9 oktober 1921: Feyenoord-Ajax 2-2
Eentje moet er de eerste zijn. En na de eerste Klassieker was de toon direct gezet. Wat was het geval? Het allereerste doelpunt in de Klassieker was gelijk een zeer dubieuze. Ajacied Theo Brokmann waagde bij een 0-0 stand van ver een schot, trof de lat en zag de bal, na te zijn gestuit, weer het veld inrollen. Had de bal de doellijn gepasseerd? Scheidsrechter Boas, die zich ergens rond de middenlijn bevond, meende van wel: 0-1. Uiteindelijk won Ajax de wedstrijd met 2-3. Althans, dat dachten de Amsterdammers. Feyenoord tekende protest aan, waarna de bond besloot het doelpunt alsnog te annuleren. Geen winnaar dus bij de eerste Klassieker!
28 augustus 1960: Feyenoord-Ajax 9-5
De meest doelpuntrijke Klassieker ooit! Bij een 8-2 stand verzoekt de directie van het stadion de supporters van de thuisclub vooral sportief te blijven, aangezien er luid 'tien, tien, tien' werd gescandeerd. Foei heren! Nou goed, het wordt uiteindelijk 9-5 en Feyenoord-aanvaller Henk Schouten is met zijn vier treffers de gevierde held.
26 april 1962: Feyenoord-Ajax 2-4
Voor de eerste en laatste keer is De Klassieker internationaal getint. Dat zit zo: in het seizoen 1961/62 wordt de eerste editie van de Intertoto Cup gespeeld. Dit toernooi was in het leven geroepen om goklustigen ook in de zomer de kans te geven om middels de toto te kunnen gokken. En zo geschiedde. Aan het toernooi namen 32 deelnemers uit negen landen mee. En, wat een toeval, Ajax en Feyenoord bereikten de finale. Na de loting (door de Amsterdamse burgemeester Van Hall uitgevoerd), wordt het Olympisch stadion aangewezen als het finale-stadion. Het wordt de wedstrijd van de gebroeders Groot: Henk en Cees maken beiden twee goals en bezorgen Ajax de eerste internationale hoofdprijs uit de clubgeschiedenis.
29 november 1964: Feyenoord-Ajax 9-4
Hans Venneker vijf keer! Okay: Ajax-spits Ruud Geels heeft ook vijfmaal in een Klassieker gescoord. Maar Hans Venneker kende in 1964 de primeur. De jeugdspeler, die een week eerder tegen Telstar met een doelpunt had gedebuteerd, bezorgde Feyenoord de historische zege: 9-5!
18 september 1983: Ajax-Feyenoord 8-2
Okay, Johan Cruijff was naar Feyenoord vertrokken en won met de Rotterdammers de dubbel. Toch kon de heilige Nummer Veertien niet verhinderen dat zijn ploeg in het Olympisch stadion werd weggevaagd. Marco van Basten, Cruijffs natuurlijke opvolger in De Meer, zette zijn handtekening onder drie Amsterdamse treffers.
8 maart 1995: Ajax-Feyenoord 1-2
In Nigeria is het de gewoonte dat er tankstations naar helden worden vernoemd. Dat was ook de grootste wens van Mike Obiku, de Nigeriaanse spits van Feyenoord. Toen Ajax en Feyenoord in een meeslepend bekergevecht waren gewikkeld in het Olympisch stadion, moest er na de reguliere speeltijd en bij een 1-1 stand gewisseld worden. Obiku mocht van de bank komen en kreeg een kans van Willem van Hanegem. Dat bleek een hele goede zet. Obiku maakte, na te hebben afgerekend met Frank de Boer, Frank Rijkaard, Danny Blind en Edwin van der Sar, het winnende doelpunt. Het duel was afgelopen, aangezien het een golden goal betrof. Feyenoord ging naar de halve finales! Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers het bekertoernooi. Het winnende doelpunt van die finale tegen FC Volendam werd gemaakt door de Nigeriaanse spits, die zijn treffer al zwaaiend met zijn shirt boven zijn hoofd vierde. Niet lang daarna werd er in de omgeving van Rotterdam een tankstation hernoemd. Het was de mooiste dag uit het leven van Mike Obiku.