Dat vertelt Milambo over de periode dat hij de duels van het eerste elftal na zijn debuut weer vanaf de tribune moest bekijken. "Als je aan Feyenoord 1 hebt geproefd, wil je méér. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd waarin de club aangaf dat het wellicht beter zou zijn als ik verhuurd zou worden, zodat ik speelminuten kon maken. Ik heb getwijfeld, maar besloot toch voor mijn kans bij Feyenoord te gaan", aldus de seizoensrevelatie van de Stadionclub tegenover onze medewerker Tim Beck in ELF Voetbal nummer 2, die via deze link online is te bestellen, over de bewuste fase.
Vlieguren
"Het is weliswaar belangrijk om vlieguren te maken, maar in mijn hoofd was ik er klaar voor. Dat ik bij Jong Feyenoord bleef spelen, ging in mijn hoofd zitten, ja. Daarover heb ik veel gepraat met mensen binnen de club, onder wie Lutsharel Geertruida, en met mensen buiten de club die dicht bij mij staan. Lutsharel heeft ook zo'n periode meegemaakt en gaf me als advies om geduldig te blijven. Mijn kans zou vanzelf komen."
Geertruida en Milambo groeiden op met slechts een paar voordeuren tussen hun woningen in. "Tot mijn tiende woonde ik in de wijk Slinge, maar nadat ik voor Feyenoord ging spelen, verhuisden we met het gezin naar Vuurplaat. Lutsharel en Crysencio Summerville komen ook van Vuurplaat. Onze band is daardoor erg sterk. In onze jeugd voetbalden we veel en zaten we vervolgens lang samen om over van alles te praten. Zo kwamen we onze dagen door."
Op bezoek
"Toen ik me voor de eerste keer bij Feyenoord 1 mocht melden, hielp het dat ik Geertruida al kende. Ik reed ook weleens met hem mee naar trainingscomplex 1908. Al is het niet zo dat ik vroeger bij hem thuis op bezoek ging, want we voetbalden vooral in Vuurplaat. Hij was er altijd bij. Ja, ik ben iets jonger en had het destijds moeilijk tegen hem op straat, haha."
Milambo vertelt in het interview waarom hij tegenwoordig niet meer vaak in Vuurplaat komt, met welke Feyenoord-spelers hij als kind op de foto ging, zijn Congolese roots, familie die in Kinshasa woont, hoe hij zich heeft ontwikkeld in het shirt van Feyenoord, op welke gebieden hij belangrijker is geworden, de invloed van zijn mental coach, aanpassingen aan seniorenvoetbal en tenslotte de doelen die hij voor zichzelf heeft gesteld.
Het volledige interview met Antoni Milambo is te lezen in ELF Voetbal nummer 2. Daarin ook interviews met oud-Ajax, PSV en Internazionale-speler Wim Jonk, PSV-icoon Jan Heintze en oud-Ajax speler Jelle Van Damme die uitgebreid vertelt over zijn nieuwe sportpassie: fietsen. Leo Sauer, de vleugelaanvaller die door Feyenoord is verhuurd aan NAC Breda, licht zijn inspiratiebronnen toe. Dean James van Go Ahead Eagles vertelt over zijn tatoeages en bijzondere voetballoopbaan en Marnix Kolder is eindelijk weer gezond nadat hij afgelopen zomer werd getroffen door een herseninfarct. Daarnaast een portret van Rodri, het verhaal van Premier League-verrassing Nottingham Forest en de Superelf van Pascal Bosschaart. Als Talent deze keer Cedric Hatenboer, nu nog Excelsior Rotterdam, volgend seizoen RSC Anderlecht.
ELF Voetbal nummer 2 valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten als de supermarkten, (kantoor)boekhandels en op reislocaties als Schiphol, Eindhoven Airport en de NS-stations. De editie is ook online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Voor 15.00 uur gedaan, betekent nog diezelfde dag verstuurd. Een abonnement nemen, is helemaal handig. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link in een handomdraai afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!