"Ik leef van dag tot dag. Mijn huidige baan is: huisvader. 's Ochtends de kinderen wakker maken voor school. Broodjes smeren. Hoewel... dat doet mijn vrouw ook wel vaak", vertelt de nu 41-jarige Velpenaar tegenover onze medewerker Steven Walter in ELF Voetbal nummer 11, de extra dikke Na(ast) de Bal Special over Carrièreswitches. Een editie die via deze link online gemakkelijk is te bestellen.
Levensdoelen
Van Beukering beschrijft zichzelf niet als een planner. 'Pluk de dag' is zijn levensmotto. "Levensdoelen heb ik echt niet. Ik zie wel wat er op mij afkomt. Het belangrijkste vind ik dat mijn kinderen, vrouw en familie gezond blijven. En wat voor werk ik straks weer ga oppakken? Geen idee. Misschien wel weer iets in de beveiliging of toch terug naar de zorg. Ik zie het wel."
De voormalige goalgetter is blij dat hij na vier jaar uit de schuldsanering is. "In Indonesië ging het mis. Het loon werd niet uitbetaald, terwijl ik ook nog een contract voor twee jaar had. Om daar een rechtszaak aan te spannen, moest ik er zes maanden blijven. Dit betekende dus dat ik niet naar Nederland kon." Ondertussen ging de huurbetaling voor de in Nederland geregelde woning gewoon door. De bankrekening van Van Beukering begon rode cijfers te tonen.
Schuldsanering
Eerst maakte de voetballer zich geen zorgen. Hij wilde een beroep doen op het CFK; het spaarpotje waarin voetballers tijdens hun sportieve loopbaan geld stoppen om later als overgangsbudget te gebruiken zodra de voetbalschoenen definitief zijn uitgetrokken. "Ik kon op dat moment mijn centjes niet uit dat fonds halen. Hierdoor kwam ik in de financiële problemen en uiteindelijk in de schuldsanering terecht. Mijn gezin kreeg te maken met een bewindvoerder die over de financiën ging. De bank verkocht als schuldeiser ons huis voor een half miljoen onder de prijs."
"In de praktijk betekende het dat we thuis met ons vijven wekelijks niet meer dan veertig à vijftig euro aan boodschappen konden uitgeven. Daarnaast zaten we dus met een schuld van enkele tonnen. Ja, ik mocht wel werken, en door voetbaltrainingen te geven verdiende ik iets, maar dat had niet echt nut. Alles wat ik aan extra inkomsten binnenkreeg moest toch naar de schuldeiser."
Wegjagen
In het artikel vertelt Van Beukering welke baantjes hij de laatste jaren vervulde. Beveiliger bij een stripclub in Tilburg, beveiliger in een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg in Ermelo wat zwaar werk betekende. "Ik heb weleens gehad dat ik 's nachts op mijn telefoon een seintje kreeg dat ineens een auto het complex op reed. Waren het van die dealertjes. Die jaagde ik weg." Ook vertelt hij uitgebreid over zijn huidige tak als trainer van SC Veluwezoom, zijn inzet voor zijn eigen stichting en waarom hij een terugkeer in het betaald voetbal niet direct ziet zitten. "Tenzij Manchester City komt natuurlijk."
In de extra dikke Na(ast) de bal Special van ELF Voetbal spraken we ook Royston Drenthe over zijn bijzondere leven na het voetbal, net als Kew Jaliens die topmensen in de medische en financiële sector mentaal bijstaat. We gingen op bezoek op de huidige werklocaties van oud-profs Remco Torken, Fons Mallien, Willem van der Ark, Ramon Zomer en Michel Adam. We spraken met betrokkenen over het ondernemershart van Johan Cruijff, het bijzondere leven van de Turkse (ex-)volksheld Hakan Sükür en de weg (en ondergang) naar het presidentschap van George Weah. We maakten overzichten van voetballers die (een deel van) hun leven in de cel doorbrachten, die in de politiek gingen en die een restaurant begonnen. En nog veel meer!
De extra dikke ELF Voetbal Na(ast) de bal Special is bij de abonnees automatisch in de brievenbus gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de vertrouwde supermarkten, bekende (kantoor)boekhandels en op reislocaties als Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. De editie is ook online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch op de deurmat. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!