de bekende namen van hierboven zijn er ook weer een aantal nieuwe clubs in de Eredivisie te zien. Daar moet eigenlijk gelijk worden bijgezegd dat de meeste mensen deze clubs allemaal nog zullen kennen, omdat ze niet lang geleden al op het hoogste niveau actief waren. Met NAC, FC Groningen en Willem II komen er namelijk drie clubs terug vanuit de Keuken Kampioen Divisie voor wie de Eredivisie maar al te bekend terrein is. 

FC Groningen en Willem II degradeerden zelfs nog maar een jaar geleden en zullen daarom goede hoop hebben zich gelijk weer te kunnen handhaven op het hoogste niveau. Hoewel dat zeker niet makkelijk zal worden, liggen er zeker kansen. Een saillant detail is dat FC Groningen en NAC direct in de eerste speelronde elkaar al treffen, waardoor er gelijk een goed beeld zal ontstaan van hoe het zit met de onderlinge verhoudingen. Voor Willem II zal de uitdaging in de eerste speelronde nog een stuk groter zijn, want zij mogen het direct opnemen tegen Feyenoord.

Een spannend slot van de transferperiode

Voordat het zover is zal het voor de Nederlandse clubs nog een aantal weken billenknijpen zijn. Aan het einde van de transferperiode gebeuren immers geregeld allerlei gekke dingen, en vaak niet in positieve zin. De kans dat spelers op het laatste moment nog worden weggehaald door buitenlandse clubs is reëel. Daardoor is het voor veel Nederlandse clubs moeilijk in te schatten hoe zij ervoor zullen staan als het er zometeen echt om draait. Het is vooral vervelend als er spelers worden weggekocht terwijl er nauwelijks meer tijd is om een vervanger te halen.

Toch is dat laatste de realiteit waar veel clubs uit Nederland mee te maken krijgen. Vaak blijkt echter dat wanneer er bedragen geboden worden die eigenlijk niet te weigeren zijn, dit ook niet zal gebeuren. Normaal gesproken zal dit nieuwe seizoen daar geen uitzondering op zijn, al is het natuurlijk te hopen dat het mee zal vallen. Dit zal helpen om het niveau van de competitie zo hoog mogelijk te houden waardoor de wedstrijden alleen nog maar spannender zullen worden. Van veel clubs zelf wordt echter ook nog wel verwacht dat zij in de komende weken op zoek gaan naar de nodige versterkingen.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ansu Fati?
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.