Laatste nieuws
07.25Ajax bevestigt: Weghorst-gekte stijgt tot ongekende hoogte
07.20Farioli verzamelt specialisten om zich heen: 'We zijn complementair aan elkaar'
07.18Bom staat op barsten in Waalwijk: geplaagde RKC-coach Henk Fraser lijkt grip kwijt op ‘deze tijd’
07.00Sparta versterkt jeugdopleiding en doorbreekt Ajax-samenwerking
03.00‘Wat een gênante poppenkast’ dachten ze aanvankelijk in Praag: zo werd Feyenoord-coach Brian Priske daar tóch een succes
00.37Woerts meldt groot nieuws over transfermarkt: 'Te Kloese maakt zich er hard voor'
00.15'Ik heb geen goed gevoel bij Priske, hij probeert álles te veranderen'
00.00Ihattaren is vastberaden bij RKC: 'Ik ben teruggekomen en blijf nu staan'

Gisteren

23.50Wisselspelers helpen Sadiq aan wereldgoal: 'Ze riepen dat ik moest chippen'
23.43PSG wil Mbappé geen 55 miljoen betalen en gaat in beroep
23.23PSG weigert 55 miljoen af te staan aan Mbappé en gaat in beroep
23.17Martens lovend over uitblinkende Sadiq: 'Blijft maar gas geven'
23.10AZ mede dankzij fraaie stift Sadiq minimaal twee dagen koploper eredivisie
22.55Sadiq grote AZ-uitblinker: aanvaller maakt absolute prachtgoal in Zwolle
22.53Rosario draagt bij aan monsterzege OGC Nice, dat zes keer scoort in eerste helft
22.51Clasie zwaar onder de indruk van AZ-revelatie: 'Fantastisch, wereld van verschil'
22.35Weghorst niet geheel tevreden over Ajax-debuut: 'Je hebt iets mooiers in je hoofd'
22.33Tennisser Dimitrov bezorgt Team Europa voorsprong in Laver Cup
22.30Den Bosch nieuwe koploper eerste divisie na misstappen Helmond en Excelsior
22.27Bizarre blunder in KKD: Helmond-doelman vergeet dat hij mag keepen met handen
22.22Helmond Sport raakt koppositie kwijt na eerste verlies
22.20Opmerkelijk: ESPN doet dringend verzoek aan KKD-arbiter, maar wordt afgewezen
22.10Den Bosch nieuwe koploper, Volendam in extremis langs Helmond Sport
22.05Sadiq schiet AZ naar koppositie in Eredivisie
22.04Helmond Sport lijdt eerste nederlaag en staat KKD-koppositie af aan FC Den Bosch
22.02Paris Saint-Germain in beroep tegen betaling aan Mbappé
21.59Sadiq helpt AZ met dubbelslag langs PEC en naar koppositie Eredivisie
21.56Ontketende Sadiq helpt AZ met twee goals tegen PEC aan koppositie
21.55Jong PSV wint vooral dankzij Schiks in Venlo
21.45Zaalvoetballers Oranje stunten op WK tegen Paraguay en bereiken na 24 jaar weer knock-outfase
21.30LIVE eredivisie | AZ virtueel aan kop in eredivisie, maar PEC komt terug in de wedstrijd
21.26Sadiq pijnigt PEC met heerlijke stift voor tweede keer
21.25Eredivisie-terugkeer Van Crooij nog niet rond: 'Hij moet eerst zaken afwikkelen'
21.12Column Sjoerd Mossou | Krankzinnig: babbelpsychiater Bram Bakker die Mohamed Ihattaren in Oranje praat
20.55Weghorst niet geheel tevreden over debuut: 'Die houden de fans tegoed'
Resultaten x
buitenland

Zo ziet het eerste speelweekend van de Premier League eruit

Afgelopen weekend was de opening van het voetbalseizoen in Engeland met de strijd om het FA Community Shield. Op Wembley won Manchester City uiteindelijk na strafschoppen van stadsgenoot Manchester United. Nu de strijd om de Community Shield is gestreden worden alle ogen in Engeland gericht op het start van de Premier League, welke wedstrijden staan er in het openingsweekend op de planning?

12-08-2024 12:00 door Mick van Dijk

Manchester United – Fulham - Vrijdag 21.00 uur

The Red Devils hebben de eer om op het eigen Old Trafford het nieuwe Premier League seizoen in te luiden. Met Fulham treft de ploeg van Erik ten Hag op papier geen hele sterke tegenstander. De nummer dertien van afgelopen seizoen heeft zich wel versterkt deze zomer. Zo maakte Emile Smith-Rowe de overstap van stadsgenoot Arsenal. Daarnaast werd centrale verdediger Jorge Cuenca overgenomen van Villarreal. De ploeg van Ten Hag zal goed willen beginnen in eigen huis en een herhaling van vorig seizoen voorkomen. Toen verloor het in eigen huis van Fulham (1-2).

Ipswich Town – Liverpool – Zaterdag 13.30 uur

Promovendus Ipswich Town krijgt met het nieuwe Liverpool van Arne Slot meteen een behoorlijke kluif voor de kiezen. The Reds oogstten lof gedurende de voorbereiding en wonnen de eerste wedstrijd van Slot op Anfield tegen Sevilla met grote cijfers (4-1). Ipswich heeft zich sinds de promotie versterkt met onder andere Jacob Greaves, Arijanet Muric en Liam Delap. Wie weet wat de succescoach Kieran Mckenna daarmee kan klaarspelen op een hoger niveau. Eén ding is zeker, het stadion zal stampvol zitten, voor het eerst in 22 jaar zal Ipswich beginnen aan een seizoen op het hoogste niveau. Reken maar dat supporters in grote getalen aanwezig zullen zijn om dat mee te maken.

