Banzuzi was net zestien toen hij doorbrak bij NAC. Er werd hem al snel een grote toekomst voorspeld. Tegelijkertijd was de hele situatie toch ook een recipe for disaster. Inmiddels is alles hosanna in Breda, maar toen de jongeling voor het eerst in de basis mocht starten, bevond NAC zich in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders stonden op plek 11. Het was weer ouderwets chaos in en rondom het Rat Verlegh Stadion.
17 en vaste basisspeler
De middenvelder was net zeventien toen hij zich nog in datzelfde seizoen vaste basisspeler van NAC mocht noemen. Verschillende clubs waren toen al lang en breed begonnen met trekken aan de diensten van het supertalent. En terugkomend op dat recipe for disaster, dat maakte het ook in de privésfeer allemaal erg onrustig. Zelf bleef hij graag nog een seizoen bij NAC, maar daar dacht zijn naaste omgeving anders over, was het verhaal.
Alles werd gereedgemaakt voor een transfer naar FC Utrecht, dat de strijd der geïnteresseerden had gewonnen. Toch zou Banzuzi uiteindelijk nog een seizoen in West-Brabant blijven. Een seizoen dat weer niet fenomenaal verliep voor NAC, maar wel het eerste volledige jaar als basisspeler werd voor de jonge middenvelder. En in strijd met de prestaties van zijn ploeg, viel de tiener week na week positief op.
Onorthodoxe vervolgstap
Vlak na de winter kende de in Zwijndrecht geboren middenvelder een mindere periode, maar omdat zijn seizoensslot ijzersterk was, kwam er toch een transfer naar het hoogste niveau. Een stap was nu onvermijdelijk, gezien zijn er nog een jaar over was van zijn contract. De vervolgstap was ietwat onorthodox, naar OH Leuven, dat ondanks de nog korte contractduur ruim een miljoen euro overmaakte naar Breda.
In de voorstad van Brussel noemen ze de twee meter lange middenvelder van Jong Oranje inmiddels de 'Leuvense Pogba'. Het Leicester City van Ruud van Nistelrooij heeft hem op de korrel en ook Brighton & Hove Albion en meerdere Ligue 1-clubs tonen volgens VI belangstelling. NAC zal een oogje in het zeil houden, want de Bredanaars hebben een doorverkooppercentage van ruim tien procent bedongen.