Laatste nieuws
23.05Feyenoord wordt mede door Frimpong vernederd in de eigen Kuip
23.05Barcelona verliest na vroege rode kaart in Monaco, Kökçü scoort voor winnend Benfica
23.00Griezmann helpt Atlético langs Leipzig, Atalanta en Arsenal in evenwicht
23.00Tiental Barcelona in Champions League onderuit tegen Monaco, hoofdrol voor debuterende arbiter Allard Lindhout
22.58Valse start Barça in Champions League, Arsenal dankt Raya, Atlético klopt Leipzig
22.57VI Live: Atléti wint in blessuretijd, Barcelona onderuit in Monaco
22.56Atlético wint in extremis, Arsenal gelijk, historische avond in Bretagne
22.55Derksen gelooft niet in comeback van Ihattaren: 'Het is een slapzak eerste klas'
22.55Geen treffers bij Marten de Roon tegen Jurriën Timber: Atalanta houdt flets Arsenal op gelijkspel
22.55Barcelona na vroege rode kaart onderuit in Monaco
22.52VI Live: Atléti komt in blessuretijd op voorsprong, Barcelona krijgt de kansen
22.45Barca in de problemen en Kökçü toont klasse bij Benfica: bekijk hier alle goals uit de Champions League
22.43Weergaloos: Arsenal-keeper Raya gaat wereld over met dubbele penaltyredding
22.40Priske toont kwetsbaarheid: 'Ben niet anders dan de jongens in het team'
22.32VI Live: Barcelona op achterstand in Monaco, Raya de redder van Arsenal
22.28Kraay ziet het somber in voor Feyenoord: 'Met AZ en Ajax vechten voor plek twee'
22.26Feyenoord lijkt in recordtempo afgegleden naar de club die het was voor komst van Arne Slot
22.20Kritische vraag schiet in het verkeerde keelgat bij Priske na harde nederlaag
22.15Duitse media zien 'historisch debuut' tegen Feyenoord: 'Magische voeten'
22.12Yamal staat met eerste CL-goal op bij Barcelona na dramatische start
22.10Alonso positief over Feyenoord: 'Veel Europese clubs willen deze spelers hebben'
22.10Van Hooijdonk neemt het op voor Priske: 'Hwang enige die direct impuls geeft'
22.08Priske strijdbaar na grote nederlaag Feyenoord en complimenteus over debutant Hwang
22.05Duitse media uitzinnig over Feyenoord-beul: 'Geen enkele Duitser lukte dit eerder'
22.05Feyenoord figurant in grote Wirtz-show: 'Een historisch debuut'
22.04VI Live: Raya de redder van Arsenal, Yamal maakt eerste CL-goal
22.04VI Live: Arsenal op jacht naar openingstreffer, Yamal maakt eerste CL-goal
22.02Hwang: "Zo mag je niet spelen in eigen huis"
21.53Geïrriteerde Priske bijt van zich af op persco: 'Stop met het persoonlijk maken'
21.48Beelen: "Deze dragen we wel even met ons mee"
21.45Feyenoord-debutant biedt excuses aan fans aan na afstraffing tegen Leverkusen
21.42Priske verrast door wanprestatie Feyenoord in Champions League: 'Maar zie ook positieve dingen'
21.42Frimpong wil niets weten van walk-over: 'Feyenoord een moeilijke tegenstander'
21.33VI Live: Atlético komt op gelijke hoogte, Yamal maakt eerste CL-goal
21.30Feyenoord begint Champions League met forse nederlaag tegen Leverkusen
Resultaten x
binnenland

Crypto-contracten: voetbalspelers omarmen digitaal betalen

De afgelopen jaren hebben we veel atleten de wereld van cryptocurrency zien betreden, en voetballers lopen voorop. Sterren als Aaron Rodgers, Tom Brady en Odell Beckham Jr. hebben digitale valuta omarmd als onderdeel van hun salarispakket.

Vandaag om 14:13 door Mike Bogaard

Deze groeiende trend benadrukt hoe professionele atleten hun financiële portefeuilles diversifiëren en bepalen hoe contracten worden onderhandeld. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom voetbalspelers kiezen voor digitaal betalen en hoe dit aansluit bij de bredere wereld van cryptocurrency.

De aantrekkingskracht van cryptocurrency voor atleten

Cryptocurrency, met name Bitcoin, is meer dan alleen een modewoord geworden in financiële kringen. Met de Bitcoin Koers Dollar voortdurend fluctuerend, zien voetballers het potentieel dat hun salaris in de loop van de tijd zal stijgen. Voor velen biedt dit financiële vrijheid die traditionele valuta misschien niet biedt.

Cryptocurrency sluit ook aan bij de technisch onderlegde, vooruitstrevende mentaliteit van veel atleten. Nu de wereldeconomie steeds digitaler wordt, zijn sommige spelers van mening dat cryptocurrency de toekomst is. Het gaat niet alleen om het groeipotentieel, maar ook om vooroplopen in een financiële revolutie.

Early Adopters: Russell Okung en Sean Culkin

Een van de eerste NFL-spelers die cryptocurrency omarmde was Russell Okung, een aanvallende tackle die in 2020 de krantenkoppen haalde. Dankzij een deal die hij met zijn team sloot, werd Okung de eerste speler die een deel van zijn salaris in Bitcoin ontving. 