Arsenal – Wolverhampton Wanderers – Zaterdag 16.00 uur

De nummer twee van afgelopen seizoen ontvangt in het eigen Emirates Wolverhampton Wanderers. Beide ploegen hebben zich nog niet enorm versterkt deze zomer. Arsenal legde David Raya officieel vast, na hem afgelopen seizoen gehuurd te hebben, daarnaast kwam Riccardo Calafiori over van Bologna. Wolves heeft nog geen grote aanwinsten, maar verloor al wel twee belangrijke pionnen. Aanvaller Pedro Neto maakte de overstap naar Chelsea en verdediger Max Kilman vertrok naar West Ham United.

Everton – Brighton & Hove Albion – Zaterdag 16.00 uur

De Toffees leken lang op weg naar degradatie, tot Sean Dyche het overnam en Everton wist te behoedden van de ondergang. Bij Brighton is afscheid genomen van Roberto de Zerbi, de Italiaan vertrok naar Marseille en maakte plaats voor de Duitser Fabian Hürzeler. Met oud-Feyenoorders Mats Wieffer en Yankuba Minteh in de gelederen begint Brighton met frisse moed aan het nieuwe seizoen. Vorig seizoen speelde beiden ploegen opvallend genoeg in beide wedstrijden met 1-1 gelijk.

Newcastle United – Southampton – Zaterdag 16.00 uur

De tweede promovendus die in actie komt is Southampton. De Saints gaan op bezoek bij Newcastle United. De ploeg van Eddie Howe eindigde afgelopen seizoen op plaats zeven, net buiten de plekken die recht geven op Europees voetbal. Dit seizoen hopen ze zich wel weer Europa in te kunnen voetballen. Voor Southampton daarentegen zal het eerste doel handhaving zijn.

Nottingham Forest – AFC Bournemouth – Zaterdag 16.00 uur

De nummer zeventien van vorig seizoen neemt het in eigen huis op tegen de nummer twaalf. Nottingham heeft zich achterin versterkt met Nikola Milenkovic. De Servische centrale verdediger kwam over van Fiorentina. Ook bij Bournemouth is er verdedigende versterking, Dean Huijssen kwam over van Juventus, aan de andere kant verloor Bournemouth wel hun voornaamste doelpuntenmaker. Spits Dominic Solanke is vertrokken naar Londen om te gaan spelen voor Tottenham Hotspur.


West Ham United – Aston Villa – Zaterdag 16.00 uur

Dan een wedstrijd tussen twee ploegen die al aardig bezig zijn op de transfermarkt. West Ham haalde onder andere Niclas Füllkrug, Max Kilman en Crycensio Summerville naar London. Aston Villa sloeg haar slag met de komst van Amadou Onana, Ross Barkley en Ian Maatsen. Het is duidelijk dat Villa met de aankopen probeert de vierde plaats van vorig seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen. Vorig seizoen werd het in het London Stadium 1-1.
 

Brentford – Crystal Palace – Zondag 15.00 uur

De zondag wordt afgetrapt met een Londense derby. Het Brentford van trainer Thomas Frank ontvangt Crystal Palace. De Eagles zullen graag willen doorbouwen op de sterke reeks aan het eind van vorig seizoen. Na de entree van trainer Olivier Glasner begon de ploeg punten te pakken waardoor uiteindelijk werd geëindigd op een tiende plaats. Helaas voor Glasner verloor hij sterspeler Michael Olise aan Bayern München.

Chelsea – Manchester City – Zondag 17.30 uur

De eerste kraker in de Premier League vindt plaats in het openingsweekend, Chelsea neemt het op Stamford Bridge op tegen Manchester City. Afgelopen 3 augustus werd deze wedstrijd ook gespeeld als oefenwedstrijd. Toen was het Manchester City van Pep Guardiola veel te sterk voor het Chelsea van nieuwe trainer Enzo Maresca. Hopelijk voor The Blues weten ze in eigen huis meer indruk te maken, misschien wel met aanwinst Pedro Neto aan de aftrap. Vorig seizoen was de wedstrijd op Stamford Bridge een waar doelpuntenfestijn, waar uiteindelijk geen winnaar uitkwam (4-4).

Leicester City – Tottenham Hotspur – Maandag 21.00 uur

Het slotstuk van deze speelronde vindt plaats op maandagavond. Dan ontvangt de laatste promovendus Leicester City Tottenham Hotspur in eigen huis. De Spurs eindigden vorig seizoen op de vijfde plaats, net buiten de plaatsen die recht geven op Champions League. Coach Ange Postecoglu en zijn team zullen gebrand zijn de Champions League dit seizoen wel te bereiken. De ploeg is wel gewaarschuwd, de laatste keer dat de Spurs op bezoek gingen in het King Power Stadium dropen ze met de staart tussen de benen weer af na een 4-1 nederlaag.

Alle wedstrijden in de Premier League zijn te zien op Viaplay.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ansu Fati?
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.