Dankzij zijn contract van $13 miljoen kon hij de helft van zijn salaris omzetten in Bitcoin. Destijds was Bitcoin aanzienlijk minder waard dan nu, wat zijn beslissing achteraf gezien nog indrukwekkender maakt. Okung tweette beroemd: "Betaal mij in Bitcoin", en zijn wens werd ingewilligd.

In de voetsporen van Okung stapte Sean Culkin, een strak einde voor de Kansas City Chiefs, moedig over om zijn volledige salaris in Bitcoin te ontvangen. Culkin is een van de eerste atleten die all-in gaat op digitale valuta. Hoewel zijn beslissing enkele risico's met zich meebracht, toonde het, gezien de volatiele aard van cryptocurrency, ook vertrouwen in de toekomst van digitale financiën.

Het Tom Brady-effect

Tom Brady, een van de meest herkenbare namen in het voetbal, heeft ook de cryptowereld betreden. Hoewel hij niet heeft gevraagd om betaald te worden in Bitcoin of een andere cryptocurrency, heeft Brady zich uitgesproken over zijn steun voor digitale activa. 

Hij heeft geïnvesteerd in cryptocurrency en lanceerde zijn NFT-platform, Autograph. Met NFT's (niet-fungibele tokens) kunnen fans digitale memorabilia kopen, verkopen en verhandelen, en Brady heeft snel ingespeeld op de groeiende trend.

Brady's goedkeuring van cryptocurrency en digitale activa heeft de groeiende belangstelling onder andere atleten alleen maar aangewakkerd. Wanneer een invloedrijke figuur als Tom Brady een nieuwe ruimte betreedt, zendt hij een krachtige boodschap uit die anderen snel zullen volgen.

De Aaron Rodgers-verbinding

Aaron Rodgers, de ster-quarterback van de Green Bay Packers, haalde de krantenkoppen toen hij aankondigde dat hij een deel van zijn salaris in Bitcoin zou steken. 

In samenwerking met een populaire cryptocurrency-app onthulde Rodgers dat hij een deel van zijn salaris van $22 miljoen zal omzetten in Bitcoin. Deze stap gaat niet alleen over investeringen; Rodgers was ook een uitgesproken pleitbezorger voor crypto en gebruikte zijn platform om fans te informeren over de voordelen van digitale valuta.

Het besluit van Rodgers om Bitcoin te omarmen heeft geleid tot gesprekken over hoe professionele atleten hun roem en fortuin gebruiken om financiële technologieën te promoten waar zijzelf en hun fanbase profijt van kunnen hebben.

Odell Beckham Jr. en Crypto-salarissen

Odell Beckham Jr. is een andere voetbalster die ervoor heeft gekozen een deel van zijn salaris in Bitcoin te nemen. In een deal met Cash App kondigde Beckham aan dat hij zijn salaris van de Los Angeles Rams in Bitcoin zou ontvangen. 

De brede ontvanger verklaarde dat hij geschiedenis wilde schrijven door de toekomst van het geld te omarmen. Voor Beckham was deze beslissing meer dan alleen een financiële beslissing. Het ging er ook om dat hij zich aansloot bij een beweging die de financiële wereld opnieuw vormgaf.

Trevor Lawrence en Saquon Barkley doen mee

Het zijn niet alleen ervaren spelers die met cryptocurrency aan de slag gaan; jongere atleten zoals Trevor Lawrence en Saquon Barkley doen ook mee. Lawrence, de veelgeprezen quarterback-prospect, tekende een endorsement deal met een ondertekeningsbonus in cryptocurrency.

Op dezelfde manier is Barkley, een opvallende running back, open geweest over het investeren in Bitcoin als onderdeel van zijn bredere financiële strategie. Deze jonge spelers stellen hun toekomst veilig en laten zien dat de volgende generatie atleten klaar is om het digitale tijdperk te omarmen.

Aaron Jones en de Cryptoshift

Aaron Jones, een andere belangrijke speler voor de Green Bay Packers, heeft ook stappen ondernomen om cryptocurrency in zijn financiële portefeuille te integreren. Jones werkt samen met een cryptocurrency-uitwisseling en heeft interesse getoond in het ontvangen van Bitcoin als onderdeel van zijn inkomsten. 

Net als veel van zijn collega’s ziet Jones cryptocurrency als een manier om zijn investeringen te diversifiëren en de groeiende digitale economie te exploiteren.

Wat brengt de toekomst?

Naarmate meer voetballers en atleten in andere sporten cryptocurrency omarmen, kunnen we verwachten dat digitale valuta een steeds gebruikelijker onderdeel van contractonderhandelingen zal worden. Hoewel de volatiliteit van cryptocurrency sommigen kan afschrikken, zien anderen het als een kans om hun rijkdom te laten groeien op manieren die traditionele contracten misschien niet toestaan.

De komende jaren zouden we hele teams of competities partnerschappen met cryptocurrency-platforms kunnen zien verkennen, waardoor de deur wordt geopend naar een nieuw tijdperk van sport en financiën. Terwijl de Bitcoin-koersdollar blijft fluctueren, zullen ook de strategieën van atleten die hun Bitcoin willen veiligstellen dat doen 

Conclusie

Voetballers die vragen om een ??deel van hun salaris in cryptocurrency te ontvangen, winnen aan populariteit. Van pioniers als Russell Okung tot grote namen als Aaron Rodgers en Odell Beckham Jr., deze atleten maken de weg vrij voor toekomstige generaties om de digitale economie te omarmen. 

Voetbal en de sportindustrie zouden deze tendens moeten zien toenemen naarmate Bitcoin en andere cryptocurrencies meer grip krijgen.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ansu Fati?
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.